Ο Didier Guillon, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της premium Ελβετικής εταιρίας καλλυντικών VALMONT, ενώνει τις δυνάμεις του με τους CARLES VALVERDE, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΥΡΗ και ANATOLI GEORGIEV και μέσα από την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης EGO αποδεικνύουν ότι Τέχνη και Ομορφιά αλληλοεπηρεάζονται. Από τις 22 Απριλίου 2023 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2024, το Palazzo Bonvicini, μία από τις τέσσερις εμβληματικές Residences Valmont ανά τον κόσμο, υποδέχεται τους τέσσερις καλλιτέχνες που εμπνέονται από τη Βενετία και καταπιάνονται με την έννοια του Εγώ: Το Εγώ ως ο εαυτός, το άτομο ως μονάδα. Το Εγώ ως το ενδιάμεσο μεταξύ του συνειδητού και του ασυνείδητου. Το Εγώ ως η έννοια του σκέφτομαι.

Vangelis Kyris Anatoli Georgiev ΑντιγραφήΑπό το Μουσείο της Ακρόπολης, στο Palazzo Bonvicini
70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αλλά και την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ο φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης και ο εκφραστής της κεντητικής τέχνης Ανατόλι Γεωργίεφ δημιούργησαν ένα ξεχωριστό είδος τέχνης που συνδυάζει το παλαιό με το σύγχρονο εκφράζοντας τη συλλογική μνήμη, την ιστορία και την ψυχή.
Mετά την ολοκλήρωση της εμβληματικής Έκθεσης «Ένδυμα Ψυχής», η οποία παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, μέρος του έργου του εικαστικού διδύμου «ταξιδεύει» στη Βενετία και στο Palazzo Bonvicini. Εκεί, όπου ήδη δύο έργα με την υπογραφή του καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου δεσπόζουν στην προσωπική συλλογή του φιλέλληνα συλλέκτη τέχνης Didier Guillon.

 

Carles ValverdeCarles Valverde
O Καταλανός καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1965 και ζει στην Ελβετία για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Σπούδασε στο Llotja School of Applied Arts στη Βαρκελώνη και επηρεάστηκε από τα έργα των Eduardo Chillida, Richard Serra και Max Bill. Ο Carles Valverde θεωρεί τον εαυτό του γλύπτη αν και ασχολείται και με την τέχνη της ζωγραφικής. Του αρέσει να συνδυάζει τη διαφορετικότητα των μερών και την ενότητα του συνόλου. Από μνημειώδη κομμάτια σε μέταλλο μέχρι πίνακες ζωγραφικής, η αρμονία πρέπει να βρίσκεται σε όλα. Παραμένει πιστός στο λιτό στυλ του, αλλά επίσης απολαμβάνει να πειραματίζεται με υλικά και τεχνικές. Μέσα από τα έργα του, προσφέρει κινούμενες και ζωηρές αναπαραστάσεις.

 

Didier GuillonDidier Guillon
«Τέχνη είναι η ιδέα που έχουμε για την ομορφιά και αποτελεί την έκφραση αισθήσεων και συναισθημάτων. Καλλιτέχνης είναι το άτομο που έχει αίσθηση της ομορφιάς και μπορεί να δημιουργήσει ένα είδος τέχνης. Το Ego είναι η αυτογνωσία του καλλιτέχνη, η πηγή της έμπνευσης για τη δημιουργία».
Η τέχνη είναι παρούσα σε όλη την οικογένεια του Didier Guillon: στους πρόγονούς του περιλαμβάνονται ο γλύπτης Alphonse Lamy καθώς και ο συλλέκτης έργων Charles Sedelmeyer. Η δημιουργία είναι μια ακαταμάχητη παρόρμηση, που υποκινείται από την άσβεστη περιέργειά του. Χρησιμοποιεί πολλά μέσα, όπως η εικονογράφηση, τα γλυπτά από χαρτόνι ή από γυαλί. Οι δημιουργίες του Guillon δείχνουν μια αφοσιωμένη προσοχή στη βιωσιμότητα: κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ένα μεγάλο μέρος των έργων τέχνης του μπορούν να ανακυκλωθούν αφού πρώτα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για τις εκθέσεις του. Αυτές οι εκθέσεις προσφέρουν συχνά το έναυσμα για την προβολή σημαντικών σύγχρονων θεμάτων, καλώντας τους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν, καθιστώντας έτσι την τέχνη προσβάσιμη τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και σε πιο εξειδικευμένους γνώστες. Η αγάπη του Didier Guillon για την Ελλάδα – μία εκ των τεσσάρων Residences Valmont βρίσκεται στην Ύδρα, έχει ως αποτέλεσμα έργα Τέχνης του Έλληνα φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη να κοσμούν σταθερά την προσωπική του συλλογή. 

INFO LINK - CLICK HERE

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr