schipholΗ Olympic Air και η KLM Royal Dutch Airlines ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας μεταξύ τους διευρυμένης εμπορικής συνεργασίας η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2011. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη και συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού, η οποία επιτρέπει στις δύο εταιρίες να εκμεταλλεύονται από κοινού πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου Schiphol του Άμστερνταμ και του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών για δρομολόγια με ανταπόκριση στα δίκτυά τους.

Οι δύο εταιρίες ήδη εκτελούν πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Άμστερνταμ. Ωστόσο, από την 1η Σεπτεμβρίου, με τη νέα η συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού η Olympic Air αυξάνει τη συχνότητα των εβδομαδιαίων πτήσεων της από 9 σε 16, ενώ η KLM έχει επίσης αυξήσει τις ημερήσιες συχνότητες πτήσεων από δύο σε τρεις.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2011 η εν λόγω συμφωνία διευρύνθηκε περαιτέρω, προσφέροντας 8 επιπλέον προορισμούς στους επιβάτες της KLM που ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Ελλάδας μέσω της Olympic Air. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Olympic Air έχουν πρόσβαση σε ισάριθμους προορισμούς του ευρωπαϊκού δικτύου της KLM. 

the-amsterdam-airport-schiphol

Ειδικότερα οι επιβάτες της Olympic Air θα μπορούν να ταξιδέψουν με πτήση κοινού κωδικού της ΟΑ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας προς το Άμστερνταμ, και να συνεχίσουν μέσω του αεροδρομίου Schiphol με την ίδια πτήση προς Κοπεγχάγη, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Γκέτεμποργκ, Αμβούργο, Μάντσεστερ, Όσλο και Στοκχόλμη με αεροσκάφος της KLM. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της KLM θα μπορούν να κλείσουν μία πτήση κοινού κωδικού της KLM για να ταξιδέψουν από την Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κω, Ρόδο Θεσσαλονίκη και Σαντορίνηπου θα εκτελείται με αεροσκάφος της Olympic Air.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Olympic Air κ. Γιάννη Καρακαδά και τον Επιχειρησιακό Διευθυντή (COO) της KLM κ. Pieter Elbers, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Γιάννης Καρακαδάς δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε σε αυτή τη σημαντική συμφωνία που φέρνει τα δίκτυα των δύο εταιρειών σε αρμονική συνεργασία. Με αυτήν, η Olympic Air προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό επιβατικό κοινό να ταξιδέψει μέσω Άμστερνταμ στους 131 προορισμούς της KLM. Κορωνίδα της συνεργασίας αποτελούν οι πτήσεις κοινού κωδικού σε 8 προορισμούς του δικτύου κάθε εταιρείας». Ο κ. Pieter Elbers δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την υπογραφή της συμφωνίας πτήσεων κοινού κωδικού με την Olympic Air. H συμφωνία αυτή διευρύνει τις επιλογές και τα πλεονεκτήματα για τους επιβάτες μας, ενισχύει την παρουσία μας στην Ελλάδα, ενώ ενισχύει και την επιβατική κίνηση από την Βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα σας».

Οι πτήσεις κοινού κωδικού*

Από την 1η Σεπτεμβρίου η Olympic Air προσφέρει καθημερινά τις εξής πτήσεις (κοινού κωδικού): OA8575 Άμστερνταμ – Αθήνα ( 11:55 – 16:10) και OA8576 Αθήνα - Άμστερνταμ ( 17:10 – 19:40). Αντίστοιχα οι καθημερινές (εκτός της Πέμπτης) πτήσεις κοινού κωδικού της KLM είναι οι: KL2840 Αθήνα – Άμστερνταμ (10:15 – 12:55) και ΚL2841 Άμστερνταμ – Αθήνα (13:45 – 18:05).

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr