Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός επιτρέπει να πάρετε μαζί μικρές μόνο ποσότητες προϊόντων σε υγρή μορφή είτε τα φέρατε από το σπίτι/ξενοδοχείο είτε τα αγοράσατε πριν από τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης, κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις...

1) επιτρέπονται υγρά σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100 ml. ανά συσκευασία.

2) ο συνολικός αριθμός συσκευασιών θα πρέπει να χωράει σε μία διαφανή πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου.

Σε περίπτωση που αγοράσεις κάτι στο αεροδρόμιο, μετά τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης, τα καταστήματα του αεροδρομίου θα συσκευάσουν τα υγρά προϊόντα σε ειδικές συσκευασίες (tamper evident bags), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Εσείς, το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι θα πρέπει να μην ανοίξετε τις ειδικές συσκευασίες και να κρατήσετε την απόδειξη αγοράς της συγκεκριμένης ημέρας έως και τον έλεγχο χειραποσκευών.

© Ευρωπαϊκές Κοινότητες, 1995-2009

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr