Το 2014 ήταν η χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιστροφή της πτωτικής πορείας της χώρας μας, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης, δείχνοντας σταθεροποιητικές τάσεις της οικονομίας σε αρκετούς τομείς με κύριο άξονα το τουριστικό προϊόν. Σε αυτά τα πλαίσια, το τρέχον έτος σηματοδότησε για τον όμιλο εταιρειών Goldair, μια χρονιά με αρκετές και σημαντικές εξελίξεις σε επιχειρηματικές συμφωνίες τόσο στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης και τουρισμού, όσο και στον κλάδο των Διεθνών Μεταφορών & Logistics.

Το 2014 ήταν η χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιστροφή της πτωτικής πορείας της χώρας μας, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης, δείχνοντας σταθεροποιητικές τάσεις της οικονομίας σε αρκετούς τομείς με κύριο άξονα το τουριστικό προϊόν. Σε αυτά τα πλαίσια, το τρέχον έτος σηματοδότησε για τον όμιλο εταιρειών Goldair, μια χρονιά με αρκετές και σημαντικές εξελίξεις σε επιχειρηματικές συμφωνίες τόσο στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης και τουρισμού, όσο και στον κλάδο των Διεθνών Μεταφορών & Logistics.

Η Goldair ανέλαβε την γενική αντιπροσώπευση της Air Armenia (QN)  για την Ελλάδα. Η εταιρία από τις 22 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιεί μια πτήση κάθε Πέμπτη από Αθήνα για Ερεβάν και από 23 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιεί και δεύτερη πτήση κάθε Δευτέρα. Όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Boeing 737 (131 θέσεων). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τον τουριστικό σας πράκτορα ή με τα γραφεία της Air Armenia, στο τηλέφωνο 210 3274 943.H Goldair ανέλαβε τη γενική αντιπροσώπευση της Air Armenia (QN) για την Ελλάδα. Η εταιρία από τις 22 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιεί μια πτήση κάθε Πέμπτη από Αθήνα για Ερεβάν και από 23 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιεί και δεύτερη πτήση κάθε Δευτέρα. Όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Boeing 737 (131 θέσεων).

Την ανάληψη των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στο τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, το αεροδρόμιο της Βάρνας,  κέρδισε η Goldair Handling. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στην χώρα και συγκεκριμένα στα 2 μεγαλύτερα αεροδρόμια αυτής, στο αεροδρόμιο της Σόφιας από το 2010 και στο Μπουργκάς από το 2012.  Η έναρξη της λειτουργίας της Goldair Handling στην Βάρνα εκτιμάται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014.Tην ανάληψη των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στο 3ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, το αεροδρόμιο της Βάρνας, κέρδισε η Goldair Handling. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στην χώρα και συγκεκριμένα στα 2 μεγαλύτερα αεροδρόμια αυτής, στο αεροδρόμιο της Σόφιας από το 2010 και στο Μπουργκάς από το 2012. Η έναρξη της λειτουργίας της Goldair Handling στην Βάρνα εκτιμάται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014.

Συνεργασία Goldair Handling με Olympic AirΤην Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 η Goldair Handling ξεκίνησε την συνεργασία της με την Olympic Air στα παρακάτω 11 αεροδρόμια της χώρας: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Πάρος, Ρόδος, Σκιάθος, Σάμος, Χίος ενώ συνεχίζεται η συνεργασία στην Σόφια. Με την προσθήκη της Olympic Air στο πελατολόγιο της, η Goldair Handling προχώρησε σε πρόσληψη 270 εργαζομένων σε Αθήνα και περιφέρεια, γεγονός σημαντικό για την εποχή που διανύουμε, όπου η ανεργία των νέων και γυναικών αγγίζει υψηλά ποσοστά.

Αυτήν την δύσκολη οικονομικά περίοδο και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι (επιχειρήσεις, τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και κυβέρνηση) για ανάπτυξη του τουρισμού, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αύξηση των ήδη υπαρχόντων αεροπορικών συνδέσεων της Ελλάδας με το εξωτερικό και η έναρξη νέων. Η Goldair Handling επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή ακόμα πιο ενεργά και συντονισμένα στα 25 Ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια που δραστηριοποιείται, προσφέροντας εκπτώσεις και ειδικές υπηρεσίες.Αυτήν την δύσκολη οικονομικά περίοδο και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι (επιχειρήσεις, τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και κυβέρνηση) για ανάπτυξη του τουρισμού, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αύξηση των ήδη υπαρχόντων αεροπορικών συνδέσεων της Ελλάδας με το εξωτερικό και η έναρξη νέων. Η Goldair Handling επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή ακόμα πιο ενεργά και συντονισμένα στα 25 Ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια που δραστηριοποιείται, προσφέροντας εκπτώσεις και ειδικές υπηρεσίες.

200.000 περισσότεροι επιβάτες πέταξαν με Malév το 2009Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Malev διέκοψε τις πτήσεις της, από νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοινώνοντας την απόφασή της στην ιστοσελίδα της, μετά την κίνηση της κυβέρνησης της χώρας να εντάξει τον κρατικό αερομεταφορέα στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού νόμου στις αρχές της εβδομάδας.

«Από τις 3 Φεβρουαρίου, στις 06:00 πμ (05:00 GMT), ύστερα από σχεδόν 66 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας, δεν θα απογειωθούν άλλα αεροπλάνα της Malev», αναφέρει στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο επικεφαλής της Λοράν Λίμπεργκερ.

Η Malev αντιμετώπιζε αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία βρισκόταν προ πτώχευσης, έγραψε ο Λίμπεργκερ, προσθέτοντας ότι οι προμηθευτές της είχαν απαιτήσει την αποπληρωμή των χρεών «από τη μια μέρα στην άλλη», γεγονός αδύνατο για την εταιρεία.

Η Malev αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες επί πολλά χρόνια. Νωρίτερα φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει την Ουγγαρία να ζητήσει από την εταιρεία να της επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ, που είχε λάβει σε κρατική χρηματοδότηση. Υστερα από την απόφαση αυτή, η Βουδαπέστη διέκοψε την οικονομική της βοήθεια προς την Malev.

Κινητοποίηση της airfasttickets για τους πελάτες της Malev Airlines

Με δύο αεροπορικές εταιρίες να σταματούν τα δρομολόγια τους μέσα σε μια εβδομάδα, η airfasttickets σταθερή στις αξίες της για ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, ενημερώνει ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της παύσης των πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας της Ουγγαρίας Malev Airlines σε όλο τον κόσμο, έχει θέσει όλες τις δυνάμεις στη εξυπηρέτηση των τουριστών που διαθέτουν εισιτήρια επιστροφής με Malev Airlines.

Μέσα σε λίγες ώρες από την πτώχευση της Malev Airlines, η airfasttickets δημιούργησε ειδικό email επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να παρέχει συνεχώς και αδιαλείπτως πληροφορίες αλλά και βοήθεια στους επιβάτες που έχουν εισιτήρια με την Malev Airlines. Επίσης, η airfasttickets ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την οδηγία της Ουγγρικής κυβέρνησης, η οποία ετέθη σε ισχύ την 31η Ιανουαρίου 2012, θα παρασχεθεί βοήθεια στους επιβάτες οι οποίοι αγόρασαν τα εισιτήρια τους πριν από την πτώχευση της Malev Airlines και των οποίων το ταξίδι είναι την ημέρα της πτώχευσης και παύσης των εργασιών και τις επόμενες τρεις ημερολογιακές ημέρες. Επιπλέον, βοήθεια θα παρασχεθεί και στους επιβάτες οι οποίοι έχουν ήδη ταξιδέψει στον προορισμό τους και έχουν εισιτήρια επιστροφής με την Malev Airlines για πτήσεις με καταληκτική ημερομηνία την 29η Φεβρουαρίου 2012.

Οι πελάτες της airfasttickets που έχουν εισιτήριο της Malev Airlines με μεταγενέστερες ημερομηνίες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν στο ίδιο email ώστε να προχωρήσει η επανέκδοση των εισιτηρίων τους, σύμφωνα με τους παραπάνω όρους ή να τους επιστραφεί όλο το ποσό που έχουν καταβάλει.

«Είναι χαρακτηριστικό να τονίσουμε και να ενημερώσουμε τους χρήστες του internet ότι, η αγορά αεροπορικού εισιτηρίου από μεγάλα και εγκεκριμένα ΟΤΑ's (Online Travel Agents) δηλαδή τουριστικά γραφεία που πουλούν τις υπηρεσίες τους μέσω του διαδικτύου, εξασφαλίζει τους πελάτες στον ίδιο βαθμό με την αγορά των εισιτηρίων τους από τους παραδοσιακούς τουριστικούς πράκτορες. Επιπλέον, λόγω της άμεσης επικοινωνίας με email ή με αναρτήσεις στις ιστοσελίδες των ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, η εξυπηρέτηση των πελατών τους γίνεται πολύ πιο γρήγορα γεγονός που σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πολύ σημαντικό», τονίζει ο πρόεδρος της airfasttickets κ. Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος προσωπικά παρακολουθεί τη διαδικασία εξυπηρέτησης των επιβατών της Malev Airlines και πελατών της airfasttickets.

Goldair HandlingΗ Goldair Handling έχει πολλούς λόγους για να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, μέσα σε μια δύσκολη γενικά χρονιά. Κι αυτό, γιατί το 2011 υπήρξαν πολλές και σημαντικές οι εξελίξεις για την εταιρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Νέοι σταθμοί, αύξηση μεριδίου αγοράς, ανάπτυξη στο εξωτερικό, σηματοδοτούν το κλείσιμο της χρονιάς και καλωσορίζουν ένα δημιουργικό 2012.

11Η Goldair Cargo ιδρύθηκε το 1987 και είναι σήμερα μια από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρίες διεθνών μεταφορών και υπηρεσιών Logistics που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σήμερα ο όμιλος εταιρειών Goldair Cargo με τζίρο που ξεπερνά τα €43 εκατομμύρια, κατέχει ηγετική θέση στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων από και προς τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας μας, ενώ δεσπόζουσα είναι η θέση που κατέχει στις οδικές μεταφορές προς τις πρώην Ανατολικές χώρες τόσο των Βαλκανίων, όσο και της Ανατολικής Ευρώπης και πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

dsc_4070_Αποχαιρετώντας μια δύσκολη χρονιά, η Goldair Handling καλωσόρισε φίλους και συνεργάτες σε ένα απολαυστικό γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, όπου μέσα σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, ενημέρωσε για τα πεπραγμένα της εταιρίας το 2010, αλλά και τις διακρίσεις της σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr