Ο Κρητικός Πολιτιστικός Όµιλος και η Οµάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, ανακοινώνει την διοργάνωσή του, µε τίτλο: Geranos, που "βαφτίστηκε" έτσι από τον Γέρανο, ο οποίος σύµφωνα µε την παράδοση ήταν ο χορός που χόρεψε ο Θησέας στη ?ήλο, µαζί µε τους νέους και τις νέες που είχε σώσει τον Μινώταυρο. Πρόκειται για μια καινοτόµα διοργάνωση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί στην Κρήτη - και στους τέσσερις νοµούς διαδοχικά - και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις χρονικές περιόδους, δίνοντας την ευκαιρία στους συµµετέχοντες να βιώσουν τη ποικιλότητα και τη διαφορετικότητα των περιοχών και της λαογραφίας και σε διαφορετική εποχή κάθε φορά. Τα workshops απευθύνονται σε µαθητές χορού, ερασιτέχνες και επαγγελµατίες χορευτές και χοροδιδασκάλους. Πέντε ηµέρες διδασκαλία - µύηση στην χορευτική τέχνη της Κρήτης, βιώνοντας το φυσικό περιβάλλον, τους ντόπιους χορευτές, τους µουσικούς, την ιστορία και τα έθιµα.
1ο Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού & Παράδοσης
Πότε: 16 - 20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016
Πού: Λασίθι, Έγιος Κωνσταντίνος

geranos afissaΟ χορός αποτελεί πρεσβευτή της παράδοσης και του πολιτισµού της χώρας µας και µπορεί να αποτελέσει µοναδικό κίνητρο για να την επισκεφθεί κάποιος. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Κρητικός Πολιτιστικός Όµιλος και η Οµάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, ανακοινώνει την διοργάνωσή του, µε τίτλο: Geranos, που "βαφτίστηκε" έτσι από τον Γέρανο, ο οποίος σύµφωνα µε την παράδοση ήταν ο χορός που χόρεψε ο Θησέας στη Δήλο, µαζί µε τους νέους και τις νέες που είχε σώσει τον Μινώταυρο.

Η εκδήλωση GERANOS είναι μια καινοτόµα διοργάνωση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί στην Κρήτη - και στους τέσσερις νοµούς διαδοχικά - και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις χρονικές περιόδους, δίνοντας την ευκαιρία στους συµµετέχοντες να βιώσουν τη ποικιλότητα και τη διαφορετικότητα των περιοχών και της λαογραφίας και σε διαφορετική εποχή κάθε φορά. Τα workshops απευθύνονται σε µαθητές χορού, ερασιτέχνες και επαγγελµατίες χορευτές και χοροδιδασκάλους και περιλαμβάνει πέντε ηµέρες διδασκαλία - µύηση στην χορευτική τέχνη της Κρήτης, βιώνοντας το φυσικό περιβάλλον, τους ντόπιους χορευτές, τους µουσικούς, την ιστορία και τα έθιµα.

Η Οµάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, ξεκίνησε το έργο της το έτος 1998. Έχοντας διδάξει σε πολλούς κρητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς (εντός και εκτός Ελλάδας) και έχοντας συµµετάσχει σε πολλές και σηµαντικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και διοργανώσεις (τελετή έναρξης του Παγκόσµιου Πρωταθλήµατος Στίβου - Αθήνα, τελετή λήξης των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας κλπ), συνεχίζουν µέσα από το έργο τους, όχι µόνο να διδάσκουν τα βήµατα των κρητικών χορών, αλλά και να µυούν τον µαθητή - χορευτή γενικότερα στην κουλτούρα της Κρήτης.

Η διοργάνωση πραγµατοποιείται υπό την Αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισµού, Υπουργείου Τουρισµού, του Hellenic American Chamber of Tourism και του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητών.

Υποστηρικτής και Χορηγός η ANEK LINES - BLUE STAR FERRIES, µε παροχή έκπτωσης 50% σε όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για τους συµµετέχοντες.

Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr