Το Celebrity Silhouette είναι το νεότερο πλοίο της βραβευμένης σειράς κρουαζιεροπλοίων της Celebrity, Solstice-class. Σημειώνουμε ότι συνήθως ακούγεται ή ο Εθνικός Ύμνος της χώρας της πλοιοκτήτριας εταιρίας στην περίπτωση της Celebrity οι ΗΠΑ  ή ο Εθνικός Ύμνος της χώρας όπου γίνεται η ονοματοδοσία σε αυτή την περίπτωση της Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι πρώτη φορά έγινε ονοματοδοσία πλοίου της Celebrity στη Γερμανία, χώρα όπου και κατασκευάστηκε το πλοίο, επιθυμία ήταν να ακουστεί ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.Η ιδέα του προέδρου της Royal Caribbean Cruises μητρικής εταιρίας της Celebrity Cruises, κ. Richard D. Fain, έγινε πραγματικότητα και κατά τη διάρκεια της ονοματοδοσίας του νέου αποκτήματος της εταιρίας, του κρουαζιεροπλοίου Silhouette, ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος. Είναι μια σημαντική τιμή για τη χώρα μας η οποία τονίζει τις ελληνικές ρίζες της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Το Celebrity Silhouette είναι το νεότερο πλοίο της βραβευμένης σειράς κρουαζιεροπλοίων της Celebrity, Solstice-class. Σημειώνουμε ότι συνήθως ακούγεται ή ο Εθνικός Ύμνος της χώρας της πλοιοκτήτριας εταιρίας στην περίπτωση της Celebrity οι ΗΠΑ ή ο Εθνικός Ύμνος της χώρας όπου γίνεται η ονοματοδοσία σε αυτή την περίπτωση της Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι πρώτη φορά έγινε ονοματοδοσία πλοίου της Celebrity στη Γερμανία, χώρα όπου και κατασκευάστηκε το πλοίο, επιθυμία ήταν να ακουστεί ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.

Τον εθνικό μας ύμνο τραγούδησαν στην ονοματοδοσία που έγινε στο Αμβούργο οι 21 ναυτικοί που δουλεύουν στο Silhouette με μεγάλη συγκίνηση, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα πλοιάρχου κ. Δημήτρη Καφετζή. Αν και το Silhouette ταξιδεύει υπό την σημαία της Μάλτας διοικείται από Ελληνικά χέρια, μιας και εκτός του πλοιάρχου, Έλληνες είναι και ο δεύτερος πλοίαρχος, αλλά και ο πρώτος μηχανικός.

Τον εθνικό μας ύμνο τραγούδησαν στην ονοματοδοσία που έγινε στο Αμβούργο οι 21 ναυτικοί που δουλεύουν στο Silhouette με μεγάλη συγκίνηση, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα πλοιάρχου κ. Δημήτρη Καφετζή. Αν και το Silhouette ταξιδεύει υπό την σημαία της Μάλτας διοικείται από Ελληνικά χέρια, μιας και εκτός του πλοιάρχου, έλληνες είναι και ο δεύτερος πλοίαρχος, αλλά και ο πρώτος μηχανικός.

Το Silhouette ήδη πλέει στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου προσφέροντας νέες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, ενώ πρόκειται να επισκεφθεί τον Πειραιά στις 19 Αυγούστου. Το 85% των καμπινών του έχει μπαλκόνι, ενώ η γαστρονομικές απολαύσεις έχουν την τιμητική τους. Το όνομα του πλοίου, Silhouette, δεν είναι τυχαίο και υπόσχεται τη διατήρηση της σιλουέτας σας μέσα όμως από απολαύσεις υψηλών προδιαγραφών. Το νέο διαδραστικό εστιατόριο «The Lawn Club Grill» κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρει επιδείξεις και μαθήματα για παρασκευή Pizzas, τα μυστικά του σωστού ψησίματος και προετοιμασία της μαρινάδας για τα κρέατα από τους chef του πλοίου, καθώς και από επισκέπτες chef που θα παίρνουν μέρος σε ένα πρόγραμμα που λέγεται «Savor your Destination».

Το «Michael's club», που βρίσκεται σε όλα τα πλοία της σειράς Solstice της Celebrity έχει μια καινοτομία, προσφέρει πάνω από 50 διαφορικές ετικέτες μπύρας. Φυσικά, αυτό που παραμένει πάντα το ίδιο είναι η απαράμιλλη αισθητική του πλοίου και το αξεπέραστο service. Για εκείνους που τους αρέσει να μαθαίνουν το «The Art Studio» δίνει μαθήματα από ειδικούς σχετικά με design, ζωγραφική και διακόσμηση καθώς και μαθήματα γαστρονομίας.

Για τους λάτρεις της τεχνολογίας το καταπληκτικό αυτό πλοίο διαθέτει το «Τhe Alcoves», 8 καμπάνες σχεδιασμένες για 2-4 άτομα σε ξεχωριστό ιδιωτικό περιβάλλον στο εσωτερικό χώρο του γκαζόν. Η κάθε μια έχει ασύρματη παροχή internet, δυνατότητα picnic με καλάθια και a la carte μενού και ποτά. Είναι διαθέσιμες για ενοικίαση μισής ή ολόκληρης ημέρας.

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ. Το «The Hideaway» είναι ένας χώρος High tech με avant-garde στοιχεία, που οι επισκέπτες μπορούν να ξεκουραστούν με ένα apple iPad ή να διαβάσουν ένα βιβλίο σε μια άνετη φωλιά. Και αν σας κερδίσει το apple iPad δεν έχετε παρά να παραγγείλετε ένα στο πρώτο πλωτό κατάστημα πώλησης προϊόντων Apple στο χώρο της κρουαζιέρας. Μετά θα γευματίσετε στο Qsine, το πρώτο εστιατόριο στην ιστορία της κρουαζιέρας με μενού και λίστα κρασιών στο iPad. (Περισσότερα για το Qsine πατώντας εδώ)

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr