Ο Οίκος Μεταξά αποκαλύπτει στο κοινό το METAXA LIKNON, το «Σπίτι» του στη Σάμο. Χτισμένο στην καρδιά ενός αιωνόβιου, βιολογικού αμπελώνα, το LIKNON τιμά τον τόπο όπου συμβολικά γεννιέται το ΜΕΤΑΧΑ και αναδεικνύει το πιο πολύτιμο συστατικό του: το γλυκό Μοσχάτο κρασί που προέρχεται από τους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου. Εδώ, από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν εμπειρίες γευσιγνωσίας των πιο εμβληματικών προϊόντων METAXA, όπως το METAXA 12 Stars και το Private Reserve METAXA Orama και να μάθουν για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής του αυθεντικού Ελληνικού ποτού. Βυθισμένοι στην καταπράσινη φύση με θέα στο Αιγαίο, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να περιηγηθούν στα κτήρια του συνθέτουν το LIKNON, το οποίο έχει ήδη λάβει εννέα σημαντικά αρχιτεκτονικά βραβεία.

Το 5-star resort KIVOTOS MYKONOS σε συνεργασία με εκλεκτά ελληνικά οινοποιεία διοργανώνει δύο ξεχωριστές Κυριακές γευσιγνωσίας με “Wine Pairing Menus” στο à la carte εστιατόριο Namah, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου με θέα στα καταγάλανα νερά του κόλπου του Ορνού. Θέλοντας να μας ταξιδέψει σε μια νέα δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια, το KIVOTOS MYKONOS θα υποδεχθεί με τη δύση του ηλίου, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου το Κτήμα Τσέλεπου και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το οινοποιείο La Tour Melas.

Στο εμβληματικό εστιατόριο MAVRO, απολαύσαμε μια από τις πιο εντυπωσιακές γαστρονομικές συνεργασίες της χρονιάς. Βραβευμένος με ✽✽✽ τρία αστέρια Michelin για την πορεία του και τη γαστρονομική του υπεροχή στα τρία κορυφαία εστιατόρια που διοικεί σε Άμστερνταμ, Αμβέρσα και Τόκιο, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ολλανδός σεφ Jacob Jan Boerma βρέθηκε στην κουζίνα του executive chef Δημήτρη Κατριβέση, σε μια δημιουργική συνάντηση γης και θάλασσας.

Καλοκαίρι «ζωηρό» και φρουτένιο όπως το Lemon Pie, ρομαντικό και ανάλαφρο όπως η Φράουλα ή απολαυστικά γλυκό όπως το Choco Strawberry; Τα iconic ελληνικά γκοφρετάκια Amaretti ξεδιπλώνουν τις πιο παιχνιδιάρικες γεύσεις τους και «χρωματίζουν» κάθε καλοκαιρινή στιγμή με τη γεύση που εσείς θα επιλέξετε.

To εμβληματικό εστιατόριο MAVRO και ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχονται την Κυριακή 28 Ιουλίου, τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ολλανδό σεφ, Jacob Jan Boerma ✽✽✽, με τρία αστέρια Michelin. Με ορμητήριο το γαστρονομικό του σαφάρι ανά τον κόσμο, καταφτάνει στην εστιατορική έδρα του Kivotos Santorini, για να δημιουργήσει με τον Δημήτρη Κατριβέση ένα 4-Hands degustation menu - μια σπάνια σύναξη γεύσεων που συνδυάζει την τοπική παράδοση της Σαντορίνης με τη διεθνή κουλτούρα.

Η τουρκική κουζίνα αποτελεί έκφραση μιας πολιτισμικής κληρονομιάς εκατοντάδων χρόνων, είναι αναγνωρισμένη σε όλον τον κόσμο και οφείλει τη φήμη της και στα τουρκικά επιδόρπια. Παρουσιάζοντας μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και νοστιμιών που ικανοποιούν όλα τα γούστα τα τουρκικά επιδόρπια είναι αγαπητά τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Το Taste Atlas (Άτλας της Γεύσης) ανέδειξε αρκετά διάσημα τουρκικά επιδόρπια στον κατάλογό του με τίτλο «Τα κορυφαία 100 επιδόρπια στον κόσμο».

Ζήστε το χειμώνα στα κόκκινα, επιλέγοντας τη limited edition σειρά HELL ICE COOL με δύο νέες, μοναδικές και παγωμένες γεύσεις. Το κορυφαίο brand* ενεργειακών ποτών στην ελληνική αγορά, λανσάρει δύο νέες γεύσεις, το HELL Arctic Pear και το HELL Frozen Red Orange, οι οποίες θα σας ταξιδέψουν έως και την Αρκτική μέσα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους και τη δροσιστική γεύση τους.

Οι νέες limited edition γεύσεις έχουν επιλεγεί με βάση τις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και την εποχικότητα των εσπεριδοειδών, τα οποία βρίσκονται στα καλύτερά τους τώρα το χειμώνα! Για παράδειγμα, το HELL Arctic Pear με τη δροσιστική του γεύση από αχλάδι και σύκο, θα σου ξυπνήσει σίγουρα μνήμες από τη τελευταία σου επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο και η ιδιαίτερη συσκευασία του θα φτάσει την φαντασία σου μέχρι και το Βόρειο Πόλο! Από την άλλη το HELL Frozen Red Orange θα το βρείτε σε μια εντυπωσιακή συσκευασία με ροζ-χρυσές λεπτομέρειες και έχει τη γλυκόξινη γεύση του σαγκουίνι, το οποίο αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φρούτα του χειμώνα!

Μπορεί οι γεύσεις και οι συσκευασίες των ενεργειακών ποτών HELL ENERGY να ανανεώνονται, τα συστατικά όμως παραμένουν τα ίδια, με την κλασική περιεκτικότητα σε καφεΐνη 32mg/100ml και 5 είδη βιταμινών Β. Οι νέες συσκευασίες είναι και αυτές από πλήρες ανακυκλώσιμο κουτί αλουμινίου, ενώ όλα τα ενεργειακά ποτά της HELL ENERGY δεν περιέχουν συντηρητικά

Ανακάλυψε τα νέα HELL Ice Cool στα σημεία πώλησης της HELL σε όλη την Ελλάδα!

*Με βάση τα στοιχεία Οκτωβρίου 2023 της Nielsen, η οποία παρακολουθεί τις συνολικές λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους αξίας, τον όγκο πωλήσεων και τον αριθμό προϊόντων.

Η MINOAN LINES, ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, που για περισσότερα από 50 χρόνια μας ταξιδεύει από και προς την Κρήτη, «ξεκλειδώνει» την πιο πλούσια γαστρονομική εμπειρία στα εστιατόρια των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE. Η εμβληματική ελληνική εταιρεία εμπλουτίζει τις υψηλού επιπέδου εν πλω υπηρεσίες της, χαρίζοντας στη διεθνώς αναγνωρισμένη, πλούσια Κρητική κουζίνα, μία διακεκριμένη θέση στα εστιατόρια των πλοίων της. Δώδεκα συνταγές με αγνές πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα με φρέσκα υλικά από την κρητική γη και θάλασσα, με την υπογραφή της μαγείρισσας Νεκταρίας Κοκκινάκη, που με έμπνευση από τις ρίζες της επιμελείται ένα μενού «ωδή» στη μινωική γη. Μία συμφωνία γεύσεων που μας ταξιδεύει στην καρδιά της Κρήτης, πριν ακόμη «δέσει» το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ένα μενού που τιμά τη γευστική παράδοση της μεγαλονήσου με τρόπο νόστιμο και γεμάτο μνήμες και αρώματα. Το νέο à la carte Κρητικό μενού προσφέρεται από τα εστιατόρια των πλοίων FESTOSPALACE και KNOSSOS PALACE της MINOAN LINES, μαζί με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επιλογές, στα δρομολόγια Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς και είναι πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Costa Navarino ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA), φέρνοντας στην Ελλάδα δύο αποκλειστικά πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και για λάτρεις της μαγειρικής, στις αρχές του 2024. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε μικρά γκρουπ, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων εκπαιδευτών/σεφ του CIA, δίπλα στους οποίους έχουν θητεύσει παγκοσμίου φήμης σεφ κι επαγγελματίες του χώρου, για πάνω από 75 χρόνια.  Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε επαγγελματικές κουζίνες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino. Παράλληλα με το πρόγραμμα μαθημάτων, θα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα εμπειριών και δραστηριοτήτων, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τους χώρους spa & ευεξίας και σε εξορμήσεις στη φύση, συνδυάζοντας την αγάπη τους για τη μαγειρική με τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

CIA Food professionalsΤο εντατικό 5θήμερο πρόγραμμα για επαγγελματίες θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2024 και θα επικεντρωθεί στο «Plant Forward Cooking». Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε βασικές τεχνικές και μεθόδους για το πώς να αντλούν τη μέγιστη γεύση από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άλλα συστατικά. Θα αντλήσουν έμπνευση από διεθνείς κουζίνες, δημιουργώντας νέα πιάτα, με τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα μενού των εστιατορίων τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σεφ θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και 3 Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (CEU’s), ενισχύοντας περαιτέρω τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Μια εβδομάδα μετά, από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2024, το CIA θα παρουσιάσει ένα από τα signature προγράμματά του, το «Food Enthusiast Bootcamp», δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της μαγειρικής να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τις ικανότητές τους. Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου προγράμματος, οι ερασιτέχνες σεφ θα εκπαιδευτούν σε παραδοσιακές μεθόδους και τεχνικές, ενώ θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Costa Navarino, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσσηνίας. Αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της περιοχής αποτελεί ο αγροτικός της πλούτος, με ναυαρχίδα το ελαιόλαδο και τις ελιές, που μαζί με το πλήθος των φρούτων, λαχανικών και αρωματικών βοτάνων που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη, αποτελούν τη βάση της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr