Γυναίκες μόνες... ταξιδεύουν... αλλά δεν ψάχνουν!

Ο πειρασμός του να ταξιδεύει κανείς μόνος προσφέρει άπειρες ευκαιρίες και περιπέτειες και γίνεται ολοένα και εντονότερος. Ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν σόλο ταξίδι αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι στους άντρες. Στην εποχή που διανύουμε, ένα ποσοστό 45% των ατόμων που ταξιδεύουν μόνοι είναι γυναίκες, δίνοντας ταυτόχρονα κουράγιο σε εκείνες που θα ήθελαν να το δοκιμάσουν αλλά δεν τολμούν.

Φυσικά, το 79% αυτών των ταξιδευτριών θα προτιμούσε να έχει κάποιο σύντροφο, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αλλά πώς θα πρέπει να το βλέπουμε, μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι; Θα πρέπει να βαρυγκωμάμε για το γεγονός ότι η ανεξαρτησία ορισμένες φορές οδηγεί στη μοναξιά ή αντίθετα, να γιορτάζουμε το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι απλά αποφασίζουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να ακολουθήσουν το όνειρό τους, ανεξάρτητα από το πώς και με ποιον; Ίσως είναι η καλύτερη εποχή για να δεχτεί κανείς αυτή την πρόκληση… είτε άνδρας είτε γυναίκα…

Συντροφικότητα και ασφάλεια

Γυναίκες μόνες... ταξιδεύουν... αλλά δεν ψάχνουν!Αν είστε γυναίκα και σκέφτεστε να ταξιδέψετε μόνη, ε, τότε, να ξέρετε, δεν είστε μόνη. Το 40% των γυναικών άνω των 35 δεν έχουν κάποιον «φυσικό» ταξιδιωτικό σύντροφο, σύζυγο ή κοντινό φίλο/ φίλη. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά προτερήματα. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες κάνουν ευκολότερα γνωριμίες και φιλίες από ότι οι άντρες, και γενικά, κερδίζουν το σεβασμό ανδρών και γυναικών, για την ανεξαρτησία και την τόλμη τους, αλλά κυρίως, για το δυναμισμό τους!

Οι γυναίκες που διστάζουν να ταξιδεύουν μόνες επικεντρώνονται κυρίως στην έλλειψη συντρόφου και στην ανασφάλεια ως βασικούς αποτρεπτικούς παράγοντες. Αν ανήκετε στο ποσοστό του 79% που δεν θέλουν να ταξιδεύουν μόνες, μη φοβάστε τίποτα: λόγω της αυξανόμενης ζήτητης, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρείτε άλλες γυναίκες που είναι στην ίδια θέση με εσάς, αλλά σύντομα μέσω διαδικτύου ανακαλύπτουν ταξιδιωτικές συντρόφισσες και αν συμπίπτουν οι προτιμήσεις και οι χρόνοι, γιατί όχι, το αποφασίζουν! Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ταξιδιωτικά γκρουπ μόνο για γυναίκες (όχι, δεν υπάρχει κανένα «υπονοούμενο») που ενώνουν τις μοναξιές τους και.. αντιός μουτσάτσος! 

Να έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

√ Δικτυωθείτε! Ως πηγή πληροφοριών το ίντερνετ είναι ανεκτίμητο, αλλά όχι μόνο για την εύρεση χρήσιμων δικτυακών τόπων ή οργανισμών, αλλά και ως φόρουμ επικοινωνίας, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε και άλλα άτομα που έχουν κάνει το ίδιο με εσάς, και μπορούν να σας συμβουλέψουν.

Γυναίκες μόνες... ταξιδεύουν... αλλά δεν ψάχνουν!

√ Μικρές αποσκευές: Όταν ταξιδεύετε μόνη, ο όγκος των αποσκευών είναι το σημαντικότερο σημείο που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Περισσότερο από ότι θα νομίζατε μάλιστα. Με όριο τα 20 κιλά περίπου για την κάθε αεροπορική εταιρία, σκεφτείτε αν μπορείτε να μεταφέρετε μόνη όλο αυτό το βάρος, ανεβοκατεβαίνοντας αεροπλάνα και βαπόρια, τρένα και λεωφορεία. Προσθέστε ώρες αιχμής, κούραση από τις μετακινήσεις, εκνευρισμό κλπ κλπ και μάλλον θα προτιμήσετε ένα μικρό τρόλεϊ για τα απολύτως απαραίτητα.


√ Ανδρική Προσοχή:
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το φλερτ και η πρόκληση έχουν διαφορετικό αντίκτυπο σύμφωνα μεε κοινωνικά δεδομένα και πρότυπα διαφόρων χωρών. Για παράδειγμα, απλά και μόνο το eye-to-eye contact ή η αποδοχή ενός ποτού μπορεί να σημαίνει «ok, είμαι free» ή «lets party!». Επίσης, ακόμη και οι νόμοι διαφέρουν ως προς το τι είναι πρόκληση ή απλή έγκριση μιας συμπεριφοράς. Αν θέλετε να αποφύγετε κακές καταστάσεις, απλά, φορέστε μια βέρα ή ακόμη πιο απλά, γυρίστε το δαχτυλίδι σας ανάποδα και θα αποτρέψετε πολλούς από το επόμενο βήμα.

√ Αυτοάμυνα: Μη μεταφέρετε πάνω σας μαχαίρι ή αμυντικά gadgets, ελέγχετε καλά τι νόμοι ισχύουν στον τόπο που θα πάτε. Σε πολλά μέρη απαγορεύεται ακόμη και το σπρέι πιπεριού που υπάρχει στην αγορά (Καναδάς, Ην. Βασίλειο) ή ένας απλός σουγιάς. Να έχετε πάντα το κινητό σας ανοικτό για περίπτωση ανάγκης. Ή δυνατό, αποθηκεύστε τοπικά νούμερα ανάγκης.

√ Υγιεινή και καθαριότητα: Πάρτε δικά σας είδη γυναικείας πρώτης ανάγκης, σερβιέτες, αντισηπτικά, ακόμη και προφυλακτικά. Ίσως και χαρτί τουαλέτας, γιατί όχι!

√ Σωστό ντύσιμο: Ελέγξτε πριν την αναχώρησή σας για τον κάθε προορισμό, τι θεωρείται «σωστό» ντύσιμο. Δεν είναι λίγα τα μέρη εκείνα, ειδικά οι χώρες της Ανατολής ή τα Εμιράτα, όπου το ελαφρύ γυναικείο ντύσιμο υποδηλώνει πορνεία, ειδικά όταν η γυναίκα είναι ασυνόδευτη.

√ Χρήσιμα αντικείμενα: Μια μικρή τσαντούλα, που θα έχετε μόνιμα πάνω σας, με τα απαραίτητα έντυπα ή χρήματα. Κάτι που δεν θα αφήνετε από πάνω σας, σε καμία περίπτωση. Επίσης, άνετα παπούτσια. Ευκαιρία να περπατάτε ελεύθερα, χωρίς τακούνια, άλλωστε θα έχετε να δείτε πολλά και ο καλύτερος τρόπος είναι ο περίπατος. Όχι πολλά καλλυντικά, οι compact συσκευασίες είναι συνήθως ενδεδειγμένες (όλα σε ένα κουτάκι). Χάρτες και στυλό. Φωτογραφική Μηχανή. Εφεδρική μπαταρία!

√ Τελευταία συμβουλή: Δε χρειάζεται να έχετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα ή κοσμήματα. Υπάρχουν ακόμη καθαρίστριες που κλέβουν από τα δωμάτια των ξενοδοχείων (η φτώχεια κυριαρχεί σε πολλές χώρες), ενώ οτιδήποτε φανταχτερό τραβάει το βλέμμα και προκαλεί. Απελευθερωθείτε από τα περιττά, χαρείστε στον εαυτό σας ένα ταξίδι απαλλαγμένο από κάθε τι που σας καταπιέζει στην καθημερινότητά σας και απολαύστε τον προορισμό. Έτσι κι αλλιώς, δεν πάτε για γαμπρό, καλύτερα μάλιστα να μη γνωρίσετε και κανέναν γιατί μετά θα έχουμε νέα, ερωτικά δράματα….

Καλό ταξίδι!

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr