Foto: aia.gr, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Γραφείο Τύπου)Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υπενθυμίζει τις εναλλακτικές δυνατότητες e-check in που προσφέρονται στους επιβάτες με τη χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών.

Εξοικονομώντας χρόνο και απλουστεύοντας τη διαδικασία του ταξιδιού, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν μία από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

• e-check in μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, από το σπίτι, ή στα 6 ειδικά μηχανήματα στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου, για εύκολο και γρήγορο ηλεκτρονικό check in και έκδοση κάρτας επιβίβασης. Ο επιβάτης αποκτά πρόσβαση στις ιστοσελίδες όλων των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από την Αθήνα και εκτυπώνει την κάρτα του.

• check in και έκδοση κάρτας επιβίβασης στα 18 ειδικά λευκά μηχανήματα (CUSS) του αεροδρομίου στο επίπεδο αναχωρήσεων (οι εταιρείες που είναι συνδεδεμένες στο σύστημα αυτό είναι οι Aegean Airlines, Olympic Air, Air France, KLM, Austrian Airlines, Iberia, Lufthansa).

• Mobile check in μέσω κινητού τηλεφώνου χωρίς εκτύπωση κάρτας επιβίβασης, χρησιμοποιώντας την εγκατεστημένη υποδομή στο χώρο των check-in και των πυλών επιβίβασης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται από συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες.

WiFi στο αεροδρόμιο δωρεάν για μία ώρα

Foto: aia.gr, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Γραφείο Τύπου)

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υπενθυμίζει επίσης στους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου που κάνουν χρήση φορητών υπολογιστών ή smart phones, ότι σε όλους τους χώρους του αεροσταθμού προσφέρεται ελεύθερη πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο WiFi - χωρίς χρέωση για διάρκεια σύνδεσης 1 ώρας.


www.aia.gr

Στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (www.aia.gr), ο επισκέπτης θα βρει, με μία μόνο επίσκεψη, συγκεντρωμένες όλες τις αεροπορικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες e-booking και e-check in, με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις αντίστοιχες σελίδες στα sites των εταιρειών.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του αεροδρομίου έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά δυναμικών εφαρμογών, όπως:

– γεωγραφικοί χάρτες με αναλυτικά στοιχεία των δρομολογίων των εταιρειών που πετούν σε κάθε προορισμό

– εξελιγμένη εφαρμογή "real time flight information" μέσω της οποίας ο επισκέπτης βλέπει την ώρα άφιξης ή αναχώρησης μιας πτήσης σε πραγματικό χρόνο

αναλυτικοί οδηγοί–χάρτες του αεροδρομίου, που βοηθούν τον επισκέπτη του site να βρει όλες τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες, τα καταστήματα και τα εστιατόρια, το «Μουσείο» του αεροδρομίου, το χώρο για τους μικρούς επιβάτες κ.α.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr