Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας πτήσεων προς το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Η επέκταση της δραστηριοποίησης της εταιρείας στις Η.Π.Α ξεκινά με τις απευθείας πτήσεις μεταξύ του κόμβου της στο Άμπου Ντάμπι (AUH) και του Λος Άντζελες (LAX) από 1η Ιουνίου 2014, μετά από τις αντίστοιχες ρυθμιστικές εγκρίσεις. Η πόλη της Καλιφόρνια αποτελεί τον τέταρτο προορισμό της Etihad Airways στην Αμερική μαζί με το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Με την προσθήκη του προορισμού αυτού η αεροπορική θα συνδέει 28 φορές την εβδομάδα τα Η.Α.Ε με τις Η.Π.Α.Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας πτήσεων προς το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Η επέκταση της δραστηριοποίησης της εταιρείας στις Η.Π.Α ξεκινά με τις απευθείας πτήσεις μεταξύ του κόμβου της στο Άμπου Ντάμπι (AUH) και του Λος Άντζελες (LAX) από 1η Ιουνίου 2014, μετά από τις αντίστοιχες ρυθμιστικές εγκρίσεις. Η πόλη της Καλιφόρνια αποτελεί τον τέταρτο προορισμό της Etihad Airways στην Αμερική μαζί με το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Με την προσθήκη του προορισμού αυτού η αεροπορική θα συνδέει 28 φορές την εβδομάδα τα Η.Α.Ε με τις Η.Π.Α.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες από τον James Hogan, Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της Etihad Airways. Ο κ. Hogan δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την προσθήκη του Λος Άντζελες, μίας μεγάλης πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών και παγκόσμιο προορισμό με σημαντικό αστικό πληθυσμό και αναπτυσσόμενη οικονομία, στο παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways το 2014. Με αυτή την επέκταση η Etihad Airways θα προσφέρει καθημερινά δρομολόγια στους επιβάτες της από τον κόμβο της στο Άμπου Ντάμπι σε τέσσερις προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το νέο δρομολόγιο θα αυξήσει τις δραστηριότητες της Etihad Airways στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά 33% και απαντά στην αυξημένη κίνηση επιβατών για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους στο Λος Άντζελες, καθώς και για αντίστοιχες μετακινήσεις σημαντικού αριθμού των κατοίκων της πόλης.

Το Λος Άντζελες αποτελεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς και δημοφιλείς, πολυπολιτισμικούς προορισμούς με αριθμό κατοίκων που ξεπερνά τα 18 εκατ. και αποτελεί την δεύτερη πληθυσμιακά πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Θεωρείται "διεθνής πόλη" με δραστήρια επιχειρηματική σκηνή, παγκόσμιο εμπόριο, ψυχαγωγία, πολιτισμό, ΜΜΕ, μόδα, επιστήμες, αθλητισμό, εκπαίδευση, ιατρική και έρευνα.

Ο κύριος Hogan πρόσθεσε: "Η διεύρυνση του δικτύου των Ηνωμένων Πολιτειών προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα στις ήδη αναπτυσσόμενες εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των Η.Π.Α και των Η.Α.Ε, με πρόβλεψη ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα αυξηθεί πέρα από το τωρινό που ανέρχεται σε 22,5 δις δολάρια*. Το νέο δρομολόγιο θα μεγιστοποιήσει τη συνδεσιμότητα μέσω του Άμπου Ντάμπι, με τους 25 προορισμούς της Etihad Airways πέραν της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Οι 12 προορισμοί στην Ινδία αντιστοιχούν στη ζήτηση από τους πολυπολιτισμικούς πληθυσμούς του Λος Άντζελες".

Η Etihad Airways, έχει ψηφισθεί τέσσερις συνεχόμενες φορές ως η Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία του Κόσμου. Για τις πτήσεις της στο Λος Άντζελες θα χρησιμοποιηθεί αεροσκάφος τριών καμπινών τύπου Boeing 777-200LR.Το αεροσκάφος θα μεταφέρει 237 επιβάτες και θα είναι εξοπλισμένο με 8 σουίτες στην Diamond First Class, 40 θέσεις που γίνονται κρεβάτια στην Pearl Business , και 189 θέσεις στην Coral Economy.

Η πτήση ΕΥ171 θα αναχωρεί καθημερινά από το Άμπου Ντάμπι στις 8:45 πμ. και θα προσγειώνεται στο Λος Άντζελες στις 2:15 μμ. της ίδιας ημέρας. Η πτήση της επιστροφής, ΕΥ170, θα αναχωρεί από το Λος Άντζελες στις 4:15 μμ. και θα προσγειώνεται στο Άμπου Ντάμπι στις 7:35 μμ. την επομένη ημέρα.

Το εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών, φιλοξενίας και προϊόντων της Etihad Airways είναι δημοφιλές από το 2006 από τις πρώτες πτήσεις που ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό τη Νέα Υόρκη. ;Τα τελευταία επτά χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει μεταφέρει σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και των προορισμών της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο όγκος επιβατών για το 2013 αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το 2012. Η Diamond First Class της αεροπορικής διαθέτει αποκλειστικό σεφ εν ώρα πτήσης, η Pearl Business Class προσφέρει ειδικά εκπαιδευμένο Food and Beverage Manager ενώ οι οικογένειες που επιλέγουν την Etihad Airways για τα ταξίδια τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρόσφατα εισαχθείσα υπηρεσία της «Ιπτάμενης Νταντάς», διαθέσιμη και στις τρεις καμπίνες του αεροσκάφους.

Η Etihad Airways και η American Airlines έχουν σε ισχύ εκτενή συμφωνία κοινού κωδικού από τον Σεπτέμβριο του 2009. Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ στις πτήσεις της American Airlines μέσω Σικάγο, Νέας Υόρκης, Ουάσινγκτον σε περισσότερες από 70 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Το νέο δρομολόγιο προς το Λος Άντζελες αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την πρόσβαση της αεροπορικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντίστοιχα, η American Airlines θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΑΑ στις πτήσεις τόσο στο δρομολόγιο του Λος Άντζελες όσο και στα δρομολόγια μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr