Ένα μαύρο διαμάντι και οι γεύσεις τα πολύτιμα «καράτια» του. Σαν ένα σπάνιο κόσμημα που σμιλεύτηκε από τα ηφαιστειακά βράχια, το Kivotos Santorini δεσπόζει στο Ημεροβίγλι και «κλείνει» μέσα του το επιβλητικό Mavro Restaurant, που φέτος υποδέχεται τον διεθνώς καταξιωμένο σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Σημείο αναφοράς των εγχώριων και διεθνών jet setters που μαγεύονται από τη χαρακτηριστική, ολόμαυρη αρχιτεκτονική του και την αίσθηση της ύψιστης, απόκοσμης πολυτέλειας που αποπνέει, το 5* resort Kivotos Santorini συνεχίζει να χαράζει το δικό του αιγαιοπελαγίτικο γαστρονομικό μονοπάτι.

TRADINNOVATION: Γεύσου τη σύγχρονη παράδοση

Mavro Restaurant KIVOTOS Santorini 3Στο Mavro Restaurant η ποικιλομορφία των προϊόντων της Σαντορίνης σε συνδυασμό με τα ταξίδια του σεφ Δημήτρη Κατριβέση, δημιουργούν ένα μενού που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Όλες οι παρασκευές ετοιμάζονται καθημερινά, με φρέσκα, τοπικά προϊόντα, που παράγονται με σεβασμό στη γη της Σαντορίνης. Στο μενού πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ψάρια που παραδίδονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες των παραθαλάσσιων χωριών του νησιού.
Ένα μενού σε αρμονία με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, με τολμηρές και εκρηκτικές γεύσεις που βασίζεται στη χρήση της ανοικτής φωτιάς. Διαφορετικά πιάτα τοποθετούνται στη μέση ως φόρος τιμής στο ελληνικό «μοίρασμα» και την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. To Mavro Restaurant αγαπά τη Μεσογειακή διατροφή ως τρόπο ζωής. Είναι το φαγητό, είναι η ιεροτελεστία, ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, η θάλασσα και η σωστή άσκηση.

MAVRO DINING EXPERIENCE: Έρχεσαι για τη θέα. Μένεις για την εμπειρία.

KIVOTOS Santorini 9Στο Mavro Restaurant, στο καλύτερο σημείο στο Ημεροβίγλι μπροστά στο ηφαίστειο, με θέα ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, η γαστρονομία εξελλίσσεται από Τέχνη σε ένα κυνήγι της Ευτυχίας. Δειπνήστε στο μπαλκόνι που επιπλέει πάνω από τον υπέροχο βράχο του Σκάρου όπου οι σκιές μιας παλιάς καστροπολιτείας «προκαλούν» τη φαντασία. Αφήστε το απαλό αεράκι του Αιγαίου να ψιθυρίσει λόγια αγάπης καθώς απολαμβάνετε τη μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της, με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Φέτος, η κουζίνα του Mavro restaurant, με έμπνευση από τις διαφορετικές γεύσεις που συναντάμε στις ακτές της Μεσογείου, με βάση τα τοπικά προϊόντα καλλιεργημένα στο ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης και σε συνδυασμό με τα πιο εκλεκτά κρασιά απ’ όλο τον κόσμο, ξεχειλίζει από γεύσεις και συναισθήματα.

Τα μενού γευσιγνωσίας του Mavro Restaurant είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας γνωρίσετε και να κατανοήσετε τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο που προσφέρουμε το φαγητό μας. Καθίστε άνετα, χαλαρώστε και αφήστε τον σεφ μας να σας προσφέρει όσα ετοίμασε με αγάπη για εσάς.

  • The Full Moon Experience | Degustation Menu (8 stages) | 190€
  • The Half Moon Experience | Degustation Menu (6 stages) | 145€
  • The Dark Side of the Moon Experience | Vegan Degustation Menu (6 stages) | 155€

ΠΟΤΟ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ, Στο πιο φωτογενές «μπαλκόνι» της Σαντορίνης.

Mavro Restaurant KIVOTOS Santorini 8Η εμπειρία σας στο Mavro Restaurant δεν θα ήταν πλήρης αν δεν συνοδεύονταν από τις εκθαμβωτικές νότες των διαβόητων αρωματικών κρασιών της Σαντορίνης, το καθένα ένα πολύτιμο δώρο από την ηφαιστειακή γη του νησιού που ζωντανεύει μέσα από τις διαχρονικές παραδόσεις οινοποίησης.
Από ιστορικούς παραγωγούς έως νέους οινοποιούς που χρησιμοποιούν φυσικές και χαμηλές μεθόδους παρέμβασης, η λίστα των τοπικών κρασιών μας συμπληρώνεται από σοδειές απ’ όλη την Ελλάδα, επιλεγμένες για να βελτιώσουν τις γεύσεις του μενού. Για μια ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία, δοκιμάστε ένα aperitivo πριν από το δείπνο ή απολαύστε ένα από τα μεσογειακά κοκτέιλ μας με τοπικά αποστάγματα και λικέρ.

COCKTAILS... ON THE ROCK. Nέο must-visit spot.

Ένα νέο σημείο «πρωταγωνιστής» στο ηφαιστειακό τοπίο. Το ολοκαίνουργιο lounge bar δίπλα στο Mavro Restaurant προσφέρει τη δυνατότητα ενός fixed drinks menu, από το ηλιοβασίλεμα έως αργά το βράδυ.

Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης

Δημήτρης ΚατριβέσηςΣπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007, άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura.

  • mavro Santorini
  • Έναρξη λειτουργίας: 6 Απριλίου 2023
  • Έναρξη Degustation service: 15 Μαΐου, Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00
    Dress code: Island chic
    E / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    T / +30 22860 28490
    W / https://www.mavrosantorini.com
    IG / https://www.instagram.com/mavro.santorini

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr