Νέο δρομολόγιο της Emirates στο ΝτακάρΜε την έναρξη του νέου δρομολογίου της Emirates στο Ντακάρ σε λιγότερο από 6 εβδομάδες, η αεροπορική εταιρεία παρουσιάζει μια σειρά από οικονομικά οφέλη που θα προσφέρει η νέα υπηρεσία στη Μέση Ανατολή, τη Δυτική Αφρική και σε αγορές στο διεθνές δίκτυό της. Δεδομένου ότι είναι το μόνο επιβατικό δρομολόγιο μεταξύ των Ην. Αρ. Εμιράτων και της Σενεγάλης, η νέα σύνδεση της Emirates μειώνει αισθητά το χρόνο ταξιδιού προς το Ντακάρ, δημιουργώντας μια εύκολη, γρήγορη και βολική υπηρεσία για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους αλλά και για λόγους αναψυχής.

Ο Richard Vaughan, Divisional Senior Vice President of Emirates' Commercial Operations Worldwide δήλωσε: «Το Ντακάρ είναι ένας ανερχόμενος προορισμός και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε ως τον δέκατο ένατο προορισμό μας στην Αφρική. Δεδομένου ότι είναι η μοναδική απ 'ευθείας σύνδεση μεταξύ της Σενεγάλης και της Μέσης Ανατολής, η νέα μας υπηρεσία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των σχέσεων εμπορίου και τουρισμού, ενώ θα διευκολύνει την ομαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ της Σενεγάλης και του παγκόσμιου δικτύου της Emirates. Η έναρξη του νέου δρομολογίου είναι μια περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της Emirates στην ανάπτυξη των επενδύσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξης της Αφρικανικής Ηπείρου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν προσφέρει μόνο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όπως το πρώτο πλήρωμα καμπίνας μας και προσωπικό πωλήσεων από την περιοχή, αλλά θα παρέχει και μια σημαντική μακροπρόθεσμη ώθηση στο εμπόριο».

Νέο δρομολόγιο της Emirates στο ΝτακάρΟι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ του Ντουμπάι και της Σενεγάλης έχουν ακολουθήσει σταθερή πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Το εμπόριο, που δεν περιλαμβάνει το πετρέλαιο, μεταξύ του Ντουμπάι και της Σενεγάλης αυξήθηκε από 137εκατομμύρια δολάρια το 2008 σε 184 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2009. 

Η Α.Ε. Hamad Buamim, Γενικός Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι δήλωσε: «Το Επιμελητήριο του Ντουμπάι έχει προ πολλού αναγνωρίσει τη σημασία και τις υψηλές δυνατότητες της αφρικανικής αγοράς. Η Σενεγάλη ανήλθε στην 76η θέση στη λίστα των κορυφαίων εμπορικών εταίρων του Ντουμπάι στα τέλη του 2009 και η έναρξη του νέου δρομολογίου της Emirates στο Ντακάρ, θα ενισχύσει σημαντικά το εμπόριο μεταξύ των δύο πόλεων και την παγίωση του Ντουμπάι ως διεθνές εμπορικό κέντρο. Οι απευθείας πτήσεις της Emirates προς τη Σενεγάλη θα έχουν θετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι θα μειώσουν το κόστος των επιχειρήσεων, θα διευκολύνουν το εμπόριο και θα παρέχουν τη σωστή ώθηση για την παγίωση των διμερών εμπορικών σχέσεων. Πιστεύουμε ότι το νέο δρομολόγιο θα αποτελέσει ένα βήμα προς την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στη Σενεγάλη και το Ντουμπάι».

Οι 18 τόνοι εμπορευματικού φορτίου στο αεροσκάφος τύπου A340-300 θα χρησιμοποιηθεί για βασικές εξαγωγές, όπως φρέσκα ψάρια, φρούτα και λαχανικά εποχής, που κατά κύριο λόγο προορίζονται για προορισμούς της Emirates στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων του Μιλάνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού και της Βηρυτού . Η νέα υπηρεσία θα διευκολύνει επίσης την εισαγωγή εμπορευμάτων στο Ντακάρ, όπως είδη κλωστοϋφαντουργίας από την Ασία, ηλεκτρονικά από την Ανατολική Ασία και την Ευρώπη και ενδύματα από την Ινδία.

Νέο δρομολόγιο της Emirates στο ΝτακάρΕκτός από την δημιουργία νέων επιχειρηματικών δυνατοτήτων, το δρομολόγιο προς το Ντακάρ θα ωφελήσει τις υπάρχουσες συνεργασίες μεταξύ του Ντουμπάι και της Σενεγάλης. Ως παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί, η DP World ανέλαβε πρόσφατα την ανάπτυξη και λειτουργία του υφιστάμενου τερματικού σταθμού κοντέινερ στο λιμάνι του Ντακάρ du Futur, ενώ παράλληλα επενδύουν σε ένα νέο τερματικό σταθμό κοντέινερ. Την προηγούμενη χρονιά, ο Όμιλος της Emirates υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την κυβέρνηση της Σενεγάλης για την έναρξη και τη μελλοντική λειτουργία της Sengal Airlines. Η συμφωνία υπεγράφη το Νοέμβριο του 2009 και αναφέρει ότι ο Όμιλος της Emirates θα παρέχει εμπορική υποστήριξη, τεχνογνωσία, την κατάρτιση για προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο κ. Vaughan πρόσθεσε: «Η Emirates είναι γνωστή για την τελειότητα των υπηρεσιών που προσφέρει και έχουμε σαν βασικό στόχο να τη διατηρήσουμε. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επιβάτες από Σενεγάλη ευκολότερη πρόσβαση προς το Ντουμπάι, από όπου μπορούν να ταξιδεύουν σε περισσότερους από 100 προορισμούς σε έξι ηπείρους».

Ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου 2010, η Emirates θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς Ντακάρ πέντε φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ακολουθεί ο πίνακας των πτήσεων:

Αριθμός Πτήσης     Αναχώρηση                Άφιξη

ΕΚ 797                    Ντουμπάι 9:55             Ντακάρ 16:00

ΕΚ 798                    Ντακάρ 17:40              Ντουμπάι 7:15 (επόμενο πρωί)

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr