Η Scoot ξεκινά, σήμερα, την προπώληση των εισιτηρίων για τις πτήσεις από την Αθήνα προς το Λάος μέσω Σιγκαπούρης, με ειδικούς χαμηλούς ναύλους ενόψει της έναρξης του νέου δρομολογίου της προς τις πόλεις Vientiane και Luang Prabang. Το νέο δρομολόγιο της Scoot θα εξυπηρετείται με αεροσκάφη Airbus Α-320 τρεις φορές την εβδομάδα σε μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινά από τη Σιγκαπούρη για την Luang Prabang και στη συνέχεια για την πόλη Vientiane για να καταλήξει και πάλι στη Σιγκαπούρη. Τα δρομολόγια Αθήνα – Σιγκαπούρη πραγματοποιούνται με τα ευρύχωρα αεροσκάφη 787 Dreamliners. Με το νέο δρομολόγιο προς το Λάος, η Scoot θα εξυπηρετεί πλέον 68 προορισμούς σε 19 χώρες και περιοχές της γης. Οι ειδικοί ναύλοι που ξεκινούν από €200 για απλή μετάβαση από την Αθήνα προς την Vientiane ή την Luang Prabang μέσω Σιγκαπούρης, ισχύουν μόνο για το διάστημα 13 – 26 Φεβρουαρίου 2019.

Το Λάος είναι μια από τις πλέον ανεξερεύνητες χώρες του πλανήτη, με τοπία που παραπέμπουν σε Χολιγουντιανές ταινίες. Πέραν από τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, το Λάος είναι ο ιδανικός τόπος για τους ταξιδιώτες που αποζητούν τη δράση στη φύση με πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, και εξερευνήσεις σε ποτάμια σπήλαια.

Χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Mekong, η πρωτεύουσα Vientiane είναι η μεγαλύτερη πόλη του Λάος και το οικονομικό κέντρο της, με αρκετούς ναούς και θρησκευτικά μνημεία, το πιο γνωστό από τα οποία το Pha That Luang, όπου -λέγεται ότι- φυλάσσονται οστά του Βούδα. Αναμφίβολα, εδώ μπορεί κανείς να βρει μερικά από τα καλύτερα πιάτα της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως την αυθεντική σπεσιαλιτέ Laap, μια αναζωογονητική σαλάτα με βάση το κρέας που σερβίρεται είτε ωμή είτε μαγειρεμένη, και τα λουκάνικα Sai Oua του Λάος με ειδικά μυρωδικά ή με το χαρακτηριστικό ρύζι της περιοχής.

Παράλληλα, η αρχαία πόλη της Luang Prabang στο Λάος έχει κερδίσει τη θέση της στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς θεωρείται μια σημαντική περιοχή που συνδυάζει την παραδοσιακή αστική αρχιτεκτονική του Λάος με την αρχιτεκτονική της γαλλικής αποικιοκρατίας. Από τα μοναδικά σπήλαια του Pak Ou στα οποία στεγάζονται χιλιάδες βουδιστικές φιγούρες, έως τα ορεινά μονοπάτια που οδηγούν στους εκπληκτικούς καταρράκτες του ποταμού Kuang Si ή την εκπληκτική θέα από το Λόφο Phousi και τα ηλιοβασιλέματα πάνω από τον ποταμό Mekong, η πόλη Luang Prabang προσφέρεται για μια ανάπαυλα από την αστική θορυβώδη ζωή.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν αρχικά μέρος του δικτύου της SilkAir, επίσης εταιρίας του Ομίλου Singapore Airlines. To δρομολόγιο μεταβιβάστηκε στη Scoot, η οποία από τον Απρίλιο του 2019 θα είναι πλέον η μόνη εταιρία που θα ενώνει απευθείας τη Σιγκαπούρη με το Λάος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πόλεις Luang Prabang και Vientiane θα αποτελέσουν τους δυο πρώτους από τους 16 νέους προορισμούς που πρόκειται να προστεθούν στο δίκτυο της Scoot αυτή τη χρονιά και περιλαμβάνουν το Λάος, την Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, και Ινδονησία.

Ο κ. Lee Lik Hsin, CEO της Scoot, ανέφερε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Λάος στο δίκτυό μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πόλεις Vientiane και Luang Prabang θα ενισχύσουν τις επιλογές που προσφέρει η Scoot ως αερομεταφορέας μακρινών αλλά προσιτών πτήσεων στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες που αναζητούν στην Ασία αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες έξω από τα συνηθισμένα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν από εμάς ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς το 2019 σκοπεύουμε να προσθέσουμε στο δίκτυό μας νέους προορισμούς».

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr