emirates-quantas1Η Emirates και η Qantas χαιρετίζουν την έγκριση της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) της μεταξύ τους συνεργασίας, για περίοδο πέντε ετών. Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα προσφέρει στους πελάτες ένα εντός Αυστραλίας αλλά και διεθνές δίκτυο προορισμών, προνόμια για τους τακτικούς επιβάτες και παγκόσμιας κλάσης ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η Qantas και η Emirates κατέθεσαν αίτηση προς την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών για την έγκριση της εταιρικής τους συνεργασίας, τον Σεπτέμβριο του 2012. Τον Ιανουάριο του 2013, η ACCC επικύρωσε την αίτηση για προσωρινή έγκριση, η οποία επέτρεψε στις δύο αεροπορικές εταιρείες να εναρμονίσουν τις τιμές, τα προγράμματα και τη χωρητικότητα των πτήσεών τους πριν από τη σημερινή απόφαση. Οι ναύλοι για το κοινό δίκτυο τέθηκαν προς πώληση στα μέσα Ιανουαρίου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 31 Μαρτίου 2013, με την προϋπόθεση της ρυθμιστικής έγκρισης.

Η σημερινή απόφαση έρχεται να επισφραγίσει τη διαδικασία αξιολόγησης διάρκειας έξι μηνών της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών που περιελάμβανε αρκετούς γύρους δημόσιων εισηγήσεων, διοργάνωση συνεδρίου πριν τη λήψη της απόφασης, καθώς και ολοκληρωμένη ανάλυση για τα οφέλη της εταιρικής συνεργασίας που θα προκύψουν για τους πελάτες των δύο εταιρειών.

«Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πραγματικά ανατρεπτική για τον κλάδο των αερομεταφορών, φέρνοντας κοντά δύο από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο και προσφέροντας ταξιδιωτικές εμπειρίες κορυφαίας ποιότητας» δήλωσε ο Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline. «Το Ντουμπάι αποτελεί παγκόσμιο κόμβο και μέσα από αυτό, οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα συνδέουν την Αυστραλία με την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αφρική με μεγαλύτερη ευκολία», πρόσθεσε ο κ. Clark.

emirates-quantas2Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Alan Joyce δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί σπουδαία εξέλιξη για τους ταξιδιώτες της Αυστραλίας και τον τοπικό τουρισμό, καθώς και για την ίδια την εταιρεία. «Η Qantas αποτελεί σήμα-κατατεθέν της Αυστραλίας και το μέλλον των διεθνών δραστηριοτήτων της διαγράφεται περισσότερο ευοίωνο μετά από αυτή τη συνεργασία», πρόσθεσε ο κ. Joyce. «Οι πελάτες έχουν ήδη αρχίσει να ανταποκρίνονται πολύ θετικά στο κοινό δίκτυο που έχουν δημιουργήσει η Qantas και η Emirates, καθώς και στα οφέλη που προκύπτουν για τους τακτικούς επιβάτες από τη συνεργασία των δύο εταιρειών, το οποίο αντανακλάται στην αύξηση των κρατήσεων».

Από το Ντουμπάι, οι επιβάτες μπορούν να συνδεθούν με 65 προορισμούς ενδιάμεσης στάσης σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Η πλειονότητα αυτών των συνδέσεων με την Ευρώπη και ακόμα περισσότερες με τη Βόρεια Αφρική είναι διαθέσιμες εντός 4 ωρών από την προσγείωση στο Ντουμπάι.

Στο πλαίσιο της απόφασης, η Qantas και η Emirates έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα χωρητικότητας για τις τέσσερις διαδρομές που και οι δύο αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούν μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Με την προϋπόθεση της έγκρισης από τη Νέα Ζηλανδία, η δυνατότητα συνεργασίας σε διαδρομές δια μέσου της Τασμανίας, δημιουργεί προοπτικές λειτουργίας τόσο στην Αυστραλία όσο και τη Νέα Ζηλανδία και για τις δύο αεροπορικές εταιρείες.

Οι πελάτες της Emirates έχουν πλέον την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 32 προορισμούς στην Αυστραλία στους οποίους πραγματοποιεί πτήσεις η Qantas, συμπεριλαμβανομένων των Καμπέρα, Πορτ Λίνκολν, Κερνς και Χόμπαρτ, ενώ το συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο προορισμών της Emirates διευρύνεται περαιτέρω.

Οι προετοιμασίες για την εταιρική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου του νέου επιχειρησιακού κόμβο της Qantas στο Ντουμπάι, έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Η πρώτη πτήση από Σύδνεϋ προς Λονδίνο (μέσω Ντουμπάι) είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαρτίου.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr