Sex & Tourism. Γυναίκες έτοιμες για όλα...

Μια ελκυστική γυναίκα απολαμβάνει το κοκτέιλ της κάτω από τη σκιά ενός φοίνικα. Η άμμος είναι κατάλευκη, η θάλασσα στο χρώμα της άκουα-μαρίνα. Ένας όμορφος νεαρός την προσεγγίζει και αρχίζει τις φιλοφρονήσεις: «είστε η ομορφότερη γυναίκα στην παραλία», λέει. Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, εκείνη πιστεύει πραγματικά είναι θελκτική...  Αλλά αυτό το τρυφερό ρομάντζο απέχει πολύ από αυτό που είναι στην ουσία. Εκείνη, λευκή, γύρω στα 40. Εκείνος μελαμψός, μόλις 18 ετών και… στην ουσία, επί πληρωμή συνοδός...

Sex & Tourism. Γυναίκες έτοιμες για όλα...

Έλληνες «καμάκια», Λατίνοι εραστές, American giggolo, έγραψαν και γράφουν ερωτικές ιστορίες στην άμμο. Τι και αν πέρασαν τα χρόνια από τις χρυσές εκείνες δεκαετίες, που οι βορειοσκανδιναβές κατέβαιναν κατά ομάδες να ζήσουν το πάθος μέσα στην αγκαλιά Ελλήνων εραστών… Το trend συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας, αλλάζοντας τόπους και φυλετικό προφίλ, πάντα όμως με κοινό παρονομαστή την αναζήτηση του πάθους και της σεξουαλικής απελευθέρωσης.Ψηλές, κοντές, ξανθές, μελαχρινές, μελαμψές ή λευκόσαρκες, οι γυναίκες - θήραμα αναζητούν τον κυνηγό που θα τις προσεγγίσει, με διαθέσεις… ερωτικές. Το διαδίκτυο πουλάει «ερωτικές αποδράσεις» για κάθε επιθυμία και προτίμηση, γνωρίζοντας ότι ο έρωτας ήταν ανέκαθεν κινητήρια δύναμη. Σήμερα, ο σεξουαλικός τουρισμός αποτελεί ένα ολοένα αυξανόμενο trend. Μόνο που στις μέρες μας, ο όρος δεν περιορίζεται σε πλούσιους μεσήλικες που απολαμβάνουν Mai Tai στα μπαρ της Mπανγκόκ και των Φιλιππίνων, αλλά και σε γυναίκες καριέρας και businesswomen που αποζητούν απόδραση από τα συνηθισμένα και βάζουν εκείνες τους κανόνες του ερωτικού παιχνιδιού. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν για αναζήτηση σεξουαλικού συντρόφου είναι νέο trend. Ενώ λοιπόν, οι άνδρες στρέφονται προς την Ασία, κυρίως, οι γυναίκες κατευθύνονται προς Καραϊβική, Νότια Ευρώπη και Αφρική. Κοινοί προορισμοί θα μπορούσαν να θεωρηθούν η Ταϊλάνδη, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Κούβα. Αρκετοί όροι υπάρχουν αντίστοιχα με τον όρο «καμάκι» που ίσχυε στην Ελλάδα, περιγράφοντας τους άνδρες που συνάπτουν σχέσεις με τουρίστριες. Όπως και να τους ονομάσουμε, όμως, galebovi («γλάρους», στην Κροατία), καρχαρίες (Costa Rica), rent-a-rasta και Foreign Service (Καραϊβική), Kuta Cowboys ή pemburu-bule («λευκοί κυνηγοί», Μπάλι), Marlboro men (Ιορδανία), bomsas ή bumsters (Γκάμπια), sanky pankies (Δομινικανή Δημοκρατία), «gringa hunter» (κυνηγοί λευκών, Εκουαδόρ) και «brichero» στο Περού, στην τελική όλοι πουλούν το ίδιο προϊόν σε διαφορετικές τιμές... 

Sex & Tourism. Γυναίκες έτοιμες για όλα...Ιστορία μου, αμαρτία μου...

Πόσο παλιό είναι όμως το trend του θηλυκού σεξοτουρισμού; Ο γυναικείος τουρισμός για σεξ ξεκίνησε το 1840 στη Ρώμη, μαζί με το πρώτο κίνημα φεμινισμού και την ενθάρρυνση για ανεξαρτησία και ταξίδια. Πριν από αυτό, υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γυναικών που επισκέπτονταν τη Βόρειο Αμερική και την Τουρκία σε αναζήτηση ερωτικών συντρόφων. Μέχρι το 1960 ήταν δύσκολο να ταξιδεύει κανείς, έτσι μόνο εκείνες που «το έλεγε η καρδιά τους» αναχωρούσαν για άγρα σεξ. Αρκετές θηλυκές υπάρξεις από Αγγλία, Γαλλία, Τσεχοσλοβακία και ΗΠΑ τραβούσαν την προσοχή μαχαραγιάδων και ασιατών βασιλέων, παρά τον ορυμαγδό του Β’ Π. Π. Τη δεκαετία του ’60 έχουμε το δεύτερο κύμα γυναικείου σεξοτουρισμού, και Ευρωπαίες και Γαλλο-Καναδές άρχισαν να εξερευνούν την Καραϊβική (Μπαρμπάντος), Βορειοευρωπαίες και Σκανδιναβές την Ελλάδα, την Ισπανία τη Γιουγκοσλαβία και την Γκάμπια καθώς και τη Λατινική Αμερική. Τη δεκαετία του ’90 Ασιάτισσες από Ιαπωνία και Ταϊβάν άρχισαν αναζητήσεις ερωτικών παρτενέρ στο Μπάλι και την Ταϊλάνδη. Σήμερα, οι γυναίκες ταξιδεύουν παντού όπου υπάρχουν παραλίες και άνεργοι ηλιοκαμένοι άντρες. Χώρες όπως η Τζαμάικα, η Γκάμπια, το Μεξικό, η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μαρόκο και η Τουρκία είναι οι πλέον προτιμητέες. Όπως και οι άνδρες, στις μέρες μας οι γυναίκες αγαπούν να ταξιδεύουν για σεξ, αλλά δεν πηγαίνουν ευθέως σε έναν άνδρα να ζητήσουν one night stand, δε θα τις δείτε σε sex shows ή μπαρ με θαμώνες που δε θα έλεγαν «όχι» σε περιστασιακό σεξ με μια όμορφη τουρίστρια. Όλα γίνονται με περισσότερη διακριτικότητα, αλλά με το ίδιο ζητούμενο. Δώρα, ρούχα, φαγητό, είναι ένας πιο «κομψός» τρόπος πληρωμής του συνοδού, αλλά υπάρχουν και συνοδοί που χρεώνουν από $50 μέχρι και $200 για μια βραδιά.

Sex & Tourism. Γυναίκες έτοιμες για όλα...Why, tell me why?

Ποιος είναι ο λόγος της αύξησης του φαινομένου τις τελευταίες δεκαετίες; Λειψανδρία; Ίσως το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες στον τόπο τους πρέπει σε καθημερινή βάση να ανταγωνίζονται τους άνδρες, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Στο σχολείο, τη δουλειά, το γάμο τους. Ο επονομαζόμενος «πόλεμος των φύλων» αλλά και η δυσκολία για νέες γνωριμίες, αναγκάζει πολλές γυναίκες καριέρας να κλείνονται στον εαυτό τους και να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σύντροφο. Απελευθερώνονται και αναζητούν το σεξ σε άλλες χώρες. Άλλος λόγος για «διακοπές έρωτα» είναι η ανωνυμία. Οι άνδρες που συνάπτουν σχέσεις μαζί τους δεν τις γνωρίζουν στην καθημερινότητά τους και έτσι αισθάνονται ελεύθερες. Δεν υπάρχουν παρατηρητές που ενδεχομένως θα τους κολλούσαν την ταμπέλα της «εύκολης», έχουν την ελευθερία να πειραματιστούν και να μείνουν μακριά από ταμπού και προλήψεις. Πολλές προέρχονται και από κάποιο χωρισμό ή διαζύγιο και έτσι η ποικιλία αλλά και η ευκαιρία νέων γνωριμιών χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις είναι αντίδοτο στον πόνο του χωρισμού. Οι sankies είναι οι ζιγκολό της Δομινικανής Δημοκρατίας, από φτωχές οικογένειες και συχνά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Είναι όμως αρκετά έξυπνοι, για να γνωρίζουν πώς να ικανοποιούν τις γυναίκες και να καλύπτουν τις ανασφάλειές τους. 

Στο εξωτικό θέρετρο του Νεγκρίλ, στην Τζαμάικα, μυώδεις rasta men είναι ετοιμοπόλεμοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν και να ικανοποιήσουν ορδές γυναικών, κυρίως από τον Καναδά, που αναζητούν σεξουαλική απελευθέρωση κάθε χειμώνα. Ταυτόχρονα, θα έχουν κερδίσει αρκετά δωρεάν γεύματα, δώρα και ρούχα, ως αποζημίωση για τη συντροφιά που προσφέρουν, μέχρι και $100 για σεξ μιας βραδιάς. Η υπέροχη παραλία δεν προτιμάται πλέον τόσο για τον ήλιο και τη θάλασσα. Περίπου 80.000 γυναίκες ετησίως, από έφηβες μέχρι γιαγιάδες, συνωστίζονται σε τσάρτερ από τη Μ. Βρετανία για τις υπηρεσίες 200 ανδρών που είναι γνωστοί ως «rent a dreads», «rastitutes» (εκ του θηλυκού prostitutes = πόρνες) ή «Foreign Service» που έχουν κάνει το θέρετρο αυτό, αρχηγείο τους.Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι άντρες που εργάζονται στα θέρετρα είναι ζιγκολό. Συνήθως είναι εκείνοι που εργάζονται ως ανιματέρ, μπάρμαν, σερβιτόροι, έχουν χαμηλό μισθό και ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να κερδίσουν κάτι περισσότερο. Μπορεί ο ίδιος στην αρχή να πληρώσει κάποιο ποσό, όταν καλέσει τη γυναίκα έξω για ποτό, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αλλά συχνά, οι ευαίσθητη γυναικεία ψυχή δεν το αναγνωρίζει και πολλές όταν επιστρέφουν στη χώρα τους συνεχίζουν την επαφή, έχοντας ερωτευθεί το νεαρό. Σύντομα, θα τους ζητήσουν χρήματα για την άρρωστη μητέρα ή για την οικογένεια, ή θα χρησιμοποιήσει άλλα κόλπα για να την πείσει ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της. Άλλοι έχουν στόχο τη visa για να φύγουν από τη χώρα. Έχοντας κερδίσει αυτό, διακόπτουν τη σχέση και ξεκινούν μια νέα ζωή. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με πολλούς άνδρες από την τουριστική βιομηχανία, που πλάθουν ένα ειδύλλιο, κάνουν τις γυναίκες να τους ερωτευτούν, εκείνες επιστρέφουν ξανά και ξανά στον «τόπο του εγκλήματος» και το αποτέλεσμα είναι ακόμη μεγαλύτερος πόνος.

Trendy sex destinations Sex & Tourism. Γυναίκες έτοιμες για όλα...

Οι συνηθέστεροι προορισμοί για γυναικείο σεξουαλικό τουρισμό είναι σε Νότια Ευρώπη η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία, στην Καραϊβική η Τζαμάικα (Negril), το Μπαρμπάντος και η Δομινικανή Δημοκρατία (Boca Chica και Sosua), στην Αφρική η Γκάμπια και η Κένυα, ενώ λιγότερη ζήτηση έχουν το Μπάλι (παραλία Κούτα), η Ταϊλάνδη, το Νεπάλ, το Μαρόκο, τα Φίτζι, το Εκουαδόρ και η Κόστα Ρίκα. 

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι ένας από τους προορισμούς με τα μεγαλύτερα ποσοστά σεξοτουρισμού στον κόσμο, κάτι που οφείλει σε μεγάλο ποσοστό στο ίντερνετ και τα sites που τη διαφημίζουν ως τη χώρα «παράδεισο του εργένη». Η Μέκκα του τουρισμού, ωστόσο, έχει πέραν της ηλιόλουστης πλευράς της και μια πολύ σκοτεινή πλευρά... Τους ψηλότερους δείκτες HIV από οποιονδήποτε άλλο προορισμό στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της World Bank. Από την άλλη, οι άνδρες στην Κούβα μπορούν να γίνουν προσβλητικοί και ενοχλητικοί αν δεχθούν απόρριψη. Στην Ασία, οι γυναίκες πηγαίνουν προς το Πούκετ και τα εξωτικά νησιά και έλκονται από το εξωτικό look των ανδρών που έλκονται από τα χρήματα των τουριστριών. Το Μπάλι προτιμούν οι Γιαπωνέζες, που πληρώνουν αδρά για ανδρική συντροφιά και σεξ. Ώριμες Γερμανίδες αγαπούν τις λευκόχρυσες παραλίες της Βουλγαρίας και τους άνδρες που συχνάζουν σε αυτές, ζητώντας από $25-50 την ημέρα για να προσφέρουν την παρέα τους. Οι Αφρικάνοι και Άραβες ζιγκολό αρέσκονται να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες χωρίς πληρωμή, αρκεί η γυναίκα να τους ταΐζει και να τους στηρίζει οικονομικά για ένα διάστημα. 

Τελικά, ξεπερνώντας τα ταμπού και τις προλήψεις, εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια, σωματική και συναισθηματική. Οι εργάτες στη σεξουαλική βιομηχανία μεταδίδουν επικίνδυνες και ανίατες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, Ηπατίτιδα Β, έρπη, σύφιλη, AΙDS. Οι προφυλάξεις αλλά και γενικότερα η πρόληψη είναι απαραίτητος σύντροφος στο επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, που ξεκινά ως διασκεδαστικό αλλά μπορεί να αποβεί μοιραίο, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά...

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr