Την εβδομάδα 18- 24 Σεπτεμβρίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο μοναδικό νησί της Αμοργού. Για πρώτη φορά, δύο μοναδικά events θα ενθουσιάσουν επισκέπτες και ντόπιους, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον ανεπανάληπτης ομορφιάς τουριστικό αυτό προορισμό. Πρόκειται για το "AUTHENTIC big blue" και το "AMORGOS GASTRONOMY DAYS", δύο "γιορτές" που έχουν πολλαπλό στόχο: την ανάδειξη του νησιού ως καταδυτικού και παραδοσιακού γαστρονομικού προορισμού & την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επέκταση της τουριστικής σεζόν.

small ae98e1e04990fc611d5b3972c5a8b0faΛίγες ταινίες άφησαν τόσο έντονα τα αποτύπωμα τους στη χώρα μας όπως το LE GRAND BLEU του Λυκ Μπεσόν. 29 χρόνια μετά, η Αμοργός και η παραλία της Αγίας Άννας όπου ο πιτσιρικάς Ζαν Ρενό έκανε τις βουτιές του, εξακολουθεί να γίνεται πόλος έλξης, ενώ η ταινία ήταν το ερέθισμα για να μυηθούν περισσότεροι αθλητές στο free diving και μέχρι σήμερα σε κάθε προβολή της, να τους γεμίζει δέος. Πριν η μνήμη σβήσει, στο ίδιο σημείο, κάτω από το περίφημο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, οι καλύτεροι έλληνες και ξένοι ελεύθεροι δύτες "free divers" θα είναι παρόντες στο πρώτο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ (Αuthentic big blue), 18- 24/ 9/ 2018. Θα καταδυθούν στο μοναδικό ελληνικό μπλε, στον κυκλαδίτικο βυθό, θα αναμετρηθούν με την ανάσα τους και θα... αναδυθούν στην ελληνική φιλοξενία, αφού παράλληλα διοργανώνεται το AMORGOS GASTRONOMY DAYS.

Για μια εβδομάδα το νησί θα μαζέψει τις πρώτες ύλες του, θα ξεδιπλώσει τη μαγειρική του τέχνη, θα αποκαλύψει γευστικά έθιμα, θα δείξει στους επισκέπτες και τους αθλητές, την Αμοργιανή κουζίνα. Μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, μοναδική σαν την Αμοργό, σαν το απέραντο γαλάζιο. 

small f95509d22749e0f3dbab419cb777854bΑρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι ο Δήμος Αμοργού, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι και υποψήφια γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, το υπουργείο αθλητισμού, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, το επιμελητήριο Κυκλάδων, το Aegean cuisine, ενώ οι καταδυτικοί αγώνες συνδιοργανώνονται με την Aida Hellas, την ελληνική ομοσπονδία ελεύθερης κατάδυσης. Ένθερμος υποστηρικτής είναι και το SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING του ομίλου ALDEMAR.

Η τηλεοπτική παραγωγή έχει ανατεθεί στην ICARUS, εταιρεία διεθνώς αναγνωρισμένη που έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές παραγωγές σε παρόμοιες διοργανώσεις και θα μοιράσει την εικόνα από τους αγώνες σε πάνω από 40 χώρες και τα δίκτυά τους. Επίσης θα υπάρξει προβολή σε όλα τα ελληνικά κανάλια, ενώ παράλληλα οι εκδηλώσεις θα καταγραφούν σε ένα 20λεπτο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στον OTETV και θα "ταξιδέψει" και στις Κάννες. Για μια πρώτη ... εικόνα... πατήστε εδώ

Η ομάδα που εμπνεύστηκε και πρωτοστατεί στη διοργάνωση αποτελείται από τους καλύτερους στον τομέα τους: Ο Δημήτρης Κούμουλος πρόεδρος της AIDA HELLAS & ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαδόπουλος θα έχουν την ευθύνη του αγωνιστικού κομματιού, ο Κώστας Κουμάργιαλης της XTERRA θα έχει την οργανωτική ευθύνη, η εταιρεία ICARUS θα έχει την ευθύνη της τηλεοπτικής παραγωγής. Στο γαστρονομικό, ο Νίκος Δαδίτσιος είναι ο επικεφαλής του εγχειρήματος, ένας άνθρωπος με τρομερή εμπειρία στις διοργανώσεις μεγάλων και πρωτότυπων γαστρονομικών εκδηλώσεων, όπως το Athens Food Market και το Dine Athens και ο Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ιδιοκτήτης του οινοποιείου GENTILINI, θα είναι υπεύθυνος για τα events του κρασιού. Στα events έχουν προσκληθεί οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι του αθλητικού, του γαστρονομικού και του τουριστικού ρεπορτάζ, ενώ ήδη έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του ο βραβευμένος με Μichelin, σεφ Νίκος Καραθάνος και ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου.16708226 10212023746293413 2702795612431461546 n

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr