Η Wise Greece φέτος τιμήθηκε με το βραβείο World of Difference Award από τον διεθνή Οργανισμό International Alliance of Women, που εδρεύει στη Washington DC. Ο Οργανισμός, που ιδρύθηκε πριν 42 χρόνια από γυναίκες για γυναίκες, εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των γυναικών σε κάθε γωνιά της γης. Βασικός στόχος του International Alliance of Women είναι η συμβολή στη δημιουργία μίας “συμπεριληπτικής οικονομίας”, όπου οι γυναίκες θα εκπροσωπούνται ισάξια και θα τους δίδονται ευκαιρίες για την οικονομική εξέλιξή τους.

Τα Βραβεία World of Difference Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε πρωτοβουλίες από όλο τον κόσμο, που συμβάλλουν καθημερινά στην ενδυνάμωση των γυναικών και ειδικότερα στην οικονομική ανεξαρτησία τους. Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στη Washington DC η Πρόεδρος του International Alliance of Women, κ. Donna Meredith δήλωσε “Γνωρίζουμε καλά ότι βρισκόμαστε στην εποχή που ο κόσμος κάνει ένα restart και οι γυναίκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις που θα βρεθούν μπροστά τους. Οι πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, είναι σήμερα πιο απαραίτητες από ποτέ”.

Η Πρόεδρος της Wise Greece, κ. Μελίνα Ταπραντζή δήλωσε “Είναι τιμή μας να φέρουμε αυτό το σημαντικό Βραβείο στη χώρα μας, ειδικά σε μία περίοδο που αναδεικνύονται καθημερινά ολοένα και περισσότερα προβλήματα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες. Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών είναι μονόδρομος και όλοι εμείς στη Wise Greece είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας είχαμε στοχεύσει στην ενίσχυση των γυναικών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”.

H Wise Greece, αποτελεί μία πολυβραβευμένη πρωτοβουλία που βοηθά τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις τροφίμων της χώρας μας να αναπτυχθούν και μετατρέπει το κέρδος από την πώληση των προϊόντων σε τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για ανέργους σχετικά με την επιχειρηματικότητα, αλλά και για παιδιά σχετικά με τη βιωσιμότητα, δίνει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης σε γυναίκες όλης της χώρας, εφαρμόζει καινοτόμα προγράμματα που συνδυάζουν την γυναικεία ενδυνάμωση με την αγροτική παραγωγή κ.α.

Η Wise Greece στα δέκα χρόνια λειτουργίας της υποστηρίζει περισσότερους από 100 μικρούς Έλληνες παραγωγούς εκ των οποίων το 60% είναι γυναίκες ιδιοκτήτριες των εταιρειών. Το 75% των εργαζομένων της Wise Greece είναι γυναίκες, ενώ το 65% των ωφελούμενων από τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας που οργανώνει είναι γυναίκες. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι μόνο το 2021 παρείχε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε περισσότερες από 1.080 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, που ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα στον χώρο του τροφίμου, με το 80% αυτών να δηλώνουν μετά τις εκπαιδεύσεις πιο έτοιμες για να κάνουν αυτό το βήμα.

Περισσότερες πληροφορίες www.wisegreece.com

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr