Η Emirates ξεκινάει πτήσεις με το Α380 προς τη ΣαγκάηΗ Σαγκάη, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Κίνας, θα συμπεριληφθεί από τις 27 Απριλίου 2011 στην λίστα προορισμών του Α380, με το οποίο θα εκτελούνται ορισμένες από τις απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι. Η Σαγκάη θα είναι ο τρίτος προορισμός στην Κίνα που υποδέχεται το Α380, σε συνέχεια της έναρξης πτήσεων με αυτού του τύπου αεροσκάφους προς το Πεκίνο την 1η Αυγούστου του 2010 και το Χονγκ Κόνγκ από την 1η Οκτωβρίου του 2010.

Το 489 θέσεων αεροσκάφος Α380, θα πραγματοποιεί 3 εβδομαδιαίες πτήσεις (Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή) καθώς η πτήση ΕΚ302 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 03:10 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαγκάη στις 15:30 (τοπική ώρα). Η πτήση επιστροφής ΕΚ 303 αναχωρεί από τη Σαγκάη στις 23:30 (τοπική ώρα) και φτάνει στο Ντουμπάι στις 04:30 (τοπική ώρα) την επόμενη μέρα.

Η Α.Ε. Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline & Group δήλωσε: « Χάρη στην υποστήριξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας και της Υπηρεσίας του Αεροδρομίου της Σαγκάη, η πόλη θα αποτελέσει τον πιο πρόσφατο προορισμό που θα συμπεριλαμβάνεται στο δίκτυο του Α380. Η Emirates αυτή τη στιγμή διαθέτει σε λειτουργία 15 αεροσκάφη τύπου Α380, τα οποία πετούν από το Ντουμπάι σε 10 χώρες παγκοσμίως.

Η Emirates έχει μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία με την Κίνα, ξεκινώντας τις εμπορευματικές σχέσεις μεταξύ του Ντουμπάι και της Σαγκάη από το 2002 και στη συνέχεια με την έναρξη επιβατικών υπηρεσιών το 2004. Η έναρξη δρομολογίων του Α380, αντανακλά τη συνεχόμενη δέσμευσή μας προς τη χώρα αυτή, σε συνέχεια της ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και του Ντουμπάι, της Μέσης Ανατολής και την Αφρικής».

Ο Yu Wuyan, Vice President, Shanghai Airport Authority & Chairman of the Board, Shanghai International Airport ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Α380 στο αεροδρόμιο της Σαγκάη, έχοντας υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και παραμέτρους ασφαλείας ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του αεροσκάφους».

Η Emirates ξεκινάει πτήσεις με το Α380 προς τη Σαγκάη. Η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά  πόλη της Κίνας, θα συμπεριληφθεί από τις 27 Απριλίου 2011 στην λίστα προορισμών του Α380, με το οποίο θα εκτελούνται ορισμένες από τις απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι.

Η άφιξη του Α380 προσφέρει στους επιβάτες από την Κίνα τη δυνατότητα μετάβασης σε πολλούς προορισμούς της Μέσης Ανατολής, με την προσθήκη της Βασόρα την 1η Φεβρουαρίου 2011 και ένα σημαντικό αριθμό πόλεων στην Ευρώπη όπως η Γενεύη την 1η Ιουνίου και η Κοπεγχάγη την 1η Αυγούστου.

Για τους επιβάτες που θέλουν να κάνουν στάση στο Ντουμπάι, η πόλη προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων από γήπεδα γκολφ και εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές , θέα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου αλλά και μεγάλη ποικιλία αγορών. Πάνω από 111.000 ταξιδιώτες από την Κίνα επισκέφτηκαν το Ντουμπάι το 2010 για επιχειρηματικούς λόγους ή για αναψυχή.

Η Σαγκάη, γνωστή για τα ιστορικά κέντρα όπως το Bund είναι ένα παγκόσμιο κέντρο, με πάνω από 19 εκατομμύρια κατοίκους και αποτελεί διεθνή κόμβο για την οικονομία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη μόδα, την έρευνα και την ψυχαγωγία.

Η Emirates πραγματοποιεί δύο καθημερινές πτήσεις προς Πεκίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κόνγκ και 1 καθημερινή πτήση προς Γκουαντζού. Παράλληλα τα 15 αεροσκάφη τύπου Α380 πραγματοποιούν δρομολόγια από το Ντουμπάι στο Λονδίνο (Χίθροου), το Μάντσεστερ, το Παρίσι (Charles de Gaulle), το Τορόντο, τη Σεούλ, τη Μπανγκόγκ, τη Τζέντα, τη Νέα Υόρκη, το Χόνγκ Κόνγκ, το Σύδνεϋ και το Όκλαντ.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr