Το χρυσό βραβείο, International Design Award (IDA) 2022, από τις πιο σημαντικές διακρίσεις παγκοσμίως στον χώρο της αρχιτεκτονικής, του Interior Design, Product, Graphic και Fashion Design απονεμήθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Εlastic Architects και το ξενοδοχείο Ιsla Brown Corinthia του ομίλου Βrown Hotels, στην κατηγορία Architecture/Hotels & Resorts Design.

Isla Brown Corinthia Executive Suite Sea View with balcony Living room view photographed by Pygmalion KaratzasΗ βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα Εlastic Architects επανασχεδίασε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Χανικιάν» της δεκαετίας του ’70 δημιουργώντας μία νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα που ενσωματώνει στοιχεία του μύθου και της τοπογραφίας του βόρειου Κορινθιακού. ‘Ετσι, το παλαιό, άκαμπτο κτίριο μετατράπηκε σε ένα νέο οργανικό σχήμα εμπνευσμένο από τους γεωλογικούς σχηματισμούς κάτω από το φυσικό φώς, που μιμείται την ρευστότητα της λάβας καθώς γειτνιάζει με το ηφαίστειο «Σουσάκι». Διαδοχικές καμπύλες επιφάνειες στις όψεις του κτιρίου αντλούν έμπνευση από το λευκό βότσαλο και προσδίδουν μία δυναμική μορφή και μία γλυπτικότητα που δείχνει να μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική γωνία του επισκέπτη δημιουργώντας την αίσθηση της κίνησης. Δινόντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία και στο χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με δημιουργικότητα και καινοτομία που εμπεριέχει σε ισόρροπες αναλογίες λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ιδιαίτερη αισθητική.

Isla Brown Corinthia Executive Suite Sea View with balcony view photographed by Pygmalion KaratzasΤο Isla Brown Corinthia, αποτελείται από 166 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, με κοινόχρηστους χώρους που περιλαμβάνουν lobby, εσωτερικό bar με θέα προς την θάλασσα, all day εστιατόριο, spa και γυμναστήριο καθώς και μια εντυπωσιακή πισίνα infinity με μπαρ και lounge καθιστικούς χώρους που προσφέρουν πανοραμική θέα στον Κορινθιακό. Περιλαμβάνει επίσης παιδικό πάρκο και υποδομές για θαλάσσια σπορ, αποτελώντας ένα καταφύγιο φιλοξενίας υψηλής αισθητικής μόλις 40΄από την Αθήνα και 50΄από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Επιπλέον, το Isla Brown Corinthia αποτελεί και έναν προνομιακό προορισμό για συνέδρια, με χώρο 550 τ.μ. που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε είδους επιχειρηματική και κοινωνική εκδήλωση.

Σχετικά με τους Elastic Architects
Οι Elastic Architects αποτελούν μια βραβευμένη εταιρεία ταλαντούχων αρχιτεκτόνων και Interior Designers με έδρα την Αθήνα και διεθνή παρουσία με γραφεία στο Λονδίνο, το Τορόντο, το Ντουμπάι και την Κύπρο. Το 2018, μαζί με τον Designer Enrique Mangalindan, ίδρυσαν το Studio ELASTIC Interiors με έδρα το Λονδίνο. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες αρχιτεκτονικής και interior design. Οι Elastic Architects και Designers ειδικεύονται στον σχεδιασμό υψηλών προδιαγραφών resorts & hotels με μια ποικιλία διεθνών και εγχώριων έργων μεγάλης κλίμακας στο χαρτοφυλάκιό τους και διεθνείς πελάτες όπως Aman Resorts, Janu by Aman, One & Only, Marriot, Accor, Brown Hotels, Coco-Mat, Banyan Tree και άλλους.

Isla Brown Corinthia Pool Boathouse trees photographed by Pygmalion KaratzasΣχετικά με την Brown Hotels
Η αλυσίδα Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry και φημίζεται για τη μοναδικότητα των design hotels που διαθέτει σε χώρες όπως το Ισραήλ (Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ), η Κροατία και η Ελλάδα. Η επιθυμία των ιδρυτών της είναι να δημιουργούν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους ταξιδιώτες την αυθεντική κουλτούρα και την ενεργητικότητα της πόλης, αλλά και να επανασυστήνουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της. Κάθε ένα από τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι μοναδικό, με αισθητική εμπνευσμένη από τον ιδιαίτερο παλμό της κάθε περιοχής και συνυφασμένο με το μοναδικό της χρώμα. Η Brown Hotels εγκαινίασε επτά νέα ξενοδοχεία στο Ισραήλ το διάστημα 2019 - 2020 και έως το 2023 θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, με νέες καταλύματα σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ξενοδοχεία Brown Hotels προτείνονται από κορυφαία life style περιοδικά, εφημερίδες και κανάλια όπως Vogue, Times, Wallpaper, Travel and Leisure, Conde Nast Traveler, National Geographic, NY Times.

Πληροφορίες για το Isla Brown Corinthia https://brownhotels.com/corinthia/isla

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr