Η Μαρίνα Φλοίσβου με χαρά φιλοξενεί την Ορχήστρα PYCO σε μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ η συναυλία στις 21:30, στον ειδυλλιακό χώρο της Μαρίνας Φλοίσβου.

Η Ορχήστρα PYCO, μια μαθητική / νεανική ορχήστρα από την Αμερική, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Pablo Ardiles, θα παραθέσει μία ξεχωριστή συναυλία, μία εμφάνιση που μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής, τις οικογένειες, τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και την τοπική κοινότητα να απολαύσουν μια ιδιαίτερη βραδιά.

Η συναυλία της Ορχήστρας PYCO δεν είναι μόνο μια μοναδική μουσική εκδήλωση, αλλά και μια πράξη αγάπης και υποστήριξης προς την κοινωνία. Μέσα από τις τέχνες και τη μουσική, η PYCO προσφέρει στα παιδιά και τους νέους από διάφορες κοινωνικές ομάδες ένα καταφύγιο, μια οικογένεια και μια διέξοδο από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μουσικές γνώσεις, να εκφραστούν μέσω της τέχνης παίζοντας μουσική για την εν λόγω ορχήστρα και να αποκτήσουν αξέχαστες εμπειρίες. Η PYCO πραγματοποιεί κάθε χρόνο αρκετές εμφανίσεις ανά τον κόσμο και έχει ενεργή παρουσία σε πολλά μουσικά φεστιβάλ.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε σε αυτή την εκδήλωση και να αγκαλιάσετε μαζί μας τη δύναμη της μουσικής, της τέχνης αλλά και της ανθρώπινης ψυχής που αναδεικνύεται μέσα από αυτήν.

Μην χάσετε αυτή τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά την πανσέληνο του Ιουλίου, κάτω από τον λαμπερό ουρανό της Μαρίνας Φλοίσβου. Η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη από φως και μουσική δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Η PYCO είναι πλήρης ορχήστρα και η συνολική διάρκεια της συναυλίας της υπολογίζεται στα 70 με 75 λεπτά.

Είσοδος Ελεύθερη

Την περίοδο μεταξύ 19 και 21 Μαΐου 2024 το γραφείο διοργάνωσης ταξιδιών – tour operator «Marios Travel» σε συνεργασία με τον Εθνικός Οργανισμός Εισερχόμενου και Εγχώριου Τουρισμού της Μολδαβίας «ANTRIM» και την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines - κύριος χορηγός αερομεταφορών, διοργάνωσε ένα Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip) στη Μολδαβία για 14 εκπροσώπους γραφείων γενικού τουρισμού απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν να δώσει στους συμμετέχοντες μια άμεση και αυθεντική γνωριμία - εμπειρία για το τι έχει να προσφέρει η Μολδαβία, ξεκινώντας από τα γραφικά τοπία της και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, τη φιλοξενία των ντόπιων μέχρι τις παραδοσιακές γαστρονομικές απολαύσεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις υπόγειες γκαλερί των οινοποιείων Cricova και Milestii Mici, το Πολιτιστικό-Φυσικό Καταφύγιο «Orheiul Vechi», το κάστρο Bender, το Τιράσπολ στην Υπερδνειστερία και φυσικά την Πρωτεύουσα Κισινάου.DSC 0164 Copy

logo

Τα Θεσμοφόρια ήταν μια γιορτή που υμνούσαν τη γονιμότητα της γης, τιμούσαν τη “Θεσμοφόρο Δήμητρα”, τη θέα του εδάφους, της βλάστησης και της γονιμότητας, σε διάφορα μέρη της Αρχαίας Ελλάδας. Η θεά Δήμητρα μύησε τους Αθηναίους στην καλλιέργεια της γης, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς, γι’ αυτό και αποκαλείται “Θεσμοφόρος Δήμητρα”. Προς τιμήν της οι Αθηναίοι καθιέρωσαν τα ετήσια “Θεσμοφόρια”, όπου ελεγχόταν η ποιότητα των τροφίμων. Με νοηματικό σημείο εκκίνησης την ανάδειξη των Θεσμοφορίων, το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023Νέα Θεσμοφόρια έρχεται να οικοδομήσει ένα ουσιαστικό “πεδίο συνάντησης” μεταξύ της Αττικής γης και των προϊόντων της, του φυσικού περιβάλλοντος και της οικολογίας, της ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αττικής, με στόχο την ανάδειξη της διασύνδεσης της ιστορικής Αττικής Γης και του πολιτιστικού στοιχείου με την αγροδιατροφή, τα προϊόντα της Αττικής και τον τουρισμό.

Από τα ορεινά τοπία και τα συναρπαστικά αμπελοτόπια της, έως τις παραθαλάσσιες ομορφιές της και την αλμύρα της θάλασσας, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου πάλλονται σε ρυθμούς γιορτής αναδύοντας άρωμα πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας. Το 10ο Φεστιβάλ Οινοξένεια παρουσιάζει φέτος, από τις 19 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, μια πληθώρα εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας, ξεδιπλώνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του τόπου με ένα πρόγραμμα που αποτελεί μια συνεχιζόμενη εμπειρία. Συμπόσια γιορτής και γνώσης, μουσικά ακούσματα, συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, προβολές ταινιών, παιχνίδια στους αμπελώνες, θαλασσινές δραστηριότητες και πάρτι! Απόλυτος πρωταγωνιστής το κρασί, για οινόφιλους και λάτρεις της γεύσης και των ανακαλύψεων. Υπέροχες μουσικές με τους Βασίλη Λέκκα, Έλενα Λεώνη, Νίκο Φιλιππίδη και το μουσικό σχήμα Pellegrinaggio al Levante, αλλά και άριες από τις Justyna Reczeniedi και Barbara Kaczynska. Συναντάμε τους παραγωγούς της περιοχής και τα κρασιά τους, μέσα από βραδιές γαστρονομίας, επισκέψεις σε οινοποιεία και βιωματικά σεμινάρια, γευστικές δοκιμές και master classes από σημαντικά ονόματα της οινικής σκηνής, Σίμο Γεωργόπουλο, Γιάννη Καρακάση MW και Άρη Σκλαβενίτη, αλλά και τους ίδιους τους οινοποιούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, τη μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινής

Events Poster2Το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Οινοξένεια 2023
Πληροφορίες για κρατήσεις, όπου απαιτούνται, αλλά και αναλυτικότερο πρόγραμμα στο www.oinoxeneia.gr

Σάββατο 19.08 Έναρξη: Μουσικές Σκάλες

Κέντρο Αιγίου

Γνωρίζουμε, περπατώντας, τις σκάλες-περάσματα που ενώνουν το κέντρο της πόλης του Αιγίου με την παραλία του. Πέντε σημεία, πέντε είδη μουσικής, πέντε είδη τοπικών οίνων, όλα αρμονικά συνδυασμένα. Μέσα από μια διαδρομή που καταλήγει στην παραλία θα έχετε τη δυνατότητα να δειπνήσετε στα σημεία εστίασης, επιλέγοντας ένα πιάτο “Οινοξένεια” και αντίστοιχο κρασί σε προνομιακές τιμές.

Κυριακή 20.08 Συμπόσιο Οινοξένεια Πολιτεία Ι: Επίσημα Εγκαίνια

Αίγιο | Πολυκέντρο Αιγίου

Έναρξη πολυθεματικού διήμερουμε πολλαπλές δράσεις στον υπαίθριο χώρο του Πολύκεντρου  Αιγίου. Το διήμερο αυτό event είναι ένα χωνευτήρι ιδεών και δράσεων γύρω από τα οινικά θέματα της Αχαΐας, τα θέματα γαστρονομίας και εστίασης, του οινοτουρισμού, της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, με infokiosks, podcasts, κινηματογραφικές προβολές, έκθεση προϊόντων, γευσιγνωσίες, σημεία πώλησης και καλή μουσική.

Δευτέρα 21.08 Συμπόσιο Οινοξένεια Πολιτεία ΙΙ: Γιορτή Γνώσης και Ψυχαγωγίας

Αίγιο | Πολύκεντρο Αιγίου | Έλενα Λεώνη

Η δεύτερη ημέρα του συμποσίου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσική συναυλία με την Έλενα Λεώνη. Με τη φωνή και την άρπα της, και έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, μας ξανασυστήνει γνωστά τραγούδια με μια σύγχρονη ματιά!

Τρίτη 22.08 «Στο φως των αστεριών» στα αμπελοτόπια της Άνω Ζήριας

Άνω Ζήρια | Ίδρυμα Γιάννη Κουτσοχέρα και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα | Ανδρέας Μεσσήνης | Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» | Σύλλογος Φίλων Άνω Ζήριας.

Περίπατος στους αμπελώνες του Ιδρύματος Κουτσοχέρα, με καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και μια έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου άστρων, Ανδρέα Μεσσήνη. Προβολή της ταινίας «Περπατώντας στα σύννεφα -  AWalkintheClouds» με τη μαγευτική βραδιά να ολοκληρώνεται με αστροπαρατήρηση μαζί με τα κρασιά των οινοποιείων, μελών του Δικτύου που θα συνοδεύσουν φιλέματα.

Τετάρτη 23.08 Όσα θέλατε να μάθετε για το κρασί και τη φωτογραφία

Ισκιάδα | Αμπελώνες Ρίρα | Γιώργος Κοσσιέρης

Στον χώρο της παραδοσιακής Ισκιάδας στην κορυφή των Αμπελώνων Ρίρα, απολαμβάνουμε τα κρασιά του κτήματος, με πανοραμική θέα στις πλαγιές της Αιγιάλειας και τον Κορινθιακό, ενώ ο Γιώργος Κοσσιέρης μας μυεί στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Πρωτότυπος Καραγκιόζης στη νέα εποχή του ελληνικού κρασιού...

Παρασκευή | Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου | Κώστας Μακρής

Περίπατος στα αμπέλια και στο δάσος με την καθοδήγηση του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγίου. Στη συνέχεια, στην πλατεία του χωριού Παρασκευή, ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής δημιουργεί και παρουσιάζει ένα πρωτότυπο έργο και οδηγεί τον αγαπημένο ήρωα της λαϊκής παράδοσης, Καραγκιόζη, στη… νέα εποχή του ελληνικού κρασιού.

Guests PosterΠέμπτη 24.08 Γευστική εμπειρία ταξιδεύοντας στην Ελλάδα | Προβολή ταινίας “ThetriptoGreece

Αίγιο | Οινοποιείο Αχαιών Οινοποιητική

Το οινοποιείο Αχαιών Οινοποιητική (AcheonWinery) μας προσκαλεί σε μια γευστική εμπειρία παλαιότερων και νέων εσοδειών, μέσα από μια γευσιγνωσία δύο εκ των εμβληματικών ποικιλιών της Αιγιαλείας, Ροδίτη και Μαυροδάφνης. Κλείσιμο της βραδιάς με την προβολή της ταινίας “TheTriptoGreece”.

Παρασκευή 25.08 Αφιέρωμα στην Εύη Βουτσινά, μεγάλη μαγείρισσα και λαογράφο της ελληνικής κουζίνας

Αίγιο | Αυλή Πολιτιστικού Κέντρου | Υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς»

Το 2013, η  Εύη Βουτσινά  θεμελίωσε το γαστρονομικό πλαίσιο των Οινοξενείων με την εισήγησή της για τον πολιτισμό της καθημερινής διατροφής. Στο αφιέρωμα αυτό του 10ου Φεστιβάλ Οινοξενείων θα απολαύσουμε δύο τοπικά πιάτα, που θα μαγειρευτούν στην ύπαιθρο, με τον τρόπο της Εύης Βουτσινά, από δύο ντόπιους μάγειρες που συνεργάστηκαν μαζί της, τον Μάριο και την Ελένη Κούγια με την υποστήριξη της Μαρίας Γεωργίου. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ακόμα εισηγήσεις για το έργο και τη ζωή της, μια έκθεση – παρουσίαση των βιβλίων της, καθώς και ένα μουσικό αφιέρωμα από το μουσικό σχήμα “Pellegrinaggio al Levante” που υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτίδη, θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη δουλειά, διαχρονικών και πολυτοπικών ακουσμάτων για το κρασί, από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης ως την Αμερικανική ήπειρο και από τα Μεσαιωνικά χρόνια ως τις μέρες μας.

Σάββατο 26.08 Υπαίθριο masterclass & μουσική παράσταση

Βαλιμή | Πλατεία Βαλιμής | Σίμος Γεωργόπουλος, Οινογράφος | PellegrinaggioalLevante

Στην πλατεία του όμορφου, ορεινού χωριού Βαλιμή, ο οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλοςπαρουσιάζει ένα υπαίθριο master class με θέμα: «Κρασιά ορεινών αμπελώνων. Τι είναι, γιατί ξεχωρίζουν και ποια τα χαρακτηριστικά τους».Θα ακολουθήσει μουσική παράσταση, κάτω από τον ίσκιο του μεγάλου πλάτανου με το μουσικό σχήμα “Pellegrinaggio al Levante”. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα μεσημεριανού φαγητού στο τοπικό εστιατόριο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μέλος του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.Δυνατότητα εύκολης περιήγησης στην κοντινή λίμνη Τσιβλού.

Συναυλία «Του Κρασιού και του Έρωτα» - Αρχαία λυρική ποίηση

Αιγείρα | Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας | Σάκης Παπαδημητρίου | Βασίλης Λέκκας

Ένα έργο ορόσημο και σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του κρασιού από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα. Το κρασί που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τις φοβίες του, με συνεργό τον έρωτα, γίνεται η αντίρροπη δύναμη στον φόβο του θανάτου δίνοντάς του τη δυνατότητα να διεκδικήσει μέσα από τη δημοκρατία την ισότιμη απόλαυση του δώρου της ζωής.  

364795846 308457481532801 8451476488532661869 nΚυριακή 27.08 Επίσκεψη και ξενάγηση σε λινό σταφίδας | Εργαστήριο ζωγραφικής στους αμπελώνες

Μερτίδι & Λάκκα | Αρχοντικό Γέρο-Φώτη | Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών | AlessandroDeMartino

Στο Μερτίδι, ο υπεύθυνος έρευνας της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, Μιχάλης Καρβέλας, στο πρότυπο λινό του Αρίστου Παπαλουκόπουλου, και μέσα στους αμπελώνες θα μας κάνει να αγαπήσουμε τη μαύρη σταφίδα για χίλιους λόγους! Τρία χιλιόμετρα πιο πάνω, στο χωριό Λάκκα, στο Αρχοντικό Γέρο-Φώτη, με τον δάσκαλο του χρωστήρα Alessandro De Martino, ζωγραφίζουμε το υπέροχο αμπελοοινικό τοπίο που απλώνεται μπροστά μας.

MegaSpileoEstateExperiense

Καλάβρυτα |Κτήμα Μέγα Σπήλαιο | OriasGuesthouse & Farm | Σίμος Γεωργόπουλος

Πρόσκληση σε μια μοναδική εμπειρία στο Κτήμα Μέγα Σπήλαιο. Περιήγηση στον αμπελώνα και στο αναπαλαιωμένο οινοποιείο μαζί με δοκιμή των οίνων του, υπό την καθοδήγηση των οινολόγων του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο. Στην αίθουσα γευσιγνωσίας του Κτήματος, θα πραγματοποιηθούν δύο Master classes με εισηγητή τον οινογράφο Σίμο Γεωργόπουλο, με θέμα τον ρόλο του ποτηριού στην ανάδειξη των αρωμάτων του κάθε οίνου. Στο μπαλκόνι του Κτήματος, γευθείτε τοπικά προϊόντα φαντασμαγορικά μαγειρεμένα από την ομάδα του Orias Guesthouse & Farmσε ανοιχτές φωτιές, καπνιστήρια και παλιά σκεύη.

Rosé beach party

Διγελιώτικα Περιγιάλι | Dirty Dancing Dance & Acrobatics School

Λίγο πριν το δειλινό, δίπλα στη θάλασσα, στο εστιατόριο Περιγιάλι στα Διγιελιώτικα, ξεκινάμε δυναμικά με επίδειξη AcroSupYoga & Fitness και όσοι θέλουμε ακολουθούμε τη yoga!Παράλληλα, στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, δοκιμάζουμε τα ροζέ κρασιά των οινοποιείων του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.Μόλις ο ήλιος δύσει, το Rosé beach party ξεκινάει με τον DJ Σπύρο Σημάτη, σε χορευτικούς ρυθμούς ελληνικής και ξένης pop και mainstream μουσικής πάνω στην άμμο!

OINOXENEIA LOGO NEW DESCRIPTION FINALΔευτέρα 28.08 Κατάδυση στα μυστικά του κρασιού και της θάλασσας

Λαμπίρι | Camping Tsolis, Beach Bar | Ionian Divers

Η σχολή καταδύσεων Ionian Divers οργανώνει μια πρώτη επαφή με τον βυθό, η οποία θα περιλαμβάνει μια σύντομη εκπαίδευση-παρουσίαση της θεωρίας και έπειτα κατάδυση με συνοδεία εκπαιδευτή για 10΄. Απαραίτητη προϋπόθεση η καλή κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων. Παράλληλα, οινολόγοι του Δικτύου Οινοξένεια θα κάνουν «βουτιές» οινογνωσίας και γευσιγνωσίας.

Ένα απόγευμα για μικρούς και μεγάλους | Φύση, τέχνη χρώματα, γευσιγνωσία οίνων

Σελιανίτικα | Οινοποιείο Μ20

Ανάμεσα στις αιωνόβιες ελιές του περιβάλλοντα χώρο του οινοποιείου, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τέσσερα ξεχωριστά κρασιά σε μία μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια εικαστικών και φυσικής καλλιέργειας από την Ασπασία Τσούτσουρα και  την Μαρία Παπαπαντελίδη (Μ20 ArtStudio), Άννα Ροδίτη (Φυσική Καλλιέργεια) και Δημήτρη Στάικο (Υπεύθυνο Διοργάνωσης και Γευσιγνωσίας).

Τρίτη 29.08 Βιωματικό σεμινάριο ορθής έκφρασης λόγου (publicspeakingworkshop)

Σελιανίτικα | HotelKanelli

Η καθηγήτρια ορθοφωνίας και φωνητικής, Χριστίνα Τσιμπρή, παραδίδει ένα μοναδικό βιωματικό σεμινάριο φωνητικής, δημόσιας ομιλίας και αποτελεσματικής επικοινωνίας τετράωρης διάρκειας που αποτελεί μια προσφορά του Φεστιβάλ κατά προτεραιότητα στα στελέχη των υποστηρικτών και χορηγών του.

Βραδιάκλασικήςμουσικήςμεάριες

Σελιανίτικα | Hotel Kanelli | Justyna Reczeniedi | Barbara Kaczynska

Στο Roof Garden τουξενοδοχείου Kanelli απολαύστεφημισμένεςάριεςτηςΌπεραςαπότησοπράνοτηςόπεραςτηςΒαρσοβίας, Justyna Reczeniedi καιτημετζοσοπράνο Barbara Kaczynska, τηςσχολήςτηςδιεθνούςφήμηςκαθηγήτριαςφωνητικής Jagna Sokorska-Kwika,  μεέναδροσερόποτήρικρασίαπότιςΠλαγιέςτηςΑιγιάλειας.

Προβολή της ταινίας “Sideways

Πλάτανος | Πλατεία του Χωριού

Στην πλατεία του χωριού Πλάτανος, στήνονται οθόνες και μηχανές για την προβολήτης εμβληματικής κινηματογραφικής ταινίαςSideways του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη και πρεσβευτή των κρασιών της Αιγιάλειας, Alexander Payne, δοκιμάζοντας επιλεγμένους οίνους από τα οινοποιεία του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια.

364798034 308457571532792 7256801795357080509 nΤετάρτη 30.08 Μουσικό Δρώμενο στους αμπελώνες Ρούβαλη

Σύρραχο | Αμπελώνες Ρούβαλη

Σε υψόμετρο 1000 μέτρων, στο βουκολικό ορεινό τοπίο, η μουσική μάς ταξιδεύει σ’ ένα μαγικό σούρουπο!

Το σύνολο πνευστών, με τον ιδιαίτερο ήχο σε συνδυασμό με τη φυσική ακουστική του τόπου, θα παρουσιάσει το “Country Pictures”, ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με την επιμέλεια του βραβευμένου μαέστρου Γιώργου Μπαμπαράκου.Θα προηγηθεί ξενάγηση στις ποικιλίες σταφυλιών και τη γεωλογική διαμόρφωση της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας, σε ένα μοναδικό τοπίο από τον Κορινθιακό ως την κορφή του Χελμού.

Πέμπτη 31.08 Παράσταση «Την άμπελο, τον τρυγητή υμνούμε…»

Αίγιο | Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» | Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου | Νίκος Φιλιππίδης, Κλαρινίστας

Ανταμώνουμε την πανσέληνο με μια μουσικοχορευτική παράσταση. Με την παραίνεση του Τρυγαίου, οι τρυγητές θα μπουν στ’ αμπέλι, θα περιδιαβούν με μουσικές, τραγούδια και χορούς τον ελλαδικό χώρο και θα υμνήσουν τον οίνο, για να ευφρανθούν ψυχή και νους των συμποσιαστών…

Παρασκευή 01.09 Ταξίδι στο χρόνο….

Άνω Διακοπτό | Οινοποιείο Τετράμυθος | Άρης Σκλαβενίτης, Οινοχόος

Ένα γευστικό ταξίδι σε παλαιές εσοδείες με οδηγό τον κορυφαίο Έλληνα οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη.Σπάνιες εμφιαλώσεις, ώριμα λευκά και ερυθρά που αναδεικνύουν το συγκλονιστικό δυναμικό παλαίωσης των οίνων της Αιγιάλειας. Θα δοκιμαστούν και φιάλες μεγάλης συναισθηματικής αξίας που επέζησαν της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2007.

Έκθεση Φωτογραφίας «Τα άστρα από την κορυφή του Χελμού»

Καλάβρυτα | Πέτρινο | Ανδρέας Μεσσήνης

Τριάντα μοναδικές απεικονίσεις του νυχτερινού ουρανού, από τις φωτογραφήσεις τριών χρόνων του extreme φωτογράφου Ανδρέα Μεσσήνη, από την περιπλάνησή του στις κορυφές του Χελμού, μας προσφέρουν μια θαυμαστή περιπλάνηση στα άστρα! Παράλληλα, ένα  night sky movie σε μορφή timelapse  θα μας ταξιδέψει στο εντυπωσιακό πέρασμα του γαλαξία μας από τους αμπελώνες της ορεινής Αιγιάλειας έως τα Καλάβρυτα με το επιβλητικό Αστεροσκοπείο του Αρίσταρχου να στέκεται στα 2.340μ. κάτω, πραγματικά, από το φως των αστεριών.

Προβολή του φιλμ “Arcadia 1900”

Καλάβρυτα | Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων | Κώστας Σπυρόπουλος, Σκηνοθέτης

Εκατό χρόνια πριν, στη γειτονική Αρκαδία, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες για παραγωγή ποιοτικού κρασιού.  Παρά τα διεθνή βραβεία, οι συγκρούσεις στην οικογένεια και οι διαπλεκόμενοι ανταγωνιστές ανατρέπουν τη θετική έκβαση.  Ο σκηνοθέτης Κώστας Σπυρόπουλος, ανασυνθέτει υπέροχα την εποχή και τους πρωταγωνιστές της. Προβολή παρουσία του σκηνοθέτη και με συνοδεία ποιοτικών κρασιών.

Σάββατο 02.09 Ημερίδα και Workshop με την Αχαΐα Αναπτυξιακή

Καλάβρυτα | Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο

Ημερίδα για την ανάδειξη της οινικής ταυτότητας της περιοχής των Καλαβρύτων και την ιστορική διασύνδεσή της με τους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου.  Στη συνέχεια, εργαστήριο-workshop οινοποιών της Πελοποννήσου  και στελεχών της ανάπτυξης για τους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου.

362293838 308457621532787 6686423966984566500 nMasterclass με τον Γιάννη Καρακάση, MasterofWine

Καλάβρυτα | Πέτρινο

Η Ορεινή Αχαΐα και οι πλαγιές Αιγιάλειας, αναδύεται τελευταία ως μια από τις πιο συναρπαστικές οινικές περιοχές στην Ελλάδα, συνδυάζοντας τις σπάνιες -κυρίως αυτόχθονες- ποικιλίες όπως η Μαυροδάφνη, το Μαύρο Καλαβρυτινό, ο Σιδερίτης και το Λαγόρθι με την ηρωική αμπελουργία σε ακραία υψόμετρα και μεγάλες κλίσεις, πολύ συχνά, με την παρουσία παλαιών κλημάτων. Είναι ελάχιστες οι περιοχές στον κόσμο που μπορούν να επιδείξουν ανάλογη δυναμική και χαρακτηριστικά, παράγοντας ταυτόχρονα κρασιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αυθεντικότητα.

Aνακαλύτπουμε τους οίνους με την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση, MW.

«Cine…τα τραγούδια μας». Ένα μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο

Καλάβρυτα | Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων | Χριστίνα Τσιμπρή & Χρήστος Κωνσταντόπουλος

Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στα πιο εμβληματικά τραγούδια του παλιού και του σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου.Τα κρασιά των οινοποιών του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια θα μας κρατούν συντροφιά. Συμμετέχουν 3 εξαιρετικοί μουσικοί: Χάρης Πεγιάζης (ενορχηστρώσεις, μπάσο, κιθάρα), Δημήτρης Στεφανόπουλος (πιάνο), Κωνσταντίνος Ποταμιάνος (τύμπανα). 

Κυριακή 03.09 Οδοιπορικό στο Κλήμα του Παυσανία

Παγκράτι - Καλάβρυτα | Κώστας Μπακασιέτας, Γεωπόνος

Ο γεωπόνος Κώστας Μπακασιέτας (master αμπελουργίας-οινολογίας) μας υποδέχεται στο αρχαιότερο φυτό αμπέλου στην Ελλάδα, στο χωριό Παγκράτι, μας ξεναγεί και μας συνδέει  με τις  «Ημέρες Νεμέας»  της γειτονικής αμπελουργικής περιοχής! 

oinoxeneiaΤο Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, ο Δήμος Αιγιαλείας μέσω της ΔΗΚΕΠΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η Αχαΐα Αναπτυξιακή ΑΕ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου / Costa Navarino, καθώς και το Ίδρυμα Κουτσοχέρα, μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο  Καλαβρύτων ενώνουν δυνάμεις και στηρίζουν το μεγάλο Φεστιβάλ της Αχαΐας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Σημαντικοί χορηγοί είναι οι εταιρείες του αμπελοοινικού κλάδου καθώς και τοπικές εταιρείες. Μεγάλος χορηγός είναι η Ολυμπία Οδός η οποία ως κεντρική αρτηρία της Βόρειας Πελοποννήσου οδηγεί με ασφάλεια τους επισκέπτες διασχίζοντας όλη την πυκνοκατοικημένη και δυναμική Αιγιάλεια. 

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.  Ακολουθείστε το Φεστιβάλ “Οινοξένεια 2023” για ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Website:www.oinoxeneia.gr

Facebook:https://www.facebook.com/oinoxeneia.gr

Instagram: https://www.instagram.com/oinoxeneia/

 

 

Για 12η χρονιά, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου φιλοξένησαν τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, που αποτελεί πρωτοβουλία της My Adventure, στις 21-23 Ιουλίου 2023. Πετρόκτιστα χωριά, παραδοσιακά γεφύρια, μοναδικά αξιοθέατα όπως το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, η Σκάλα Βραδέτου, ο ποταμός Βοϊδομάτης, η περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου καθώς και η πλούσια βιοποικιλότητα του μέρους, δημιούργησαν το ιδανικό σκηνικό για το φετινό Zagori Mountain Running, με τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες του τριημέρου και τις νέες προκλήσεις των τροποποιημένων, για αυτόν τον σκοπό, διαδρομών και ωρών εκκίνησης.

Στις 8 Μαΐου, η Μαρίνα Φλοίσβου φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την άφιξη του σκάφους Trimaran IDEC SPORT, στο πλαίσιο του προγράμματος THE ARCH “THE EUROPEAN EVENT TO ACCELERATE THE GREEN TRANSITION”. Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων αναφορικά με την κινητικότητα, τη βιομηχανία, την ενέργεια, την αστική ανάπτυξη, τα τρόφιμα και τη γεωργία. Το πρόγραμμα ARCH στοχεύει στην προβολή 100 καινοτόμων Ευρωπαϊκών λύσεων που θα επιταχύνουν την υλοποίηση της οικολογικής μετάβασης.

ΦΩΤΟ 1Η στάση στην Ελλάδα ήταν η 7η του προγράμματος (από τις 10 που θα πραγματοποιηθούν) και στην οποία μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν από τον κο Σταύρο Κατσικάδη, Managing Director της LAMDA Marinas Investments, Πρόεδρο Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος, οι έξυπνες και βιώσιμες λύσεις που εφαρμόζει η Μαρίνα Φλοίσβου, όπως: η προμήθεια του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η εγκατάσταση δικτύου σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων και η προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το κοινό, στον τομέα της «πράσινης» μετάβασης για τις μαρίνες.

Ο κ. Κατσικάδης υπογράμμισε, επίσης, πως στα επόμενα δύο (2) έτη η Μαρίνα Φλοίσβου, θα μετατραπεί σε πρότυπο κέντρο καινοτομίας, καθώς τα αναπτυξιακά έργα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2024 περιλαμβάνουν την εγκατάσταση δικτύου 5G και οπτικών ινών, την επέκταση του δικτύου σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης σε χώρους στάθμευσης και σε προβλήτες, αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ώστε να παραχθεί σημαντική ποσότητα ρεύματος. Άμεσο στόχο αποτελεί επίσης τόσο η εκπαίδευση, όσο και η προσέλκυση εργατικού δυναμικού στις μαρίνες, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό.

trimaranΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Ι. Φωστηρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γ. Πατούλης, ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών κος Clément Beaune, ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα κος Patrick Maisonnave, εταίροι της Μαρίνας Φλοίσβου. Την επόμενη μέρα της εκδήλωσης (9 Μαΐου) ακολούθησε επίσκεψη στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης από την ομάδα The Arch, καθώς και δεξίωση στη Γαλλική Πρεσβεία/Κατοικία, ενώ στις 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της ομάδας για τη Μάλτα, την 8η στάση του προγράμματος. Τέλος, μίλησε για συνέργειες με το "Ελληνικό", το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Η καρδιά του μπάσκετ «χτυπά» για 5η χρονιά στη Σύρο. Η σπουδαία αθλητική γιορτή του Stoiximan AegeanBall Festival που συνδυάζει την παρουσία κορυφαίων αθλητών του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με Ολυμπιονίκες, παιδιά ακαδημιών, νέους και νέες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, επιστρέφει στις 7-9 Ιουλίου 2023 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Το κορυφαίο 3X3 μπασκετικό γεγονός της χώρας έκανε την επίσημη παρουσίασή του για αυτή τη χρονιά με τη συνέντευξη Τύπου που έγινε στον χώρο της Ατράκτου, παρουσία του εμπνευστή της διοργάνωσης και ενός εκ των πιο εμβληματικών αθλητών των παρκέ της Ευρώπης, του Γιώργου Πρίντεζη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Ιωάννη Βρούτση, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Progame, κ. Γιάννη Λάσκαρη και του Vice President της Stoiximan, κ. Πάνου Κωνσταντόπουλου. 

Stoiximan AegeanBall Festival Announcement 2023

Ο οικοδεσπότης του Stoiximan AegeanBall Festival Γιώργος Πρίντεζης που πρωταγωνίστησε για σχεδόν δύο δεκαετίες με τις εντυπωσιακές αθλητικές του ικανότητες, το πάθος και το ήθος του δήλωσε: «Αισθάνομαι περήφανος που βλέπω αυτή τη διοργάνωση να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και να την αγκαλιάζει όλο και περισσότερος κόσμος. Όταν το 2016 έγινε για πρώτη φορά, δεν είχα φανταστεί ποτέ αυτή την εξέλιξη. Βρισκόμαστε ήδη στον 5ο χρόνο του Stoiximan AegeanBall Festival και οι βλέψεις και τα όνειρα μας για αυτό το μοναδικό 3x3 τουρνουά μπάσκετ δεν σταματούν. Σας περιμένουμε όλους στην Πλατεία Μιαούλη, να χαρούμε και να αναδείξουμε το άθλημα που όλοι αγαπάμε, το μπάσκετ. Παίζουμε Για Τη Σύρο».

Ο Αντιδημάρχος Αθλητισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Ιωάννης Βρούτσης ανέφερε: «Το Stoiximan AegeanBall Festival συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού του νησιού μας. Χαρακτηριστικά πέρσι είχαμε πάνω από 6.000 επισκέπτες στη Σύρο, μέσα σε 5 ημέρες και τα περισσότερα από τα καταλύματα του νησιού έφτασαν στο 100% της πληρότητας τους. Η διοργάνωση διαφημίζει τον αθλητισμό της Σύρου σε όλο τον κόσμο, με όλα αυτά τα διεθνή αστέρια του μπάσκετ που καταφτάνουν στο νησί και βοηθά στην ανάδειξη της τοπικής οικονομίας. Συνεχίζουμε δυναμικά και αυτή τη χρονιά δίνοντας ραντεβού έξω από το εμβληματικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, που αποτελεί έργο του Ερνέστου Τσίλερ και ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας της πόλης».

Stoiximan AegeanBall Festival Announcement 2022 2Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Progame, κ. Γιάννης Λάσκαρης, επισήμανε: «Είναι τιμή και χαρά μας μετά την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης να συνεχίζουμε το όραμα του σπουδαίου αθλητή Γιώργου Πρίντεζη. Με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης ως άξιο συνδιοργανωτή και συνοδοιπόρο σχεδιάζουμε τις δράσεις μας ενώ επιφυλάσσουμε αρκετές εκπλήξεις στο φετινό πρόγραμμά μας. Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται κοντά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να αναδείξουμε τον αθλητισμό του νησιού και να συμβάλουμε για ακόμα μια χρονιά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς για την εμπιστοσύνη και ειδικά τον ονομαστικό χορηγό μας, τη Stoiximan που για 2η χρονιά βρίσκεται στο πλευρό μας».

thumbnail Stoiximan AegeanBall Festival 1Από την πλευρά του ο Vice President της Stoiximan κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε: «Για δεύτερη χρονιά, έχουμε την τιμή να στηρίζουμε το Stoiximan AegeanBall Festival, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αφήνει και ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα για λογαριασμό της Σύρου και των Κυκλάδων, ευρύτερα. Είναι μια πραγματική γιορτή του Αθλητισμού και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους αθλητές-πρότυπα, που με την απλότητα, την ταπεινότητα και την καλοσύνη τους, μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη, θυμίζουν σε όλους μας το πόσο σημαντικό είναι να είναι προσιτοί στον απλό κόσμο. Πάντα φροντίζουμε οι χορηγικές μας συνεργασίες να έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα. Όπως πέρυσι δωρίσαμε έναν καταψύκτη αιμοπεταλίων στο Νοσοκομείο της Σύρου, έτσι και φέτος δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το νησί με ένα έργο υποδομής».

thumbnail Stoiximan AegeanBall Festival 2Δήλωσε συμμετοχή για το μεγαλύτερο event basket του καλοκαιριού! Αν θέλεις να ζήσεις τη μοναδική εμπειρία του Stoiximan AegeanBall Festival 2023, να συναντήσεις ή ακόμη και να αντιμετωπίσεις τα ινδάλματά σου, φτιάξε την ομάδα σου και δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες και διαγωνισμούς για τις ακόλουθες κατηγορίες U11 (αγόρια-κορίτσια γεννημένα το 2012-2014), U13 (αγόρια-κορίτσια γεννημένα το 2010-2011), U15 (αγόρια-κορίτσια γεννημένα το 2008-2009), U17 (αγόρια-κορίτσια γεννημένα το 2006-2007), Open 18+ ELITE (άντρες-γυναίκες γεννημένοι από το 2005 και μετά), Veterans 35+ (άντρες-γυναίκες γεννημένοι από το 1988 και μετά).
Για όσους αθλητές θέλουν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση, αλλά δεν μπορούν να βρουν ομάδα, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν ομάδες από τη διοργανώτρια αρχή.

Stoiximan AegeanBall Festival Announcement 2022 3Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η OROeORA PRINTEZIS, κλήρωσε σε έναν τυχερό δημοσιογράφο, το συλλεκτικό ρολόι της διοργάνωσης, ενώ στους παρευρισκόμενους δόθηκε η επίσημη εμφάνιση της διοργάνωσης με την υπογραφή του Γιώργου Πρίντεζη και παραδοσιακές μπουκιές της Σύρου από τη βιοτεχνία Κορρές.

Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Stoiximan.
Στο πλαίσιο της ΕΚΕ δράσης της, η ΙΚΕΑ συνεχίζει να εξοπλίζει και να στηρίζει και τη φετινή διοργάνωση.
Το Stoiximan AegeanBall Festival υποστηρίζουν ήδη οι adidas, Seneca, FlexCar, OROeORA PRINTEZIS, Spalding, Human Τecar, TGI, Tusks Digital Media, Kois Optics, Island Packaging, Windoor. Την Τηλεοπτική Μετάδοση έχει αναλάβει η Cosmote TV. Στρατηγικοί Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι Sport24 και Eurohoops. Διοργανωτές του Stoiximan AegeanBall Festival 2023 είναι η Progame και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Δείτε εδώ βίντεο με ορισμένες όμορφες στιγμές από την περσινή διοργάνωση: https://youtu.be/FvADmzzc49M

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης και ανακοινώσεις νέων συνεργασιών θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Μη λείψει κανείς! Για το μπάσκετ. Για την Σύρο...

Ο Didier Guillon, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της premium Ελβετικής εταιρίας καλλυντικών VALMONT, ενώνει τις δυνάμεις του με τους CARLES VALVERDE, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΥΡΗ και ANATOLI GEORGIEV και μέσα από την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης EGO αποδεικνύουν ότι Τέχνη και Ομορφιά αλληλοεπηρεάζονται. Από τις 22 Απριλίου 2023 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2024, το Palazzo Bonvicini, μία από τις τέσσερις εμβληματικές Residences Valmont ανά τον κόσμο, υποδέχεται τους τέσσερις καλλιτέχνες που εμπνέονται από τη Βενετία και καταπιάνονται με την έννοια του Εγώ: Το Εγώ ως ο εαυτός, το άτομο ως μονάδα. Το Εγώ ως το ενδιάμεσο μεταξύ του συνειδητού και του ασυνείδητου. Το Εγώ ως η έννοια του σκέφτομαι.

Ο σπουδαίος ποιητής Ασίκ Βεϊσέλ (Âşık Veysel) συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της UNESCO για το 2023. Ο Βεϊσέλ, ο οποίος απεβίωσε πριν από πενήντα χρόνια, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της παράδοσης των ασίκηδων (τροβαδούρων) της Τουρκίας, οι οποίοι αποτελούν πολιτισμική αξία της χώρας. Η πεντηκοστή επέτειος του θανάτου του Ασίκ Βεϊσέλ θα εορταστεί με εκδηλώσεις στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr