Ράφτινγκ στον Άραχθο με την Trekking Hellas

Τα Τζουμέρκα είναι μία παρθένα και σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή με εντυπωσιακά τοπία, ορμητικά ποτάμια, καταρράκτες, κατάφυτα φαράγγια και παραδοσιακά χωριά. Τα Τζουμέρκα βρίσκονται στη δυτική Ελλάδα στον ορεινό όγκο μεταξύ Άρτας και Ιωαννίνων. Η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους από εσάς είστε φίλοι της φύσης και της παράδοσης και επιθυμείτε να περάσετε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο με εντυπωσιακές δραστηριότητες κοντά στον Άραχθο, ίσως το ομορφότερο ποτάμι της χώρας μας. Οι παρακάτω εκδρομέςπραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο και τις καθημερινές κατόπιν συνεννόησης. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός 4- 5 ατόμων (ανά περίπτωση) και το κατώτερο όριο ηλικίας κυμαίνεται από 8- 16 ετών (ανά περίπτωση).

Rafting στο Φαράγγι Αράχθου-Τζουμέρκα

rafting1Μία εύκολη διαδρομή rafting ιδανική για αρχάριους. Ωστόσο η διαδρομή έχει συνεχόμενους κυματισμούς, έντονες στροφές και περάσματα 2ου – 3ου βαθμού. Ξεκινά από το τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού. Στη μέση της διαδρομής διακόπτουμε προσωρινά το rafting και κάνουμε στάση για κολύμπι κάτω από το καταρράχτη της Κλίφκης. Η είσοδος στο στενό φαράγγι του Αράχθου είναι επιβλητική με κατακόρυφες ορθοπλαγιές 700μ. Στη διαδρομή του rafting συναντάμε πηγές να αναβλύζουν από σχισμές βράχων, καταρράχτες να τρέχουν από ψηλά στο ποτάμι και σπάνια είδη πουλιών να φωλιάζουν στα απόμακρα βράχια του φαραγγιού. Στην έξοδο του φαραγγιού δεσπόζει το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδος, το γεφύρι της Πλάκας! (ΠΡΟΣΦΟΡΑ 30€ μέχρι Μαίο 2014).

Πεζοπορία Καλαρύτες-Συράκο - Τζουμέρκα

Είναι ένα μονοπάτι απίστευτης ομορφιάς του άγριου ηπειρώτικου τοπίου. Σ’ αυτό το μονοπάτι θα έχουμε το σπάνιο προνόμιο να γνωρίσουμε τα βότανα της φύσης, φασκόμηλο, μέντα, ρίγανη, τσάι, τίλιο. Εκεί που ο ήλιος δύσκολα μας ανακαλύπτει, στο φαράγγι του Χρούσια θα περπατάμε στα αχνάρια των αρχαίων Σελλών και θα μάθουμε για τις εμπορικές διαδρομές των καραβανιών. Για τους δρόμους που οδηγούσαν στον κόσμο της Ανατολής και της Δύσης, εκεί που οι Ηπειρώτες έμποροι μετέφεραν το μυρωδάτο καπνό ή τα μοναδικά υφαντά του Συράκκου και των Καλαρρυτών. Θα γνωρίσουμε τη βιοποικιλότητα της περιοχής. (Τιμή: 25€ το άτομο)

Rafting στη Χαράδρα Αράχθου-Τζουμέρκα, Γέφυρα Τσίμποβο-Γέφυρα Πλάκας

Μία κατάβαση rafting 4ου βαθμού δυσκολίας, με συνεχόμενα rapids, κατά την οποία συναντάμε εντυπωσιακούς καταρράκτες και το υπόγειο ποτάμι της Κλίφκης. Απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο rafting. (Τιμή: 50€ το άτομο)

Rafting στον Καλαρύτικο-Τζουμέρκα

rafting2Η είσοδος στον ποταμό γίνεται στο γεφύρι Γκόγκου απ όπου ξεκινάει και η διαδρομή του rafting. Ο Καλαρρύτικος είναι ένας κύριος παραπόταμος του Αράχθου πηγάζοντας από τα Τζουμέρκα. Αλπικό τοπίο με αισθητή η κλίση του ποταμού. Στενό ποτάμι με συνεχόμενους κυματισμούς και ενδιαφέροντα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού .Η διαδρομή εξελίσσεται μέσα από ένα στενό φαράγγι με έντονα περάσματα. Άγρια ομορφιά με πεντακάθαρα νερά να τρέχουν για να συναντήσουν τον ποταμό Άραχθο. Θα χρειαστούμε περίπου 3 ώρες, για να φτάσουμε στη βάση μας, στο γεφύρι της Πλάκας. (Προσφορά 45€ μέχρι και Μάιο 2014)

Ιππασία στα Τζουμέρκα

Δοκιμάστε ιππασία στα μονοπάτια των Τζουμέρκων. Διαδρομές στις όχθες του ποταμού Άραχθου, μέσα στο πράσινο. Έμπειρος συνοδός θα σας συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, θα σας ξεναγήσει στη περιοχή αλλά θα σας μυήσει και στα μυστικά της ιππασίας. Μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ηλικίες. (Τιμή: 20€ το άτομο)

Canoe – kayak στη λίμνη Ζηρού

apostoli-ipiros4Μια μικρή σε έκταση λίμνη, άγνωστη στο ευρύ κοινό μιας και έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ως σημαντικός υδροβιότοπος. Βρίσκεται 1χλμ δυτικά του Εθνικού δρόμου της Φιλιππιάδας – Ιωαννίνων και 16χλμ από την Άρτα. Η δημιουργία της λίμνης, θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί από βύθισμα των τεκτονικών πλακών και έχει συνδυαστεί παράλληλα με διάφορους θρύλους. Η συνολική της έκταση δεν ξεπερνά τα 400 στρέμματα, ενώ οι διαστάσεις της είναι 900 μέτρα Χ 600 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της λίμνης είναι 70 μέτρα. Η θερμοκρασία της λίμνης όλες τις εποχές του χρόνου κυμαίνεται από 9-21 βαθμούς C. Η εξερεύνηση μας με μονοθέσια και διθέσια σκάφη αρχίζει από τη νοτιοανατολική πλευρά της λίμνης. Η διαδρομή είναι κυκλική και καταλήγει ξανά στο ίδιο σημείο. Κινούμαστε κοντά στην όχθη για να εξερευνήσουμε όλες τις ακτές της. Επειδή περικλείεται από καταπράσινους λόφους, το μεγαλύτερο διάστημα, η λίμνη είναι απόλυτα ήρεμη. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της μας προκαλούν για μια βουτιά κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης. Στα πλούσια νερά της λίμνης ζουν και αναπαράγονται ένα πλήθος ψαριών αλλά και διαφόρων υδρόβιων και υδάτινων οργανισμών. Η ύπαρξη της αμφίβιας Βίδρας μας υποδηλώνει πόσο καθαρά νερά έχει η λίμνη. Το 1999 η λίμνη Ζηρού εντάχθηκε στο πρόγραμμα Natura 2000. (Τιμή: 20€ το άτομο)

Πεζοπορία στην Πριτσαλιά-Τζουμέρκα

Είναι μια μικρή πεζοπορία ως την έξοδο του φαραγγιού του Αράχθου, στο ξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου, με θέα τις επιβλητικές κορφές των Τζουμέρκων και την ανοιχτή κοιλάδα του Αράχθου. Το τοπίο αλλά και η διαδρομή είναι μέσα στο πράσινο, χαμηλής βλάστησης. Το μονοπάτι είναι εύκολο και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Η απόσταση είναι 3 + 3 χλμ και χρειαζόμαστε περίπου 2ώρες. Στην μέση της διαδρομής θα ξεναγηθούμε στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας, το γεφύρι της Πλάκας. (Τιμή: 15€ το άτομο)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr