Περισσότερα δρομολόγια με τη LufthansaΤο φετινό χειμώνα η Lufthansa προσθέτει τρεις νέους προορισμούς στο δίκτυό της: το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Αμπερντίν και το Λονδίνο/ Gatwick. Ήδη από τις 30 Οκτωβρίου, η αεροπορική εταιρία εξυπηρετεί 198 προορισμούς σε 82 χώρες, συγκριτικά με τους 197 προορισμούς σε 83 χώρες το 2010/11. Η διαθέσιμη δυναμικότητα σε ολόκληρο το δίκτυο θα αυξηθεί κατά 4%, σε σχέση με την περσινή χρονιά, αύξηση που έγκειται κυρίως στη χρήση μεγαλύτερων και αποδοτικότερων αεροσκαφών που έχουν συμπεριληφθεί από τον περσινό χειμώνα στο στόλο της Lufthansa. Το νέο χειμερινό πρόγραμμα ισχύει από την Κυριακή 30/ 10/ 2011 έως το Σάββατο, 24/ 3/ 2012.

Δεύτερος προορισμός στη Βραζιλία

Η Lufthansa εγκαινιάζει ένα νέο δρομολόγιο προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, τον δεύτερο προορισμό - μετά το Σάο Πάολο - εντός Βραζιλίας. Το φετινό χειμώνα, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν από πέντε απευθείας πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Φρανκφούρτης και Ρίο ντε Τζανέιρο. Από τις 30 Οκτωβρίου 2011, το νέο δρομολόγιο εκτελείται από αεροσκάφος Airbus A340-300 δυναμικότητας 221 θέσεων σε διαμόρφωση τριών κατηγοριών θέσεων (Πρώτη, Business και Οικονομική θέση). Το Ρίο ντε Τζανέιρο, που φημίζεται για το διάσημο καρναβάλι του και παγκόσμιας εμβέλειας αξιοθέατα-σύμβολα της πόλης, όπως το Λόφο του Ζαχαρόψωμου (Sugarloaf mountain) και την παραλία Copacabana, είναι ένας από τους τόπους διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου FIFA WORLD CUP 2014 στη Βραζιλία και θα φιλοξενήσει επίσης τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Aεροσκάφος A380 προς Σιγκαπούρη

Άλλη μια σημαντική είδηση όσον αφορά το διηπειρωτικό δίκτυο της Lufthansa είναι το νέο δρομολόγιο με αεροσκάφος A380 από τη Φρανκφούρτη προς τη Σιγκαπούρη,το οποίο εκτελείται καθημερινά με αυτή την -φιλική προς το περιβάλλον - ναυαρχίδα της Lufthansa, με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος. Η πτήση προς Τζακάρτα μέσω Σιγκαπούρης, που μέχρι στιγμής πραγματοποιούνταν μόνο από τη Φρανκφούρτη, θα αναχωρεί στο μέλλον από το Μόναχο, στις 21.30, με αεροσκάφος Airbus A340-300.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, η Lufthansa θα χρησιμοποιήσει το A380, που επί του παρόντος αποτελεί το πιο σύγχρονο αεροσκάφος του στόλου της, από τη Φρανκφούρτη προς το Γιοχάνεσμπουργκ, το Μαϊάμι, το Πεκίνο και το Τόκιο. Παράλληλα, τον Δεκέμβριο η Lufthansa, για ένα σύντομο διάστημα, θα φέρει τη ναυαρχίδα της στο Μόναχο. Για μια εβδομάδα, το A380 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε προγραμματισμένες πτήσεις στο δρομολόγιο Μόναχο - Νέα Υόρκη. «Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης της Προ- Χριστουγέννων περιόδου, κάνουμε στους κατοίκους του Μονάχου ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δώρο. Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι το πλέον σύγχρονο αεροσκάφος μας που εκτελεί τακτικά δρομολόγια θα προσγειωθεί για πρώτη φορά στο πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Γερμανίας," δήλωσε ο Thomas Klühr, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, Μονάχου και Direct Services.

Περισσότερα δρομολόγια από Ντίσελντορφ

Επίσης αυξάνονται τα δρομολόγια μεγάλου βεληνεκούς από το Ντίσελντορφ. Το Τορόντο, που στο παρελθόν εξυπηρετούνταν από το Ντίσελντορφ μόνο κατά τους θερινούς μήνες, πλέον στο χειμερινό πρόγραμμα θα εξυπηρετείται τρεις φορές την εβδομάδα. Το νέο δρομολόγιο προς το Τορόντο θα διευρύνει τα ήδη ισχύοντα δρομολόγια από το Ντίσελντορφ προς το Newark, το Σικάγο και το Μαϊάμι. Περαιτέρω αύξηση των πτήσεων από το Ντίσελντορφ θα σημειώσει η Lufthansa με τα εγκαίνια του νέου δρομολογίου προς Τόκιο / Narita, με την εκκίνηση του θερινού προγράμματος 2012.

Νέα δρομολόγια στην Ευρώπη για τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων και τους οπαδούς της Βρετανίας

Νέοι προορισμοί, προς Κλάγκενφουρτ, Aberdeen και Λονδίνο/ Gatwick

Tο φετινό χειμώνα, η Lufthansa προσθέτει τρεις νέους προορισμούς στο ήδη εκτενές ευρωπαϊκό της δίκτυο, που περιλαμβάνει 112 αεροδρόμια. Στις 30 Οκτωβρίου, εγκαινιάστηκε ένα νέο δρομολόγιο που θα εκτελείται στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, στη διαδρομή Φρανκφούρτη- Κλάγκενφουρτ. Το Κλάγκενφουρτ, πρωτεύουσα του αυστριακού κρατιδίου της Καρινθίας, είναι ιδανικό σημείο εκκίνησης των χιονοδρόμων για την προσέγγιση δημοφιλών χιονοδρομικών κέντρων. Η πόλη θα εξυπηρετείται απευθείας κάθε Σάββατο και Κυριακή από το αεροδρόμιο Rhein-Main κοντά στη Φρανκφούρτη. Επίσης, σε αυτά τα δρομολόγια οι επιβάτες της Lufthansa που ταξιδεύουν στην Οικονομική Θέση θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους δωρεάν από ένα ατομικό εξοπλισμό σκι ή snowboard, επιπλέον των δωρεάν αποσκευών που δικαιούνται.

Στο μέλλον, οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν προς το Λονδίνο θα μπορούν να επιλέξουν να πετάξουν προς το αεροδρόμιο του Gatwick, νότια της βρετανικής πρωτεύουσας. Με την έναρξη του χειμερινού προγράμματος, η Lufthansa εξυπηρετεί το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου από τη Φρανκφούρτη δύο φορές την ημέρα. Από το Gatwick, τόσο οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες όσο και οι ταξιδιώτες αναψυχής μπορούν να φτάνουν στο κέντρο της πόλης εύκολα και άνετα. Η Lufthansa είναι η μοναδική γερμανική αεροπορική εταιρία που προσφέρει πτήσεις προς τα τρία μεγάλα αεροδρόμια του Λονδίνου (Heathrow, City Airport και Gatwick).

Από τις 30 Οκτωβρίου 2011, η Lufthansa εκτελεί πτήσεις και προς το Αμπερντίν, με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα από τη Φρανκφούρτη. Η οικονομία αυτού του λιμανιού στις ανατολικές ακτές της Σκωτίας βασίζεται πολύ στην βιομηχανία πετρελαίου, χάρη στην εγγύτητά του σε εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου στη Βόρειο Θάλασσα. Η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του Πετρελαίου», όπως συχνά αποκαλείται το Αμπερντίν, είναι η πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο προορισμών Πετρελαίου και Ενέργειας της Lufthansa. Ταυτόχρονα, η πόλη είναι ένας ελκυστικός προορισμός για παραθεριστές που έλκονται από τα εντυπωσιακά σκωτσέζικα Υψίπεδα, τα γνωστά Highlands και τα διάσημα γήπεδα γκολφ της Σκωτίας.

Η Lufthansa θα αξιοποιήσει επιπλέον δυναμικότητα στη Φρανκφούρτη

"Η Lufthansa το φετινό χειμώνα αυξάνει τα δρομολόγιά της, ειδικά στη Φρανκφούρτη," δήλωσε ο Kay Kratky, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, Φρανκφούρτης και Κέντρου Επιχειρήσεων Πτήσεων, αναφερόμενος στον πρόσφατα διανοιχθέντα βορειοδυτικό διάδρομο αεροσκαφών. "Η επιπλέον δυναμικότητα που απαιτούσαμε για χρόνια για τον μεγαλύτερο αερολιμένα της Γερμανίας και κόμβο της Lufthansa θα γίνει πλέον πραγματικότητα. Για τους πελάτες μας, αυτό δε θα σημαίνει μόνο σημαντικά μεγαλύτερη τακτικότητα και αξιοπιστία πτήσεων αλλά και διεύρυνση των υπηρεσιών μας". Το φετινό χειμώνα, η Lufthansa αύξησε τις πτήσεις της κατά περίπου 8%, σε 5.944 απογειώσεις και προσγειώσεις την εβδομάδα.

Μαζί με τη Lufthansa, οι αεροπορικές εταιρίες του Passenger Airline Group – Austrian Airlines, bmi, Brussels Airlines και SWISS – εξυπηρετούν συνολικά 258 προορισμούς σε 106 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, ενώ παράλληλα συμπληρώνουν τις δικές τους πτήσεις με πολλές πτήσεις κοινού κωδικού.

Οι νέοι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα 2011/12 της Lufthansa

• Φρανκφούρτη– Ρίο ντε Τζανέιρο 5 x εβδομαδιαίως (εκτός Σαβ./ Κυ.)

• Φρανκφούρτη – Αμπερντίν 3 x ημερησίως

• Φρανκφούρτη – Λονδίνο/ Gatwick 2 x ημερησίως

Τα νέα δρομολόγια στο χειμερινό πρόγραμμα 2011/12 της Lufthansa

• Φρανκφούρτη – Κλάγκενφουρτ 2 x εβδομαδιαίως (Σαβ./ Κυ.)

• Ντίσελντορφ- Τορόντο 3 x εβδομαδιαίως (Τρ/Πε/Σα.)

εκτός περιόδου 17/ 1 – 4/ 3/ 2012

• Μόναχο – Σιγκαπούρη – Τζακάρτα καθημερινά

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr