Αφήνοντας πίσω το χειμερινό τοπίο της Ελλάδας, η SCOOT μας μεταφέρει στην αύρα του καλοκαιριού, στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στη μεγαλύτερη, παλαιότερη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη της & πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το γοητευτικό Σύδνεϋ, η 10η καλύτερη πόλη παγκοσμίως για να ζει κανείς, μαγνητίζει τα βλέμματα και προσελκύει εκατομμύρια επισκεπτών που ανακαλύπτουν εδώ, στην άλλη «άκρη της Γης», μια απόλυτα βιώσιμη, εξαιρετικά φιλική προς τον πολίτη και απόλυτα οργανωμένη μητρόπολη. Φέτος, μπορείτε να είστε και εσείς ένας από αυτούς, με τις σούπερ προσφορές της SCOOT!

736x430 SYDNEY PanoramicΦθάνοντας στο ηλιόλουστο Σύδνεϋ, το σίγουρο είναι ότι όλο και κάπου θα βρείτε κάποιον Έλληνα στο δρόμο σας. Το Ελληνικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο, με τους Έλληνες να αποτελούν την 7η μεγαλύτερη εθνική ομάδα στην Αυστραλία και την ελληνική γλώσσα την 3η πιο ομιλούμενη ξένη γλώσσα στη χώρα. Η ελληνική κοινότητα διαδραματίζει έναν εξαιρετικά ενεργό ρόλο στους τομείς της πολιτικής, της εκπαίδευσης, της τέχνης, των επιχειρήσεων και του αθλητισμού, ενώ ανάμεσά τους «κρύβονται» μερικοί από τους "TOP BILLIONAIRES" της λίστας Forbes.

Από τα εντυπωσιακά πάρκα και τα κέντρα άγριας ζωής μέχρι τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και τα υπέλαμπρα πολυκαταστήματα, η μητρόπολη της Αυστραλίας θα σας εντυπωσιάσει, με την απόλυτη οργάνωσή της, την καθαριότητα και το υψηλό επίπεδο ζωής. Οι ευκαιρίες για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία, περιπάτους, πικνίκ δίπλα στη θάλασσα, εκδρομές σε νησάκια, βουτιές σε καταγάλανα νερά, είναι αμέτρητες και σίγουρα, το γεγονός ότι εν μέσω χειμώνα θα ζείτε ένα ζεστό καλοκαίρι είναι από τα μεγαλύτερα ατού αυτού του ταξιδιού. Ειδικά για τις γιορτές, οι εκδηλώσεις είναι δεκάδες. Αν βρεθείτε εκεί, αναζητήστε το καλύτερο σημείο και ενημερωθείτε για όλες τις διοργανώσεις, μέσω του www.sydneynewyearseve.com

Top Sydney Attractions

Sydney Opera House Circular Quay 736 430Sydney Opera House: Η εμβληματική Όπερα και σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι ένα μεγαλούργημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και διάσημο κέντρο τεχνών. Εδώ πραγματοποιούνται πάνω από 1500 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το χρόνο- μπαλέτο, όπερα, θέατρο, χορός, μουσική, κωμωδίες, παιδικές παραστάσεις, ομιλίες κλπ. Το μεγαλύτερο μηχανικό μουσικό όργανο στον κόσμο με 10.154 αυλούς, φιλοξενείται στο Concert Hall. Μια ημερήσια ξενάγηση θα σας προσφέρει την καλύτερη γνωριμία με το μοναδικό αυτό μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Sydney Tower Eye –Το ψηλότερο σημείο που μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη στο πιάτο, με ορατότητα 360 μοιρών, στο Παρατηρητήριο του Τροχού, με κορυφαίας τεχνολογίας διόπτρες και οθόνες αφής, που σας ξεναγούν από τις χρυσές παραλίες έως τα απομακρυσμένα απόκρημνα Μπλε Βουνά (Blue Mountains). Το εισιτήριο σας εξασφαλίζει είσοδο σε μια κινηματογραφική ταινία 4D με εντυπωσιακά εφφέ που περιλαμβάνουν αέρα, νερό και σαπουνόφουσκες!

Bondi Beach: η διασημότερη παραλία της Αυστραλίας σας προσκαλεί για θαλασσινές βουτιές μέσα στο χειμώνα! Μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε σέρφινγκ, να φάτε στα παραλιακά μπαράκια και να απολαύσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης!

500x350 cockatooCockatoo Island – Από το λιμάνι του Σύδνεϋ πάρτε το ferry για το νησάκι Cockatoo, ένα από τα συναρπαστικότερα ιστορικά αξιοθέατα της χώρας και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Απέχει μόλις 10 λεπτά, είναι ανοικτό δωρεάν για το κοινό και επισκέψιμο καθημερινά. Προσφέρονται ξεναγήσεις για τη γνωριμία με την ιστορία του νησιού ως ναυπηγείο [1870], ναυτική βάση και φυλακή [1839 - 1869], αλλά και δυνατότητα διαμονής σε σκηνή στο ειδικά διαμορφωμένο κάμπινγκ, που ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet περιγράφει ως "μια από τις εντυπωσιακότερες τοποθεσίες κατασκήνωσης στον κόσμο".

King Street Wharf – Meeting point των επισκεπτών είναι αυτή η εξαιρετικά τουριστική περιοχή, γεμάτη μπαρ και σοφιστικέ εστιατόρια, που προσφέρει απίστευτη θέα προς το Darling Harbour, τις Προβλήτες 8 και 9 στο Pyrmont Bay.

Featherdale Wildlife Park – Τα κοάλα και τα καγκουρώ σας περιμένουν να τα συναντήσετε και να τα ταΐσετε στο Πάρκο Άγριας Ζωής Featherdale, στο Doonside, στο δρόμο προς τα διάσημα Μπλε Βουνά. 1700 ζώα 280 διαφορετικών ειδών, 40 είδη ερπετών, 30 είδη υπό εξαφάνιση ή άκρως κινδυνεύοντα, πιγκουίνοι – νάνοι, κροκόδειλοι θαλασσινού νερού μήκους 4,5 μ., είναι μερικές από τις ατραξιόν του πάρκου. Καφετέριες, θέατρα και μια πινακοθήκη συμπληρώνουν το σκηνικό μιας πολύ ενδιαφέρουσας επίσκεψης.

500x350 Australian National Maritime MuseumDarling Harbour: Τρεις εμπειρίες σε μία βόλτα! Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο [Australian National Maritime Museum] και εν συνεχεία, στο WILD LIFE Sydney Zoo. Με εσωτερικές αλλά και εξωτερικές εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, το Australian National Maritime Museum σας επιτρέπει να μπείτε σε υποβρύχιο, να θαυμάσετε το ταχύτερο πλοίο στον κόσμο Spirit of Australia, το HMB Endeavour – το πλοίο των εξερευνήσεων του Captain Cook και όταν ελλιμενίζεται εκεί, το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο James Craig, από το 1874. Σπάνια πτηνά, δάση βροχής, κοάλα και καγκουρό φιλοξενούνται στο εντυπωσιακό WILD LIFE Sydney zoo, στην Προβλήτα Aquarium Wharf, ενώ στο μαγευτικό ενυδρείο SEA LIFE Sydney Aquarium στην καρδιά του Darling Harbour θα ανακαλύψετε 12 θεματικές ενότητες, με περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη και 13.000 ζώα, να βιώνουν μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου.

QUEEN VICTORIA BUILDING 500x350Queen Victoria Building – κέντρο της πόλης: Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στη George Street και διαθέτει περισσότερα από 180 εμπορικά καταστήματα, μπουτίκ, καταστήματα οικιακών ειδών, κοσμηματοπωλεία, πανέμορφες καφετέριες και εστιατόρια. Το κτίριο του 1890 ανεγέρθηκε ως Δημοτική Αγορά σε διαστάσεις καθεδρικού ναού, ανακαινίστηκε πλήρως το 1986 και άνοιξε ξανά τις πύλες του ως ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόλογα εμπορικά κέντρα του Σύδνεϋ. Θα το εντοπίσετε από τον μεγαλοπρεπή θόλο στην οροφή του, κάτω από τον οποίο στήνεται ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που αξίζει να φωτογραφήσετε.

736x430Bondi Beach DNSWSydney Harbour Bridge: πάνω από το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου υψώνεται η εντυπωσιακή γέφυρα του λιμανιού, που όλοι έχουμε θαυμάσει από τις τηλεοπτικές μας οθόνες την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, με τα υπέρλαμπρα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό του Σύδνεϋ. Καιρός να τη θαυμάσετε από κοντά, κάνοντας μια από τις ομορφότερες βόλτες, με θέα το κτίριο της όποερας, τη γέφυρα και το Βασιλικό Βοτανικό Κήπο! Το φυσικό λιμάνι περιβάλλεται από τον Εθνικό Δρυμό, κατάφυτο και αναζωογονητικό, που συνδυάζει τη γνωριμία με την πολιτιστική ιστορία του πάρκου- φρούρια, οχυρώσεις, ένα ιστορικό φάρο, με τον απολαυστικό περίπατο για πικνίκ ή και κολύμπι!

SCOOT και ΦΥΓΑΜΕ! Η Scoot σε συνεργασία με το δίκτυο της Virgin Australia σάς ανοίγει το δρόμο για ακόμη περισσότερους συναρπαστικούς προορισμούς της Αυστραλίας, όπως τη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και το Χόμπαρτ (Τασμανία) με ανταποκρίσεις της Virgin Australia μέσω Σύδνεϋ, Περθ και Χρυσής Ακτής. Η Scoot μας εξασφαλίζει σημαντικές προσφορές ξεκινώντας από EUR260 - Οικονομική Θέση ή ScootBiz από EUR 780, για την απλή διαδρομή. Οι τιμές τελικού ναύλου με επιστροφή εξαρτώνται από την πληρότητα των πτήσεων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας https://fly-scoot.com/el/ και ανακαλύψτε δρομολόγια και τιμές που θα σας ενθουσιάσουν!

WILD LIFE Sydney Zoo 500x350736x430Featherdale Wildlife Park Blacktown

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr