Περισσότεροι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων 2013/14. Οι εταιρίες Lufthansa και Germanwings αυξάνουν από κοινού τη χωρητικότητα. Οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa και Germanwings επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Η συνολική χωρητικότητα όσον αφορά το δείκτη ASK (available seat/kilometers) θα αυξηθεί συνολικά κατά 1,1% και η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί με τη δρομολόγηση μεγαλύτερων  αεροσκάφων. Μαζί με τη Germanwings, η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές, προς συνολικά 211 προορισμούς σε 81 χώρες. Από αυτούς, η Lufthansa εξυπηρετεί 199 προορισμούς ενώ η Germanwings πραγματοποιεί δρομολόγια προς 64 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.Οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa και Germanwings επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Η συνολική χωρητικότητα όσον αφορά το δείκτη ASK (available seat/kilometers) θα αυξηθεί συνολικά κατά 1,1% και η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί με τη δρομολόγηση μεγαλύτερων αεροσκάφων. Μαζί με τη Germanwings, η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές, προς συνολικά 211 προορισμούς σε 81 χώρες. Από αυτούς, η Lufthansa εξυπηρετεί 199 προορισμούς ενώ η Germanwings πραγματοποιεί δρομολόγια προς 64 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Τον ερχόμενο χειμώνα, το προσωπικό καμπίνας των δύο εταιριών Lufthansa και Germanwings θα υποδέχεται τους πελάτες σε συνολικά 12.162 πτήσεις κάθε εβδομάδα. Από στατιστικής άποψης, σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε 50 δευτερόλεπτα θα αναχωρεί μία πτήση της Lufthansa και της Germanwings. Συνολικά, όλες οι εταιρίες του Ομίλου (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings και Swiss) θα εξυπηρετούν συνολικά 274 προορισμούς σε 106 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, προσφέροντας – πέραν των δικών τους δρομολογίων- και αμέτρητες πτήσεις κοινού κωδικού. Κάθε εβδομάδα, οι εταιρίες του Ομίλου θα πραγματοποιούν 19.798 πτήσεις, μεταφέροντας τους επιβάτες στον προορισμό τους με άνεση και αξιοπιστία.
Το νέο χειμερινό πρόγραμμα ισχύει από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 έως το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.

Πτήσεις προς Σαγκάη, Σικάγο και Μέξικο Σίτι με μεγαλύτερα αεροσκάφη

Στο χειμερινό πρόγραμμα, οι δύο υπερσύγχρονες ναυαρχίδες του στόλου μακρινών διαδρομών της Lufthansa, τα αεροσκάφη Airbus A380 και Boeing 747-8, θα χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα δρομολόγια. Ήδη, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το A380 πραγματοποιεί πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τη Φρανκφούρτη προς τη Σαγκάη. Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο, το B747-8 πραγματοποιεί το δρομολόγιο Φρανκφούρτη- Πόλη του Μεξικού. Παράλληλα, με την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος, η «Βασίλισσα των Αιθέρων» θα ξεκινήσει πτήσεις και από τη Φρανκφούρτη προς το Σικάγο.   Επιπλέον, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση, θα αυξηθεί η συχνότητα των καθημερινών δρομολογίων από τη Φρανκφούρτη προς τη Φιλαδέλφεια στις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ και προς το Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας.  Ως συνήθως, το χειμώνα η Lufthansa πραγματοποιήσει τις απευθείας πτήσεις από το Μόναχο προς το Κέηπ Τάουν. Ο εποχιακός αυτός προορισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ειδικά στους ταξιδιώτες αναψυχής, που εξερευνούν τα αξιοθέατα της πόλης της Νοτίου Αφρικής και των γειτονικών ακτών.

Στο χειμερινό πρόγραμμα, οι δύο υπερσύγχρονες ναυαρχίδες του στόλου μακρινών διαδρομών της Lufthansa, τα αεροσκάφη Airbus A380 και Boeing 747-8, θα χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα δρομολόγια. Ήδη, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το A380 πραγματοποιεί πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τη Φρανκφούρτη προς τη Σαγκάη. Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο, το B747-8 πραγματοποιεί το δρομολόγιο Φρανκφούρτη- Πόλη του Μεξικού. Παράλληλα, με την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος, η «Βασίλισσα των Αιθέρων» θα ξεκινήσει πτήσεις και από τη Φρανκφούρτη προς το Σικάγο. Επιπλέον, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση, θα αυξηθεί η συχνότητα των καθημερινών δρομολογίων από τη Φρανκφούρτη προς τη Φιλαδέλφεια στις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ και προς το Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας. Ως συνήθως, το χειμώνα η Lufthansa πραγματοποιήσει τις απευθείας πτήσεις από το Μόναχο προς το Κέηπ Τάουν. Ο εποχιακός αυτός προορισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ειδικά στους ταξιδιώτες αναψυχής, που εξερευνούν τα αξιοθέατα της πόλης της Νοτίου Αφρικής και των γειτονικών ακτών.

Με τη Lufthansa στο Sochi

Με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στο Sochi της Ρωσίας, που θα σημάνει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παρα- Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, η Lufthansa θα μεταφέρει με απευθείας πτήσεις τους οπαδούς και αθλητές στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το έκτακτο δρομολόγιο που προγραμματίστηκε ειδικά για τους χειμερινούς αγώνες. Αυτό το αποκλειστικό δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A321, το διάστημα από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2014. Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων θα μπορούν να ταξιδεύουν άνετα και απευθείας προς τα Ολυμπιακά στάδια και τους χιονοδρομικούς αγώνες, έως και πέντε φορές την εβδομάδα, σε μόλις τρεισήμισι ώρες.

Με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στο Sochi της Ρωσίας, που θα σημάνει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παρα- Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, η Lufthansa θα μεταφέρει με απευθείας πτήσεις τους οπαδούς και αθλητές στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το έκτακτο δρομολόγιο που προγραμματίστηκε ειδικά για τους χειμερινούς αγώνες. Αυτό το αποκλειστικό δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A321, το διάστημα από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2014. Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων θα μπορούν να ταξιδεύουν άνετα και απευθείας προς τα Ολυμπιακά στάδια και τους χιονοδρομικούς αγώνες, έως και πέντε φορές την εβδομάδα, σε μόλις τρεισήμισι ώρες.

Μεταβίβαση δρομολογίων στη Germanwings από Αμβούργο και Βερολίνο

Περισσότεροι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων 2013/14. Οι εταιρίες Lufthansa και Germanwings αυξάνουν από κοινού τη χωρητικότητα. Οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa και Germanwings επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Η συνολική χωρητικότητα όσον αφορά το δείκτη ASK (available seat/kilometers) θα αυξηθεί συνολικά κατά 1,1% και η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί με τη δρομολόγηση μεγαλύτερων  αεροσκάφων. Μαζί με τη Germanwings, η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές, προς συνολικά 211 προορισμούς σε 81 χώρες. Από αυτούς, η Lufthansa εξυπηρετεί 199 προορισμούς ενώ η Germanwings πραγματοποιεί δρομολόγια προς 64 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στο επικείμενο πρόγραμμα πτήσεων, η Germanwings θα αναλάβει ακόμη περισσότερες point-to-point πτήσεις της Lufthansa στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζεται η μεταβίβαση των δρομολογίων και στο χειμερινό πρόγραμμα. Με τις καινούριες και οικονομικότατες υπηρεσίες της, η Germanwings αναλαμβάνει όλα τα Ευρωπαϊκά δρομολόγια της Lufthansa, εκτός όσων αναχωρούν από τους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Tο χειμώνα η Germanwings θα αναλάβει 23 πτήσεις από Αμβούργο και Βερολίνο, που μέχρι πρότινος εκτελούνταν από τη Lufthansa. Η ανάληψη κάθε δρομολογίου θα γίνεται σταδιακά. Τους ερχόμενους μήνες, η Germanwings θα αναλάβει τα εξής δρομολόγια από το Αμβούργο: Άμστερνταμ, Μπέρμιγχαμ, Βουδαπέστη, Γενεύη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μάντσεστερ, Όσλο, Παρίσι, Στοκχόλμη και Ζυρίχη. Η μεταβίβαση των πτήσεων από Αμβούργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014, με τη λήξη του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων. Οι επιβάτες που θα αναχωρούν το χειμώνα από Βερολίνο θα μπορούν να ταξιδεύουν με τη Germanwings προς Μπέρμιγχαμ, Μπολόνια, Βουκουρέστι, Γενεύη, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μάλαγα, Νυρεμβέργη, Ρώμη, Μιλάνο και Βιέννη. Η μεταβίβαση όλων των απευθείας πτήσεων θα έχει ολοκληρωθεί κατά τη θερινή περίοδο 2014. Βάσει προγράμματος, η Germanwings θα αναλάβει τις απευθείας πτήσεις της Lufthansa από το Ντίσελντορφ στο θερινό πρόγραμμα 2014. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δρομολογίων, οι επιβάτες της Lufthansa που έχουν ήδη κάνει κράτηση εισιτηρίου, θα μεταφερθούν αυτόματα στη Germanwings.

Διακοπή πτήσεων προς δύο προορισμούς της Δυτ. Αφρικής

Η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες της μια μεγάλη επιλογή πτήσεων σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, ενώ παράλληλα ελέγχει τακτικά τα δρομολόγιά της, προκειμένου να αξιολογήσει την οικονομική αποδοτικότητά τους. Η σταθερότητα του προγράμματος δρομολογίων αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, είναι συχνά αναπόφευκτη η αναπροσαρμογή του. Εν προκειμένω, από το νέο έτος, η Lufthansa αναστέλλει για λόγους οικονομικούς τη σύνδεση με τις πόλεις Libreville/ Γκαμπόν και Pointe Noire/ Δημοκρατία του Κογκό.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr