Αριστοκράτες για ένα βράδυ! Top Castle Hotels της Ευρώπης

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη θέλει να νιώσει πριγκίπισσα έστω και για ένα βράδυ. Από την Ιταλία μέχρι και την Αγγλία, τα μεσαιωνικά κάστρα που μεταμορφώθηκαν σε ξενοδοχεία υπόσχονται «βασιλική» διαμονή. Ανακαλύψτε τα πέντε κορυφαία castle hotels στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αγγλία, που υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο του κάθε ταξιδιώτη και να τον κάνουν να νιώσει κυριολεκτικά, πρίγκιπας.

Για την επιλογή, ζητήσαμε από την trivago.gr να επιλέξει βάσει δημοτικότητας και να μας παρουσιάσει τα πέντε κορυφαία castle hotels που κάνουν τη διαμονή σας παραμυθένια και σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Το καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά όλα με κοινό στοιχείο, τον έντονο ιστορικό χαρακτήρα.

Schlosshotel Münchhausen (Aerzen, Γερμανία)

Schlosshotel Münchhausen (Aerzen, Γερμανία)Πλησιάζοντας προς το Ανόβερο θα συναντήσετε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Γερμανίας. Στο κέντρο του θα βρείτε ένα μικρό κάστρο που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στο spa του κάστρου, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Γερμανίας και να δοκιμάσετε την εξαιρετική κουζίνα του εστιατορίου, που θα σας μυήσει με τρόπο μοναδικό - και γαλλικό- στις γερμανικές λιχουδιές, συμπληρώνοντας.


Parador d' Alarcòn (Cuenca, Ισπανία)

Parador d' Alarcòn (Cuenca, Ισπανία)Ένα από τα ωραιότερα και αρχαιότερα κάστρα της Ισπανίας, χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, βρίσκεται στην Ισπανία και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Τα δωμάτια του είναι διακοσμημένα ώστε να παραπέμπουν στο Μεσαίωνα. Όποιο δωμάτιο και αν επιλέξουν οι ταξιδιώτες θα έχουν την ίδια υπέροχη θέα του ποταμού Jucar. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει μόνο τοπικές λιχουδιές, που είναι όμως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.


Château de la Verie (Challans, Γαλλία)

Château de la Verie (Challans, Γαλλία)Αυτό το κάστρο- ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά ενός πάρκου έκτασης 17 εκταρίων. Το de la Verie βρίσκεται στην πόλη Challans της Γαλλίας και θεωρείται ιστορικό μνημείο. Μετά από μια κρουαζιέρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο, μόνο είκοσι λεπτά, οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώσουν στο πολυτελές δωμάτιο τους και να γευτούν τις γκουρμέ σπεσιαλιτέ του πασίγνωστου σεφ Xavier Yvernogeau.


Thornbury Castle (Bristol, Αγγλία)

Thornbury Castle (Bristol, Αγγλία)Πρώην κατοικία του βασιλιά Henri VIII της Αγγλίας, το κάστρο Thornbury κατασκευάστηκε το 1511 και πλέον χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο. Η αρχιτεκτονική του καθώς και η εσωτερική του διακόσμηση είναι σύμφωνη με το κλασικό βρετανικό στιλ και κάθε επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι έστω και για λίγο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και είναι βρετανός ευγενής. Για τους λάτρεις του κρασιού αυτό το ξενοδοχείο είναι ο ιδανικός προορισμός καθώς παράγουν το δικό τους κρασί από τους αμπελώνες του ξενοδοχείου.


Palazzo Viviani Castello di Montegridolfo (Montegridolfo, Ιταλία)

Palazzo Viviani Castello di Montegridolfo (Montegridolfo, Ιταλία)Η τοποθεσία που είναι χτισμένο είναι ιδανική καθώς οι επισκέπτες έχουν θέα μέχρι και την Αδριατική θάλασσα. Το κάστρο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο,στην πόλη Montegridolfo της Ιταλίας μέσα σε δάσος και χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τις πολλές τοιχογραφίες και τα ξύλινα έπιπλα εποχής. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ίσως η πρώτη και η μοναδική επιλογή για όλους, όσοι αναζητούν ηρεμία και στιγμές χαλάρωσης.


Πηγή: Trivago.gr


Λίγα λόγια για την trivago

Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 100 διαφορετικά sites κρατήσεων για 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει 34 εκατομμύρια αναφορές για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. 18 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 35% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντύσσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 30 διεθνείς πλατφόρμες.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr