Η Emirates παρουσίασε την Emirates Vintage Collection, μια συλλογή από εκλεκτά κρασιά που για 15 χρόνια φυλάσσονταν στο κελάρι της εταιρείας στη Βουργουνδία. Οι τέσσερις ετικέτες κρασιών που θα συμπεριληφθούν στα φετινά μενού είναι το Château Cheval Blanc 2004, το Château Haut Brion 2004, το Château Mouton Rothschild 2001 και το Château Margaux 1998. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, τα εκλεκτά αυτά κρασιά θα σερβίρονται στη First Class, σε επιλεγμένα δρομολόγια και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Emirates παρουσίασε την Emirates Vintage Collection, μια συλλογή από εκλεκτά κρασιά που για 15 χρόνια φυλάσσονταν στο κελάρι της εταιρείας στη Βουργουνδία. Οι τέσσερις ετικέτες κρασιών που θα συμπεριληφθούν στα φετινά μενού είναι το Château Cheval Blanc 2004, το Château Haut Brion 2004, το Château Mouton Rothschild 2001 και το Château Margaux 1998. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, τα εκλεκτά αυτά κρασιά θα σερβίρονται στη First Class, σε επιλεγμένα δρομολόγια και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.


40b73d623fe9fca98a847f2a59bba32f LΑπό το 2006, η Emirates προμηθεύεται κρασιά για πολυετή φύλαξη, πολλά από τα οποία αγοράστηκαν «En Primeur» (σε πρώιμο στάδιο ωρίμανσης) ή όταν βρίσκονταν ακόμα μέσα σε βαρέλι. Η Emirates Vintage Collection αντιπροσωπεύει τα πιο διάσημα κρασιά. Πρόκειται για μια σπάνια συλλογή που είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού. Η αεροπορική εταιρεία έχει καταφέρει να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες, χάρη στη μοναδική της προσέγγιση στον τομέα της αγοράς κρασιών. Έχει δημιουργήσει εξαιρετικές σχέσεις με μερικούς από τους πιο διάσημους αμπελώνες του κόσμου, για να επιλέγει και να εξασφαλίζει τα πιο σπάνια και εκλεκτά κρασιά για τους πελάτες της.

«Πήγαμε απευθείας στους οινοπαραγωγούς, επιλέξαμε αυτές τις σπάνιες, vintage ποικιλίες κρασιών και τα φυλάξαμε ένα προς ένα σε κελάρι στη Βουργουνδία για 15 τουλάχιστον χρόνια, πριν αποφασίσουμε ότι είναι έτοιμα για να τα προσφέρουμε. Χρειάστηκε πολλή υπομονή, σημαντική επένδυση και πολυετή σχεδιασμό. Στόχος μας είναι πάντα να εκπλήσσουμε και να ικανοποιούμε τους πελάτες μας και με αυτή σειρά κρασιών θα απολαύσουν κάτι πραγματικά ιδιαίτερο», δήλωσε ο Joost Heymeijer, Senior Vice President, Inflight Catering της Emirates. Πρόσθεσε επίσης ότι «Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τις ετικέτες αυτές από την Emirates Vintage Collection με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επενδύουμε χρόνο στο να εκπαιδεύσουμε τα μέλη του πληρώματός μας, έχουμε σχεδιάσει νέα ποτήρια, καθώς και ένα μενού που θα συνοδεύει ιδανικά κάθε κρασί, με σκοπό να παρέχουμε εν πτήσει, ίδια εμπειρία απόλαυσης των υπέροχων αυτών κρασιών, με αυτή που παρέχεται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου».

Emirates FirstClassPrivate Suites lowΗ Emirates Vintage Collection λανσαρίστηκε πρόσφατα με το κρασί Château Cheval Blanc 2004, σε μια ξεχωριστή πτήση με προορισμό το Παρίσι. Ο Arnauld de Laforcade, ο Commercial Director του Κτήματος, παρουσίασε την ποικιλία αυτή, μέσα από ένα masterclass-έκπληξη στα 40.000 πόδια, στο εμβληματικό σαλόνι του A380 της Emirates. Η ξεχωριστή αυτή γευσιγνωσία έδωσε στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το Château Cheval Blanc του 2004 και του 2006.

Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί ξεχωριστά πιάτα για να συνοδεύσουν κάθε διαφορετική ετικέτα από τη συγκεκριμένη συλλογή. Η ομάδα εστίασης της Emirates συνεργάστηκε με τους σομελιέ της εταιρείας για να δημιουργήσουν γεύσεις που θα απογείωναν γευστικά το κάθε κρασί και θα προσέφεραν μια μοναδική γευστική εμπειρία εν πτήσει. Συνεχίζοντας με μενού εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα κάθε προορισμού, ένα ιδιαίτερο πιάτο, σε συνδυασμό με μια διαφορετική ποικιλία κρασιού, επιλέχθηκε για κάθε πτήση της Emirates. Για παράδειγμα, στις πτήσεις από και προς το Δουβλίνο, το Château Cheval Blanc 2004 θα συνοδεύει ιρλανδέζικο φιλέτο βοδινού, το οποίο σερβίρεται με dauphinoise πατάτας, πράσο και σπανάκι, baby καρότα και σος κρεμμυδιού. Το ίδιο κρασί συνδυάζεται επίσης με ψητό κρέας ελαφιού, σερβιρισμένο με σος θυμαριού, γογγύλι, baby καρότα και μικρά μπρόκολα στις πτήσεις προς Γενεύη.

Τα τέσσερα κρασιά θα προσφέρονται τμηματικά, κατά τη διάρκεια του έτους, σε διάφορες πτήσεις της Emirates σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλασία. Η συλλογή αυτή επιβεβαιώνει τη διαρκή επένδυση της Emirates σε ποικιλίες κρασιού από τη Βουργουνδία που βρίσκονται σταθερά στη λίστα κρασιών. Μόνο την περασμένη χρονιά, η αεροπορική εταιρεία αγόρασε από τη Γαλλία φιάλες κρασιών και σαμπάνιες ύψους 56 εκατομμυρίων δολαρίων.

emirates cuisinie1Από το 2006, η Emirates έχει επενδύσει 780 εκατομμύρια σε οίνους από όλο τον κόσμο, με σκοπό να παρέχει στους επιβάτες της μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία διαθέτει μια παγκοσμίου φήμης λίστα εκλεκτών κρασιών και σαμπάνιας, με περισσότερες από 80 ετικέτες οι οποίες προσφέρονται καθημερινά στις πτήσεις του δικτύου της. Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα προστεθούν περισσότερες ετικέτες στην Emirates Vintage Collection, όταν επιτευχθεί το ιδανικό σημείο ωρίμανσης. Αυτή τη στιγμή, το κελάρι της Emirates στη Βουργουνδία διαθέτει 4,7 εκατομμύρια φιάλες κρασιών, κάποιες από τις οποίες θα προσφερθούν σε επιβάτες που θα ταξιδέψουν το 2027.

Η Emirates Vintage Collection

  • Emirates Wine Vintage Collection lowChâteau Cheval Blanc 2004: Σερβίρεται σε πτήσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γενεύη.
    Château Margaux 1998: Είναι προγραμματισμένο να σερβίρεται σε πτήσεις προς την Αυστραλασία και σε συγκεκριμένα δρομολόγια προς ασιατικές χώρες, για περιορισμένη χρονική περίοδο, ξεκινώντας από τον Ιούνιο.
    Château Haut Brion 2004: Θα σερβίρεται σε πτήσεις προς την Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία, από τον Οκτώβριο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
    Château Mouton Rothschild 2001: Θα σερβίρεται σε πτήσεις προς τη Γερμανία και την Αυστρία, από τον Ιούνιο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, σε πτήσεις προς τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γενεύη, από τον Νοέμβριο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr