Ως πολίτες της ΕΕ, έχετε πολλά δικαιώματα χάρις στα οποία μπορείτε να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά όταν ταξιδεύετε εντός αλλά και εκτός ΕΕ. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει τους καταναλωτές που αγοράζουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες από εταιρεία που βρίσκεται στην ΕΕ.

Τέτοιου είδους υπηρεσίες καλύπτουν συνήθως τη μεταφορά και τη διαμονή και ενδεχομένως τη διατροφή καθώς και ορισμένες εκδρομές ή περιηγήσεις. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει ότι ο διοργανωτής του ταξιδιού υποχρεούται να παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πακέτο που προτείνει, όπως πληροφορίες για τη μεταφορά, τη διαμονή, τη διατροφή, το δρομολόγιο καθώς και τα θέματα ασφάλισης.

Αν οι διακοπές σας δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που σας υποσχέθηκε το διαφημιστικό φυλλάδιο, ο ταξιδιωτικός πράκτορας οφείλει να σας αποζημιώσει. Αν ο ταξιδιωτικός πράκτορας πτωχεύσει ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, οφείλει να μεριμνήσει για την επιστροφή σας στη χώρα σας. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την κράτησή σας αν, για παράδειγμα, η εταιρεία αλλάξει σε μεγάλο βαθμό οποιοδήποτε βασικό όρο της συμφωνίας, όπως την τιμή ή τις ημερομηνίες των διακοπών.

Πηγή:© Ευρωπαϊκές Κοινότητες, 1995-2009

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr