Το άρωμα της ελληνικής κουζίνας θα πλημμυρίσει τις πτήσεις της Lufthansa στη διάρκεια των επόμενων μηνών, στα πλαίσια της ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας που θα βιώσουν οι επιβάτες που  ταξιδεύουν από την Αθήνα προς τη Γερμανία. Ο γερμανικός αερομεταφορέας θα προσφέρει στους επιβάτες της Business Class και της Οικονομικής Θέσης, με αναχώρηση από Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, μια εξαίρετη «γεύση από Ελλάδα» στα πλαίσια της δέσμευσης της εταιρίας να προάγει τα παραδοσιακά προϊόντα και τις γεύσεις κάθε χώρας και να προσθέτει μια τοπική νότα στα γεύματά της.Το άρωμα της ελληνικής κουζίνας θα πλημμυρίσει τις πτήσεις της Lufthansa στη διάρκεια των επόμενων μηνών, στα πλαίσια της ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας που θα βιώσουν οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Αθήνα προς τη Γερμανία. Ο γερμανικός αερομεταφορέας θα προσφέρει στους επιβάτες της Business Class και της Οικονομικής Θέσης, με αναχώρηση από Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, μια εξαίρετη «γεύση από Ελλάδα» στα πλαίσια της δέσμευσης της εταιρίας να προάγει τα παραδοσιακά προϊόντα και τις γεύσεις κάθε χώρας και να προσθέτει μια τοπική νότα στα γεύματά της.

«Οι γευστικότατες συνταγές μας προάγουν τις ελληνικές γεύσεις και τα παραδοσιακά πιάτα προσφέροντας μια πραγματική απόλαυση, τόσο γευστική όσο και οπτική!», δήλωσε ο Paulo Yoshikawa, Γενικός Διευθυντής της Lufthansa για την Ελλάδα και την Κύπρο, μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Το πρωινό, το γεύμα ή το δείπνο παρασκευάζονται από φρέσκα υλικά και συνοδεύονται με πολλά λαχανικά και βότανα», πρόσθεσε.

Η ποικιλία είναι ο παράγοντας – κλειδί στα γεύματα της Lufthansa, έτσι τα προσφερόμενα γεύματα τόσο στην Οικονομική θέση όσο και στη Business Class αλλάζουν κάθε Τετάρτη, ώστε οι επιβάτες που ταξιδεύουν τακτικά να μην λαμβάνουν πάντα το ίδιο γεύμα. Για τους επιβάτες της Business Class υπάρχει πάντα επιλογή από δύο γεύματα. Για πρωινό μπορούν να επιλέξουν είτε αλμυρό γεύμα (δύο είδη ομελέτας) είτε γλυκό (πουτίγκα με σταφίδες, τηγανίτες με μαύρες σταφίδες, κρέπες με γιαούρτι, τυρί cottage, ζάχαρη και κανέλα, σερβιρισμένες με σταφίδες, κομπόστα μήλου ή ροδάκινου). Για γεύμα ή δείπνο υπάρχει πάντα επιλογή σε ψάρι (μπακαλιάρο, πέρκα, σολομό) ενώ το δεύτερο πιάτο είναι κρέας (βοδινό κρέας, μοσχάρι, χοιρινό ή κουνέλι). Χαρακτηριστικές συνταγές από την Ελλάδα είναι το «ψάρι α-λα Σπετσιότα», μια γευστικότατη συνταγή προερχόμενη από το νησί των Σπετσών, ταλιατέλες με θαλασσινά (καλαμαράκια, γαρίδες ή χταπόδι) σε τομάτα ή σάλτσα με ούζο ή σφουγγάτο με σπανάκι, κροκέτες πατάτας, ψητή ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο.

Άλλο ένα γευστικό κέρασμα είναι η έκπληξη της Lufthansa προς τους επιβάτες της Business Class, οι οποίοι από τον Οκτώβριο του 2011 θα δοκιμάσουν νέες και συναρπαστικές εναλλαγές γευμάτων δια χειρός του βραβευμένου με αστέρια Michelin Chef Mario Kotaska στις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γερμανία με προορισμό την Ευρώπη.

Πρωτοποριακή και μοντέρνα, πάντα στοχεύοντας στην ανώτερη ταξιδιωτική εμπειρία, η Lufthansa συγκαταλέγεται μεταξύ των ελάχιστων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών που προσφέρουν ζεστά πιάτα από την κλασική ελληνική κουζίνα και στην Οικονομική Θέση. Συνεπώς και οι επιβάτες της Οικονομικής θέσης θα μπορούν να δοκιμάσουν τυροπιτάρι , λαχανικά μπριάμ και πατάτες σε κύβους- καθώς και δύο είδη ομελέτας. Για κυρίως πιάτο, τα γεύματα ποικίλουν, από ζυμαρικά με πλούσια σάλτσα τομάτας και βασιλικό μέχρι παστίτσιο (ένα ελληνικό πιάτο όπου συνδυάζονται τα ζυμαρικά με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ), καθώς και πιάτα με κρεατικά, όπως στήθος κοτόπουλου με σάλτσα τομάτας και μανιταριών σερβιρισμένο με πατάτες, μπρόκολο, καρότο ή αρωματικά κεφτεδάκια με τομάτα, μελιτζάνα και γραβιέρα, σερβιρισμένα με ρύζι στον ατμό και βασιλικό, καρότα και πράσινα φασολάκια.

«Οι ελληνικές συνταγές είναι γεμάτες έμπνευση, φρεσκάδα και υγεία. Τα υλικά, οι γεύσεις, ο συνδυασμός των μπαχαρικών και καρυκευμάτων προσφέρουν ένα γευστικό, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για το αεροπορικό ταξίδι», δήλωσε η κυρία Brenner, Area Manager Product Design and Caterer Management Ευρώπης και Βορείου Αφρικής.

«Μέσα από τις αισθήσεις, τις γεύσεις και τα αρώματα, οι επιβάτες της Lufthansa θα μεταφερθούν σε ένα «εικονικό» ταξίδι στα νησιά ή τα ορεινά μικρά χωριά της Ελλάδας. Το φαγητό θα είναι μια οπτική και γευστική απολαυστική εμπειρία και θα αφήνει στους επιβάτες τις καλύτερες τελευταίες εντυπώσεις από τη χώρα.»

Άλλο ένα γευστικό κέρασμα είναι η έκπληξη της Lufthansa προς τους επιβάτες της Business Class, οι οποίοι από τον Οκτώβριο του 2011 θα δοκιμάσουν νέες και συναρπαστικές εναλλαγές γευμάτων δια χειρός του βραβευμένου με αστέρια Michelin Chef Mario Kotaska στις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γερμανία με προορισμό την Ευρώπη.

Η ποικιλία είναι ο παράγοντας – κλειδί στα γεύματα της Lufthansa, έτσι τα προσφερόμενα γεύματα τόσο στην Οικονομική θέση όσο και στη Business Class αλλάζουν κάθε Τετάρτη, ώστε οι επιβάτες που ταξιδεύουν τακτικά να μην λαμβάνουν πάντα το ίδιο γεύμα.

Τα μενού του στις ευρωπαϊκές πτήσεις μέσου και μεγάλου βεληνεκούς, όπως για παράδειγμα στις πτήσεις Φρανκφούρτη- Παρίσι και Μόναχο- Αθήνα, αποτελείται από σύγχρονες εκδοχές παραδοσιακών εξοχικών συνταγών, τις οποίες ο Kotaska συνδυάζει με διεθνείς σπεσιαλιτέ που είναι πιο γνωστές στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Στις εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία και σε σύντομες διασυνοριακές πτήσεις, όπως για παράδειγμα από τη Φρανκφούρτη προς τη Βασιλεία, οι ευφάνταστες δημιουργίες του θα σερβίρονται εντός αεροσκάφους με την ονομασία «Φαγητό του δρόμου» / "Streetfood".

Η συνεργασία με τον Mario Kotaska τελείται στα πλαίσια της υπηρεσίας "be invited", που προσφέρει η Lufthansa από τον Δεκέμβριο του 2010, προκειμένου να χαρίσει στους επιβάτες της Business Class εντός Γερμανίας καθώς και στις ευρωπαϊκές πτήσεις, την απόλαυση των γευστικών δημιουργιών πολυβραβευμένων σεφ ανά την υφήλιο.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr