Sex & Travel

«Τη γνώρισα σε ένα μπαρ σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα του Μπανγκόκ. Χόρευε στο χορευτικό συγκρότημα και ήταν πράγματι πανέμορφη. Μόνος εγώ, σε επαγγελματικό ταξίδι με την εταιρία, ήμουν η εύκολη λεία. Το ήθελα, όμως, γιατί είχα ακούσει τόσα πολλά... Το βράδυ συναντηθήκαμε στο δωμάτιό μου. Ποτό, έρωτας, μασάζ, ότι λαχταρά ένας free άνδρας της ηλικίας μου. Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε για μένα με πονοκέφαλο, που έμελλε να γίνει ακόμη ισχυρότερος, όταν ανακάλυψα ότι το πορτοφόλι μου ήταν άδειο και το ρολόι μου είχε κάνει φτερά. Συνειδητοποίησα, ότι η ζάλη δεν είχε προκληθεί από ποτό, αλλά από υπνωτικό και ότι η κοπέλα ήταν επαγγελματίας στο είδος της και όχι ένα απλό κορίτσι της χορευτικής ομάδας».

Sex & Travel

Αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές περιπτώσεις που ο έρωτας σου βγαίνει ξινός! Πάλι καλά... Θα μπορούσε να την πάθει ακόμη χειρότερα... Βλέπε περίπτωση νούμερο 2: Ο Πέτρος και ο Μιχάλης ήταν και οι δύο εργένηδες. Οικονομικά σε καλή κατάσταση και εμφανισιακά όχι κακοί. Το να έρθουν στις Φιλιππίνες για να ζήσουν τον έρωτα πλάι σε λιγερόκορμα κορίτσια ήταν προγραμματισμένο από το χειμώνα κιόλας. Έτσι, έκλεισαν ένα τουρ και ήρθαν στο εξωτικό νησί Σεμπού για δύο εβδομάδες. Η γνωριμία με τα δύο κορίτσια ήταν ζήτημα ωρών. Ποτό, χορός, διασκέδαση άνευ ορίων και σύντομα, έγιναν αχώριστοι. Μετά από μία εβδομάδα, ο Μιχάλης ήταν ήδη ερωτευμένος με την Λιμ και έτοιμος να την παντρευτεί. «Πίστευα ότι με είχε πραγματικά ερωτευτεί, δε φαντάστηκα ότι απλά ήθελε ένα διαβατήριο για την Ευρώπη. Ούτε ότι για κάποιες γυναίκες των Φιλιππίνων η Ευρώπη είναι το απόλυτο όνειρο. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, μέσα από έναν επιτυχημένο γάμο, βασισμένο σε μια καλά οργανωμένη θεατρική παράσταση», θυμάται πια ο Μιχάλης. Μετά από ένα χρόνο γάμου και με ένα παιδί 4 μηνών, η Λιμ εξαφανίστηκε, αφήνοντας το μωρό και παίρνοντας μαζί της όλες τις οικονομίες του Μιχάλη. Είχε πλέον το εισιτήριο της ελευθερίας στα χέρια της... Τα παλικάρια αυτά είναι λίγες μόνο από τις πολλές περιπτώσεις που αναχωρούν για εξωτικές περιπέτειες, ή απλά για να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, από όλα όσα έχουν ακούσει. Και δεν είναι λίγα... Ο σεξουαλικός τουρισμός ανθεί και καλά κρατεί.

Τι ακριβώς εννοούμε; 

Με τον όρο σεξουαλικό τουρισμό εννοούμε το ταξίδι που προγραμματίζεται με σκοπό τη σεξουαλική συνεύρεση σε μια ξένη χώρα, με το sex να αποτελεί ουσιώδες συστατικό ή και αυτοσκοπό. Η σχέση μπορεί να είναι απλά μιας βραδιάς, αλλά συχνά, το ταίρι «νοικιάζεται» για όλο το διάστημα παραμονής του σεξοτουρίστα στον προορισμό, ακόμη και εβδομάδα ολόκληρη.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του σεξουαλικού τουρισμού;

Ήδη από τον Μεσαίωνα, οι ναυτικοί είχαν ερωτικές συνευρέσεις με κατοίκους των ξένων χωρών που καταλάμβαναν. Ο Κολόμβος και το πλήρωμά του, έφεραν τη σύφιλη στο Νέο Κόσμο. Υπήρχαν επίσης τα δημοφιλή Grand Tours -τον 18ο και 19ο αιώνα. Σε εκείνα τα ταξίδια, άνδρες και γυναίκες ταξίδευαν για να αποκτήσουν πολιτιστικές εμπειρίες, που περιλάμβαναν ερωτικές συνευρέσεις με νέα άτομα που γνώριζαν στη διαδρομή. Με την εξέλιξη των μεταφορών τον 19ο αιώνα, ο σεξουαλικός τουρισμός επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Οι χαμηλές τιμές του αγοραίου έρωτα στην Καραϊβική και την Αφρική προσέλκυσαν τους Ευρωπαίους. Αργότερα, οι Βρετανοί και στη συνέχεια οι Αμερικανοί με τις βάσεις τους, ήταν μια εύκολη λεία για την άνθηση της πορνείας στις χώρες εγκατάστασής τους. Σήμερα, ο σεξουαλικός τουρισμός αποτελεί μια ολόκληρη βιομηχανία με εκατομμύρια «εργάτες» και κέρδη πολλών εκατομμυρίων. Συχνά οι τουρίστες χρησιμοποιούν το άλλοθι ότι το πληρωμένο σεξ είναι ευκαιρία να βοηθήσουν τους φτωχούς κατοίκους να κερδίσουν λίγα χρήματα παραπάνω. Στην πλειονότητά τους, ωστόσο, οι «εργάτες» στη βιομηχανία του σεξ υφίστανται βία, σεξουαλική κακοποίηση, ασθένειες και φτώχεια.

Με το πέρασμα των χρόνων η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ασία έγιναν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί. Οι άνδρες προτιμούν τις ασιατικές χώρες όπου μπορούν να βρουν πειθήνιες, περιποιητικές γυναίκες που δείχνουν να μην έχουν προβλήματα και ταμπού και σχεδόν πάντα χαμογελούν. Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι βρίσκουν κοντά τους την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να νιώσουν πιο «άνδρες». Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίες και Αμερικανές, αναζητούν μυώδεις, όμορφους άνδρες, που έχουν το χάρισμα του λόγου, λέγοντας εύκολα και με το δικό τους τρόπο κομπλιμέντα, αλλά και με τα «προσόντα» που υπόσχονται πολύ καλές ερωτικές βραδιές. Αυτά τα αγόρια τα βρίσκουν στην Καραϊβική, την Αφρική και τη Νότια Ευρώπη.

Οι γυναίκες που ταξιδεύουν για αναζήτηση σεξουαλικού συντρόφου είναι διαφορετική υπόθεση. Ενώ λοιπόν, οι άνδρες στρέφονται προς την Ασία, κυρίως, οι γυναίκες κατευθύνονται προς Καραϊβική, Νότια Ευρώπη και Αφρική. Κοινοί προορισμοί θα μπορούσαν να θεωρηθούν η Ταϊλάνδη, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Κούβα.

Τελικά, ξεπερνώντας τα ταμπού και τις προλήψεις, εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια, σωματική και συναισθηματική, του ταξιδιώτη. Οι εργάτες στη σεξουαλική βιομηχανία μεταδίδουν επικίνδυνες και ανίατες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, Ηπατίτιδα Β, έρπη, σύφιλη, AΙDS. Οι προφυλάξεις αλλά και γενικότερα η πρόληψη είναι απαραίτητος σύντροφος στο επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, που ξεκινά ως διασκεδαστικό αλλά μπορεί να αποβεί μοιραίο, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά...

Sex spotting

Sex & TravelΑσία: Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι τουρίστες έφτασαν στη Νοτιοανατολική Ασία, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, τις Φιλιππίνες, το Μπάλι, που έγιναν δημοφιλείς προορισμοί λόγω των χαμηλών τιμών και των διαφορετικών «υπηρεσιών» του σεξ που πωλούνταν για κάθε προτίμηση. Ο «έρωτας» στα gogo bars του Boracay ή στο Μπάλι είναι φθηνός και απολαυστικός. Ο καιρός είναι πάντα καλός -ακόμη και η περίοδος των βροχών δεν είναι ικανή να πτοήσει τους ταξιδιώτες- ενώ δεν υπάρχουν ταμπού. Πορνεία, χώροι μασάζ, go-go bars, pool bars και παραλίες πλημμυρίζουν από κορίτσια και αγόρια που είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν. Προσοχή: η όμορφη Ταϊλανδή μπορεί να σας βγει Ταϊλανδός katoey, κοινώς τραβεστί. Μπανγκόκ, Πατάγια, Πούκετ, Καμπότζη, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, είναι ένας ανδρικός παράδεισος για καυτές ερωτικές βραδιές.

Καραϊβική και Λατινική Αμερική: Εδώ οι ενδιαφερόμενοι είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες, που έρχονται για τα καυτά, μυώδη κορμιά των νέων που είτε για λίγα χρήματα είτε με δώρα, γίνονται συνοδοί για one- night stand ή για όλη τη διάρκεια της διαμονής των τουριστριών στον τόπο. Αλλά πάντα κάτι υπάρχει να αποπλανήσει και τον ανδρικό πληθυσμό. Στην Κούβα, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και εύκολα σε προσεγγίζουν για παρέα. Η πορνεία είναι οικογενειακή υπόθεση, έτσι η μητέρα ή ο αδελφός θα πουλήσουν το κορίτσι για μια ώρα ή μια νύχτα στο σπίτι τους, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια κοιμάται ή ασχολείται με άλλα πράγματα. Αλλά και στην Τζαμάικα αρκετές γυναικείες υπάρξεις προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για μια βραδιά. Για πολλά χρόνια η Βραζιλία κατείχε τα πρωτεία στον σεξοτουρισμό, αλλά τώρα πλέον, η Κόστα Ρίκα, η Γουατεμάλα και η Ονδούρα ανταγωνίζονται πλέον στην αγορά. Αν και επισήμως η πορνεία απαγορεύεται, υπάρχουν bath-houses και clubs που θα σας εξυπηρετήσουν για sex service. Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει υπέροχα, ανεπανάληπτα τοπία αλλά οι μοναχικοί άνδρες από όλο τον κόσμο δεν έρχονται για περιηγήσεις εδώ. Τουλάχιστον όχι μόνο για αυτό. Αναζητούν φθηνό έρωτα, σε ντίσκο και νυχτερινά κέντρα, massage parlors και strip clubs στη Boca Chica & Sosua.

Ευρώπη: Δημοφιλείς προορισμοί για σεξουαλικό τουρισμό είναι η Ολλανδία, το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ. Αν και οι τιμές δεν είναι χαμηλές, η έλλειψη ταμπού σε συνδυασμό με τα ναρκωτικά, είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό. H Ρωσία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για σεξοτουρισμό. Στην Τσεχία οι περισσότεροι εργάτες του σεξ είναι κορίτσια από γειτονικές χώρες, κυκλοφορούν σε νυχτερινά κέντρα και πολυσύχναστα τουριστικά μέρη και για $20 την ώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους απανταχού ενδιαφερόμενους. Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι πολυσύχναστοι προορισμοί και ρομαντικές αποδράσεις, όπου οι άνδρες δεν αναζητούν μόνο σεξ, αλλά κυρίως, συζύγους. Φρέσκα κορίτσια από τη Λετονία περπατούν στο δρόμο το βράδυ, εξυπηρετώντας τουρίστες να βρουν δημοφιλή νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Στη συνέχεια τους συνοδεύουν και αν τους ζητηθεί, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ένα μικρό αντίτιμο. Στη Ρήγα υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι με πληροφορίες για τα κορίτσια, καθώς η πορνεία είναι νόμιμη.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr