1000 τόνοι τριαντάφυλλα εν πτήσειΗ Lufthansa Cargo μεταφέρει εκατομμύρια κόκκινα τριαντάφυλλα σε πλήρως φορτωμένα αεροσκάφη cargo προς την Ευρώπη, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως και να πουληθούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου. Tα αεροσκάφη μεταφέρουν περίπου 1000 τόνους λουλούδια από την Αφρική και τη Νότια Αμερική στη Φρανκφούρτη για τους ερωτευμένους που θέλουν να εκφράσουν τον έρωτά τους με αυτό το ιδιαίτερο δώρο.

Οι σημαντικότερες χώρες εξαγωγής τριαντάφυλλων είναι η Κένυα, η Κολομβία και το Εκουαδόρ. Η Lufthansa Cargo εξυπηρετεί και τις τρεις αυτές χώρες, με πολλά εβδομαδιαία εμπορευματικά δρομολόγια από τον κόμβο της στη Φρανκφούρτη. Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αυξήθηκε η συχνότητα των δρομολογίων, με την προσθήκη επιπλέον πτήσεων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η υψηλή ζήτηση.

Τα λουλούδια πρέπει να μεταφερθούν ταχύτατα και με ιδιαίτερη προσοχή. Η Lufthansa Cargo προσφέρει την ειδική υπηρεσία Fresh/td για τη διακίνηση ευπαθών προϊόντων, η οποία υποστηρίζεται από ένα αποκλειστικό τμήμα που ασχολείται με την μεταφορά ευαίσθητων εμπορευμάτων.

Το εξελιγμένο σύστημα logistics με συστήματα ψύξης στους εμπορευματικούς χώρους και παράλληλα η εμπειρία και εξειδίκευση των καλλιεργητών στις χώρες εξαγωγής, διασφαλίζουν ότι τα τριαντάφυλλα θα φτάσουν φρέσκα στον προορισμό τους.

Αμέσως μετά τη συγκομιδή τους, τα λουλούδια μεταφέρονται το συντομότερο δυνατό στο συσκευαστήριο και φορτώνονται στους ειδικούς χώρους των αεροσκαφών cargo. Έτσι προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχοντας διατηρήσει όλη τους την φρεσκάδα. Η μεταφορά τους στους επόμενους προορισμούς της Ευρώπης συντονίζεται μέσω του κόμβου της Lufthansa Cargo.

Εκτός από το Ναϊρόμπι και τη Μπογκοτά, σημαντικό μέρος από τη συνολική ποσότητα τριαντάφυλλων καταφθάνει από την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, που είναι γνωστή και ως «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Το σταθερά ήπιο κλίμα παρέχει στους παραγωγούς τριαντάφυλλων τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια των λουλουδιών, που βρίσκονται σε ανθοφορία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε οι αγοραστές από την Ευρώπη να είναι σίγουροι για τη φρεσκάδα του εμπορεύματος οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Παρά την εναέρια μεταφορά, τα εισαγόμενα άνθη είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον συγκριτικά με εκείνα που καλλιεργούνται στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Cranfield της Βρετανίας, τα τελευταία απαιτούν τεχνητή άρδευση και θερμαινόμενα θερμοκήπια, λειτουργίες που παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr