meteo_alarmΤο Meteoalarm είναι μια καινούργια ιστοσελίδα, σχεδιασμένη να ενημερώνει το κοινό για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη. Περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες συνέπραξαν για τη δημιουργία του www.meteoalarm.eu - μια μοναδική πρωτοβουλία του Eumetnet, που είναι το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών μέσα στα ευρύτερα πλαίσια του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).

Η ΕΛΠΑ κοντά στον ταξιδιώτηΧρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες δίνει η ΕΛΠΑ σε όλους τους αυτοκινητιστές οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν σε Ελλάδα και εξωτερικό με το αυτοκίνητό τους. Το Τουριστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις εθνικές λέσχες τουρισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου για την ενημέρωση και διαρκή πληροφόρηση των ταξιδιωτών.

ESTA – O επίσημος διαδικτυακός τόπος της κυβέρνησης των Η.Π.Α.Οι διεθνείς ταξιδιώτες που επιζητούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Προγράμματος Παραίτησης από Βίζα υπόκεινται τώρα σε αυξημένες απαιτήσεις ασφαλείας.

CheckMyTrip από την Amadeus

Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, παρουσίασε πρόσφατα την έκδοση για φορητές συσκευές του CheckMyTrip, ενώ αναπτύσσει περαιτέρω μια σειρά δωρεάν εφαρμογών, ειδικά σχεδιασμένες να επιτρέπουν στους ταξιδιώτες την εύκολη πρόσβαση και τον διαμοιρασμό των ταξιδιωτικών τους σχεδίων εν κινήσει, μέσω κινητού τηλεφώνου.

SOS 112: Τηλέφωνο Άμεσης Ανάγκης

Το 112 είναι ένας αριθμός έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί αποτελεσματικά σε ολόκληρη την Ε.Ε. αποτελεί ζωτικό εργαλείο για τους ταξιδιώτες. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να καλούν τον ίδιο αριθμό έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε και αν ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Το 112 λειτουργεί σε όλες της χώρες της Ε.Ε.

prague1

Η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα! Για τους λάτρεις των ταξιδιών αλλά και όσους προγραμματίζουν να γνωρίσουν την Τσεχία εκτενέστερα, έχουμε πολύ ενδιαφέροντα νέα. Τώρα πια, έχετε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια σας, μόνο ένα κλικ μακριά. Μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια ενημέρωσης του ταξιδιωτικού κοινού είναι η ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Τσεχίας (www.mzv.cz/athens) που προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα.

continentalairlineΤο αεροπορικό ταξίδι είναι αναμφισβήτητα ο πλέον διαδεδομένος τρόπος για τις μετακινήσεις. Υπερσύγχρονα αεροπλάνα, μοντέρνοι στόλοι, επανδρώνουν τις αεροπορικές εταιρίες που προσπαθούν κάθε χρόνο να επεκτείνουν τα δίκτυά τους. Yποδεχόμαστε τις αεροπορικές εταιρίες κατ’ αλφαβητική σειρά. Εδώ θα βρείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τη διεύθυνση του κάθε γραφείου αεροπορικής εταιρίας, εφόσον έχει έδρα στην Ελλάδα.  

ΠρογνώσειςΠριν από οποιοδήποτε ταξίδι, εντός ή εκτός Ελλάδος, ενημερωθείτε για τον καιρό, με έγκυρες προγνώσεις.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr