Ξεκινούν από 04.06.2015 τα δρομολόγια του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways από το Λαύριο προς τον Αϊ Στράτη, τη Λήμνο και την Καβάλα, τα οποία πραγματοποιούνται μετά την απευθείας ανάθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, το «Εξπρές Πήγασος» θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αϊ Στράτης-Λήμνος-Καβάλα 4 (τέσσερις) φορές την εβδομάδα, κατά τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο- Κυριακή και Καβάλα – Λήμνο – Αϊ Στράτη – Λαύριο 3 (τρεις) φορές την εβδομάδα κατά τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Ξεκινούν από 04.06.2015 τα δρομολόγια του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways από το Λαύριο προς τον Αϊ Στράτη, τη Λήμνο και την Καβάλα, τα οποία πραγματοποιούνται μετά την απευθείας ανάθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, το «Εξπρές Πήγασος» θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αϊ Στράτης-Λήμνος-Καβάλα 4 (τέσσερις) φορές την εβδομάδα (Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο- Κυριακή) και Καβάλα – Λήμνο – Αϊ Στράτη – Λαύριο 3 (τρεις) φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή).

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του δρομολόγιου:
• Αναχώρηση από Λαύριο- 09:00
• Άφιξη στον Αϊ Στράτη- 16:30
• Αναχώρηση από Αϊ Στράτη- 16:40
• Άφιξη στη Λήμνο- 18.00
• Αναχώρηση από Λήμνο- 19.30
• Άφιξη στη Καβάλα- 24.00

• Αναχώρηση από Καβάλα Δευτ & Τετ. -09:00, Παρασκευή -16:00
• Άφιξη στη Λήμνο, Δευτ & Τετ. -13:30, Παρασκευή -20:30
• Αναχώρηση από Λήμνο Δευτ & Τετ. -14:30, Παρασκευή -21:15
• Άφιξη στον Αϊ Στράτη Δευτ & Τετ.-15:50, Παρασκευή- 22:35
• Αναχώρηση από Αϊ Στράτη Δευτ & Τετ.-16:00, Παρασκευή -22:45
• Άφιξη στο Λαύριο Δευτ & Τετ.-23:30, Σάββατο -06:15

Τα οφέλη που προκύπτουν:
√ Το «Εξπρές Πήγασος» θα εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη γραμμή, η οποία παρέμενε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για περισσότερες από 40 ημέρες
Συνδέεται η Λήμνος και ο Αϊ Στράτης με την πρωτεύουσα
√ Η Hellenic Seaways προτίθεται να απορροφήσει τους ναυτικούς του πλοίου που αδυνατούσε να πραγματοποιήσει τα δρομολόγια.

Η έναρξη των δρομολογίων του «Εξπρές Πήγασος» από την Hellenic Seaways επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών, αποκαθιστώντας τη ζωτικής σημασίας σύνδεση της Λήμνου και του Αϊ Στράτη με την πρωτεύουσα και τη Βόρειο Ελλάδα.

Επιπλέον, η έναρξη των δρομολογίων στην αρχή της τουριστικής περιόδου αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και τη τόνωση της τοπικής οικονομίας των συγκεκριμένων νησιών που κινδύνευαν να παραμείνουν αποκλεισμένα από τις επιλογές των επισκεπτών.

Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική αναμένεται να είναι η επίδραση των νέων δρομολογίων του «Εξπρές Πήγασος» στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, επαληθεύοντας τη δυναμική τροχιά της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην οποία έχει υπεισέλθει μετά και την πρόσφατη έγκριση των νέων δρομολογίων που εξυπηρετούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τα πλοία της, ΑΡΙΑΔΝΗ & ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.

Στο πλαίσιο της έναρξης του νέου δρομολογίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που σήμερα εγκαινιάζεται το νέο δρομολόγιο του πλοίου “Εξπρές Πήγασος”. Το δρομολόγιο απαντά σε μια ζωτικής σημασίας ανάγκη που είχε προκληθεί από την μακρά απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην συγκεκριμένη γραμμή και έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή για τα νησιά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η Hellenic Seaways παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να ανταποκρίνεται στην ευθύνη και το ρόλο που της αναλογεί στην ελληνική ακτοπλοΐα, με βασικό πυλώνα της στρατηγικής της την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών.»

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr