Η Delta Air Lines επιστρέφει τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, έπειτα από παραπάνω από ένα χρόνο από την ημέρα που η πανδημία του COVID-19 οδήγησε σε διακοπή τις διεθνείς πτήσεις. Η επανεκκίνηση των πτήσεων έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι ανοίγει ξανά τα σύνορα για ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχουν κάνει εμβόλιο ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε PCR test που πραγματοποιήθηκε έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι τους. Καθώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες -μετά την Ισλανδία- που ξανανοίγουν για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες (εμβολιασμένους ή με αρνητικό PCR test), η Delta θα προσφέρει και μία καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Αλτάντα, που είναι η έδρα της αεροπορικής εταιρείας, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για πιο ασφαλή επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας αλλά και για παγκόσμια ανάρρωση από την πανδημία. 

Η πτήση αυτή θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και θα συμπληρώσει την καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και του Διεθνούς Αερολιμένα της Νέα Υόρκης John F. Kennedy, η οποία ξεκινά στις 29 Μαΐου 2021. Και οι δύο διαδρομές θα εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A330-300, 293 θέσεων, με τα εντελώς επίπεδα κρεβάτια στη Delta One, και τις υπηρεσίες Delta Comfort+ και Main Cabin, που αμφότερες διαθέτουν άνετες οθόνες και ποικιλία επιλογών on-demand σε ταινίες, τηλεοπτικά σόου και μουσική. Οι πτήσεις θα εκτελούνται σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Delta: Air France, KLM και Virgin Atlantic. Η τελευταία χρονιά που η Delta πετούσε μεταξύ Αθήνας και Αλτάντα ήταν το 2011.

«Ξέρουμε πόσο ανυπομονούν οι πελάτες μας να επανακτήσουν τη ζωή τους -κι αυτό, για πολλούς, σημαίνει να ξαναρχίσουν να ταξιδεύουν», είπε ο Joe Esposito, S.V.P. – Network Planning. «Στην Ελλάδα, με τους αρχαιολογικούς τόπους και τις παραλίες των νησιών που είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στους Αμερικανούς επισκέπτες, υπάρχουν πολλά που μπορεί να απολαύσει κανείς. Η Delta είναι έτοιμη να επανασυνδέσει τους ταξιδιώτες μεταξύ των δύο χωρών και, όπως πάντα, η ασφάλεια των πελατών μας και των αγορών που εξυπηρετούμε αποτελεί τη νούμερο ένα προτεραιότητά μας».

Η είσοδος στις ΗΠΑ, για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα ή για όσους βρίσκονται πριν το ταξίδι για 14 ημέρες και πάνω σε Ευρωπαϊκές χώρες που καλύπτονται από τη συνθήκη Schengen, δεν επιτρέπεται ακόμη.

Από την αρχή της πανδημίας, η Delta υιοθέτησε περισσότερα από 100 μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο Delta CareStandard, για να προστατεύσει τους πελάτες και τους υπαλλήλους της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μεταξύ αυτών και τα παρακάτω:

• Η υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου ή κατάλληλης μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
• Κορυφαίας τεχνολογίας συστήματα ανακυκλοφορίας του αέρα στην καμπίνα, με φίλτρα HEPA που απορροφούν περισσότερο από 99,99% των σωματιδίων του αέρα, μεταξύ των οποίων ιοί ιούς και βακτήρια, σε όλες τις υπερατλαντικές πτήσεις (και στις περισσότερες πτήσεις του δικτύου της Delta)
• Συχνή απολύμανση της καμπίνας
• Προσφορά σταθμών απολύμανσης χεριών σε όλο το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης. Υγρά μαντηλάκια Purell δίνονται στους πελάτες κατά την επιβίβαση, ενώ έχουμε περιορίσει τα σημεία επαφής μεταξύ πελατών και υπαλλήλων, προσφέροντας δυνατότητα ανέπαφης πληρωμής για όλες τις αγορές που γίνονται κατά την πτήση.
Επανασχεδιασμός των υπηρεσιών μας κατά τη διάρκεια της πτήσης ώστε να φροντίσουμε για την ασφαλή τους παράδοση στους ταξιδιώτες.

Οι πελάτες έχουν μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ να προγραμματίσουν και να αναπρογραμματίσουν τα ταξίδια τους με μια (κορυφαία για τον κλάδο) επέκταση πίστωσης, σε όλα τα εισιτήρια που λήγουν μέσα στο 2021 και όλα τα εισιτήρια που θα αγοραστούν μέσα στο 2021, έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Delta, παρακαλούμε επισκεφτείτε το delta.com 

Η Scoot ξεκινά, σήμερα, την προπώληση των εισιτηρίων για τις πτήσεις από την Αθήνα προς το Λάος μέσω Σιγκαπούρης, με ειδικούς χαμηλούς ναύλους ενόψει της έναρξης του νέου δρομολογίου της προς τις πόλεις Vientiane και Luang Prabang. Το νέο δρομολόγιο της Scoot θα εξυπηρετείται με αεροσκάφη Airbus Α-320 τρεις φορές την εβδομάδα σε μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινά από τη Σιγκαπούρη για την Luang Prabang και στη συνέχεια για την πόλη Vientiane για να καταλήξει και πάλι στη Σιγκαπούρη. Τα δρομολόγια Αθήνα – Σιγκαπούρη πραγματοποιούνται με τα ευρύχωρα αεροσκάφη 787 Dreamliners. Με το νέο δρομολόγιο προς το Λάος, η Scoot θα εξυπηρετεί πλέον 68 προορισμούς σε 19 χώρες και περιοχές της γης. Οι ειδικοί ναύλοι που ξεκινούν από €200 για απλή μετάβαση από την Αθήνα προς την Vientiane ή την Luang Prabang μέσω Σιγκαπούρης, ισχύουν μόνο για το διάστημα 13 – 26 Φεβρουαρίου 2019.

Καθυστερήσεις, ακυρώσεις και κατεστραμμένα ταξιδιωτικά σχέδια: Το 2018 ήταν το χειρότερο έτος της Ευρώπης όσον αφορά τις διακεκομμένες πτήσεις, καθώς ο αριθμός των ταξιδιωτικών σχεδίων που πήγαν στραβά είναι πρωτοφανής. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τί μπορεί να πάει στραβά, για το επόμενο ταξίδι σας είστε έτοιμοι. ΗAirHelpεξηγεί τις 10 εντολές ενός αεροπορικού ταξιδιού: αυτά είναι τα δικαιώματα που πρέπει πάντα να θυμάστε ότι έχετε όταν ταξιδεύετε.

H Singapore Airlines (SIA) παρέλαβε πρώτη παγκοσμίως το αεροσκάφοςA350-900ULR (εξαιρετικά-μεγάλης-εμβέλειας) της Airbus. Πρόκειται για το πρώτο από τα επτάA350-900ULRs με επιβεβαιωμένη παραγγελία της SIA, το οποίο θα πετάξει στις 11 Οκτωβρίου 2018 στη μεγαλύτερης διάρκειας πτήση παγκοσμίως μεταξύ της Σιγκαπούρης και του Newark Liberty International Airport.

Η American Airlines, στο πλαίσιο της επέκτασης του ευρωπαϊκού δικτύου της & ανταποκρινόμενη στην ισχυρή δυναμική της αγοράς της Ελλάδας, ανακοίνωσε την απευθείας σύνδεση Αθήνα - Σικάγο O’Hare International Airport (ORD), με ισχύ από την ερχόμενη θερινή περίοδο (3 Μαΐου – 2 Οκτωβρίου 2019).

Η American Airlines, στο πλαίσιο της επέκτασης του ευρωπαϊκού δικτύου της & ανταποκρινόμενη στην ισχυρή δυναμική της αγοράς της Ελλάδας, ανακοίνωσε την απευθείας σύνδεση Αθήνα - Σικάγο O’Hare International Airport (ORD), με ισχύ από την ερχόμενη θερινή περίοδο (3 Μαΐου – 2 Οκτωβρίου 2019).
Οι καθημερινές πτήσεις θα εκτελούνται με το υπερσύγχρονο Boeing 787 Dreamliner και αναμένεται να προσφέρουν περίπου 70.000 νέες αεροπορικές θέσεις. Αυτή θα είναι η δεύτερη σύνδεση / δρομολόγιο της εταιρείας με την Ελλάδα / Αθήνα, μετά και το δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Αθήνα.
Σημειώνεται ότι η αγορά των ΗΠΑ καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία με τους επιβάτες για αναψυχή ή επαγγελματικό ταξίδι στο +25% μέχρι και τον Ιούλιο 2018.

Αυτό το καλοκαίρι, οι πιλότοι και το προσωπικό της Ryanair στο Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία θα προβούν σε απεργίες στις 25 και 26 Ιουλίου, κάτι το οποίο προβλέπεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ταξιδιώτες. Για αυτό το λόγο η AirHelp δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών για αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσεων.

Στις 20 Ιουνίου 2018 η Hainan Airlines οργάνωσε την ετήσια εκδήλωσή της στο «Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης» με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων της αεροπορικής εταιρίας. Παραστάθηκαν ταξιδιωτικοί πράκτορες από τα μεγαλύτερα γραφεία της Ελλάδας και δημοσιογράφοι. Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης, Γενικός Διευθυντής της Discover the World, όπου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Η συμφωνία της Cobalt με την Etihad, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για την οικονομία της Κύπρου καθώς θα ανοίξει περισσότερα από 100 νέα δρομολόγια που θα διενεργούνται από την Κύπρο μέσω του Άμπου Ντάμπι. Το εγχείρημα αυτό των δυο αερογραμμών θα διευρύνει την εμβέλεια των επιβατών τους και ταυτόχρονα, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για ενθάρρυνση του τουρισμού από και προς τη Μέση Ανατολή.

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύναψε η Cobalt Air. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κύπρου θα συνεργάζεται με την Etihad Airways με στόχο να διασυνδέσει την Κύπρο με διάφορους προορισμούς της Μέσης Ανατολή. Με τη συμφωνία αυτή η Cobalt και κατ’ επέκταση η Κύπρος αποκτά ισχυρότερη παρουσία στη Μέση Ανατολή και παράλληλα, η Etihad αποκτά ξανά διασύνδεση με την Κύπρο μετά από το 2014 όπου σταμάτησε να εξυπηρετεί τη διαδρομή αυτή.

Η SILKAIR συγχωνεύεται με τη SINGAPORE AIRLINES και αναβαθμίζει τα προϊόντα καμπίνας των επιβατών της

Η SilkAir, η εξ ολοκλήρου θυγατρική και περιφερειακή εταιρία της Singapore Airlines (SIA), θα προχωρήσει σε σημαντική επένδυση που αφορά στην αναβάθμιση των προϊόντων καμπίνας των επιβατών. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση αποτελεί μέρος ενός πολύχρονου προγράμματος που προβλέπει τη συγχώνευση της αεροπορικής εταιρίας με τη Singapore Airlines.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr