Οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa και Germanwings επεκτείνουν οριακά τα δρομολόγιά τους στο επερχόμενο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Η συνολική χωρητικότητα όσον αφορά το δείκτη ASK (available seat-kilometers)/ το δείκτη χιλιομέτρων ανά διαθέσιμα καθίσματα θα αυξηθεί συνολικά κατά 1,1%. Η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί με τη χρήση μεγαλύτερου αεροσκάφους. Μαζί με τη Germanwings, η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερων επιλογών, προς συνολικά 211 προορισμούς σε 81 χώρες. Από αυτούς, μόνο η Lufthansa εξυπηρετεί 199 προορισμούς ενώ η Germanwings πραγματοποιεί δρομολόγια Περισσότεροι προορισμοί προορίζονται να ενταχθούν στο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων 2013/14 των εταιριών Lufthansa και Germanwings. Οι δύο εταιρίες αυξάνουν από κοινού τη χωρητικότητά τους και επεκτείνουν οριακά τα δρομολόγιά τους στο επερχόμενο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Η συνολική χωρητικότητα όσον αφορά το δείκτη ASK (available seat-kilometers) - -το δείκτη χιλιομέτρων ανά διαθέσιμα καθίσματα- θα αυξηθεί συνολικά κατά 1,1%. Η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί με τηχρήση μεγαλύτερου αεροσκάφους. 

Μαζί με τη Germanwings, η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερων επιλογών, προς συνολικά 211 προορισμούς σε 81 χώρες. Από αυτούς, μόνο η Lufthansa εξυπηρετεί 199 προορισμούς ενώ η Germanwings πραγματοποιεί δρομολόγια προς 64 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αμερική. Τον ερχόμενο χειμώνα, το προσωπικό καμπίνας των δύο εταιριών Lufthansa και Germanwings θα υποδέχεται τους πελάτες σε συνολικά 12.162 πτήσεις κάθε εβδομάδα. Από στατιστικής άποψης, κάθε 50 δευτερόλεπτα θα αναχωρεί και μία πτήση της Lufthansa και της Germanwings. Συνολικά, όλες οι εταιρίες του Ομίλου στο σύνολό τους (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings και Swiss) θα εξυπηρετούν 274 προορισμούς σε 106 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, προσφέροντας – πέραν των δικών τους δρομολογίων- και αμέτρητες πτήσεις κοινού κωδικού. Κάθε εβδομάδα, οι εταιρίες του Ομίλου θα πραγματοποιούν 19.798 πτήσεις, μεταφέροντας τους επιβάτες στον προορισμό τους με άνεση και αξιοπιστία.

Το νέο χειμερινό πρόγραμμα θα ισχύσει από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 έως το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.

Πτήσεις προς Σαγκάη, Σικάγο και Μέξικο Σίτι με μεγαλύτερα αεροσκάφη

Στο χειμερινό πρόγραμμα, οι δύο υπερσύγχρονες ναυαρχίδες του στόλου μακρινών διαδρομών της Lufthansa, τα αεροσκάφη Airbus A380 και Boeing 747-8, θα χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα δρομολόγια. Ήδη, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, το A380 πραγματοποιεί πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τη Φρανκφούρτη προς τη Σαγκάη. Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο, το B747-8 πραγματοποιεί το δρομολόγιο Φρανκφούρτη- Πόλη του Μεξικού. Παράλληλα, με την εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος, η Βασίλισσα των Ουρανών θα ξεκινήσει πτήσεις και από τη Φρανκφούρτη προς το Σικάγο. Επιπλέον, προκειμένου να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση, θα αυξηθεί η συχνότητα των καθημερινών δρομολογίων από τη Φρανκφούρτη προς τη Φιλαδέλφεια στις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ και προς το Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας. Ως συνήθως, το χειμώνα η Lufthansa θα αναλάβει εκ νέου τις απευθείας πτήσεις από το Μόναχο προς το Κέηπ Τάουν. Ο εποχιακός αυτός προορισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ειδικά στους ταξιδιώτες αναψυχής, που εξερευνούν τα αξιοθέατα της πόλης της Νοτίου Αφρικής και των γειτονικών ακτών.

Με τη Lufthansa στο Sochi

Με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στο Sochi της Ρωσίας, που θα σημάνει την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παρα- Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, η Lufthansa θα μεταφέρει με απευθείας πτήσεις τους οπαδούς και αθλητές στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το έκτακτο δρομολόγιο που προγραμματίστηκε ειδικά για τους χειμερινούς αγώνες. Η αποκλειστική αυτή σύνδεση/ Αυτό το αποκλειστικό δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A321, το διάστημα από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2014. Οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων θα μπορούν να ταξιδεύουν άνετα και απευθείας προς τα Ολυμπιακά στάδια και τους χιονοδρομικούς αγώνες, έως και πέντε φορές την εβδομάδα, σε μόλις τρεισήμισι ώρες.

Μεταβίβαση δρομολογίων στη Germanwings στο Αμβούργο και το Βερολίνο

Στο επικείμενο πρόγραμμα πτήσεων, η Germanwings θα αναλάβει ακόμη περισσότερες point-to-point πτήσεις της Lufthansa στην Ευρώπη, καθώς συνεχίζεται η μετάβαση των δρομολογίων στο χειμερινό πρόγραμμα. Με τις καινούριες και οικονομικότατες υπηρεσίες της, η Germanwings αναλαμβάνει όλα τα Ευρωπαϊκά δρομολόγια της Lufthansa, εκτός όσων αναχωρούν από τους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο. Σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια, το χειμώνα η Germanwings θα αναλάβει 23 πτήσεις από Αμβούργο και Βερολίνο, που μέχρι πρότινος εκτελούνταν από τη Lufthansa. Η ανάληψη κάθε δρομολογίου θα γίνεται σταδιακά/ διαδοχικά. Τους ερχόμενους μήνες, η Germanwings θα αναλάβει τα εξής δρομολόγια από το Αμβούργο: Άμστερνταμ, Μπέρμιγχαμ, Βουδαπέστη, Γενεύη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μάντσεστερ, Όσλο, Παρίσι, Στοκχόλμη και Ζυρίχη. Η μεταβίβαση των πτήσεων από Αμβούργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2014, με τη λήξη του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων. Οι επιβάτες που θα αναχωρούν το χειμώνα από Βερολίνο θα μπορούν να ταξιδεύουν με τη Germanwings προς Μπέρμιγχαμ, Μπολόνια, Βουκουρέστι, Γενεύη, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μάλαγα, Νυρεμβέργη, Ρώμη, Μιλάνο και Βιέννη. Η μεταβίβαση όλων των απευθείας πτήσεων θα έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του/ κατά τη θερινή περίοδο 2014. Βάσει προγράμματος, η Germanwings θα αναλάβει τις απευθείας πτήσεις της Lufthansa από το Ντίσελντορφ στο θερινό πρόγραμμα 2014. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δρομολογίων, οι επιβάτες της Lufthansa που έχουν ήδη κάνει κράτηση εισιτηρίου, θα μεταφερθούν αυτόματα στη Germanwings.

Διακοπή πτήσεων προς δύο προορισμούς της Δυτ. Αφρικής

Η Lufthansa προσφέρει στους πελάτες της μια μεγάλη επιλογή πτήσεων σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, ενώ παράλληλα προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους των δρομολογίων της/ ελέγχει τακτικά τα δρομολόγιά της, προκειμένου να αξιολογήσει την οικονομική αποδοτικότητά τους. Μέγιστη προτεραιότητα δίνεται στη σταθερότητα του προγράμματος δρομολογίων / Η σταθερότητα του προγράμματος δρομολογίων έχει τη μέγιστη προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, είναι συχνά αναπόφευκτη η αναπροσαρμογή του. Εν προκειμένω, κατά την αλλαγή του έτους 2013- 14/ από το νέο έτος, η Lufthansa αναστέλλει για λόγους οικονομικούς τη σύνδεση με τις πόλεις Libreville/ Γκαμπόν και Pointe Noire/ Δημοκρατία του Κογκό.

Δρομολόγιο πόρτα- πόρτα με το Journey Planner της Lufthansa

Η Lufthansa καθιστά ακόμη ευκολότερο το σχεδιασμό του ταξιδιού για τους πελάτες της. Ως ηγέτης της αγοράς, η αεροπορική εταιρία προσφέρει ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο, το "Journey Planner" – ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να σχεδιάζουν το ταξίδι τους με κάθε λεπτομέρεια, από την έναρξη ως τη λήξη του/ από την αναχώρηση έως την επιστροφή, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση ποικίλων μέσω μεταφοράς. Παράλληλα με το πρόγραμμα δρομολογίων της Lufthansa που προσφέρεται μέσω του www.lufthansa.com/door-to-door, οι χρήστες μπορούν να δουν όλες τις εναλλακτικές επιλογές μετακίνησης από/ προς το αεροδρόμιο, με τρένο, με λεωφορείο, με φέριμποτ, με το μετρό ή ακόμη και με τα πόδια. Για εκείνους που ταξιδεύουν από τον Καθεδρικό Ναό της Κολονίας προς τον Κεντρικό Σταθμό της Νέας Υόρκης, η πλατφόρμα "Journey Planner" παρέχει όλες τις λεπτομέρειες, από το Α ως το Ω.

Εκτός από τις πτήσεις που εκτελούνται από τις αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa, το νέο διαδικτυακό εργαλείο σχεδιασμού του ταξιδιού προσφέρει πληροφορίες για τα δρομολόγια περισσοτέρων από 600 αστικών συγκοινωνιών και συστημάτων δημόσιων μεταφορών, καθώς και δρομολογίων σιδηροδρομικών ή ναυτιλιακών εταιριών. Ο οργανισμός Intermodal travel, που χρησιμοποιεί διάφορα μέσα μεταφοράς, κατατάσσεται ψηλά στη Lufthansa/ Yψηλή κατάταξη στη Lufthansa κατέχει ο οργανισμός Intermodal travel, που κάνει χρήση διαφορετικών μέσων μετακίνησης.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr