Τα Μουσεία για παιδιά της Κωνσταντινούπολης προετοιμάζονται να δεχθούν τους μικρούς επισκέπτες ενόψει της 23ης Απριλίου, την Ημέρα εθνικής κυριαρχίας και παιδιού. Η μόνη ημέρα που είναι αφιερωμένη στα παιδιά ανά τον κόσμο, η 23η Απριλίου, η Εθνική ημέρα παιδιού, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς τους να εξερευνήσουν αυτά τα ενδιαφέροντα ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης.

İstanbul Rahmi Koç Museum LOW 3

Αεροπλάνα, αυτοκίνητα και άλλα πολλά: Το Μουσείο Ραμί Μ. Κοτς

Το Μουσείο Ραμί Μ. Κοτς (Rahmi M. Koç) συγκαταλέγεται στα μοναδικά μουσεία της Κωνσταντινούπολης. Το ίδρυμα αυτό, το οποίο βρίσκεται στο Χασκόι (Hasköy) στις ακτές του Κεράτιου Κόλπου, είναι το μοναδικό μεγάλο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των μεταφορών, της βιομηχανίας και των τηλεπικοινωνιών. Το Μουσείο υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στο παρελθόν, με εκθέματα που περιλαμβάνουν κλασικά αυτοκίνητα, τα πρώτα τραμ, πλοία, αεροπλάνα-αντίκες, ατμόπλοια και τις πρώτες μορφές ποδηλάτου. Οι επισκέπτες επίσης μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους επισκεπτόμενοι ενότητες αφιερωμένες στις επιστημονικές εφευρέσεις και στα επιστημονικά εργαλεία. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει επιπλέον μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (Mustafa Kemal Atatürk). Το Μουσείο Ραμί Μ. Κοτς οργανώνει σε τακτική βάση διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γονείς τους μπορούν να απολαύσουν τα κοντινά παραλιακά καφέ και εστιατόρια. (http://www.rmk-museum.org.tr/istanbul/en/home-page).

Building 3 Toy Museum LOWΈνα ταξίδι στην παιδική ηλικία: Το Μουσείο Παιχνιδιών

Το Μουσείο Παιχνιδιών της Κωνσταντινούπολης, στεγασμένο σε μια ιστορική έπαυλη στο Καντίκιοϊ (Kadıköy), την πιο διάσημη συνοικία στην πλευρά της Ανατολίας (ασιατική πλευρά), καλωσορίζει επισκέπτες όλων των ηλικιών στον πολύχρωμο κόσμο των παιχνιδιών. Με μια συλλογή παιχνιδιών που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα μεγαλύτερο από δύο δεκαετίες από τον ποιητή/συγγραφέα Σουνάι Ακίν (Sunay Akın) έπειτα από επισκέψεις του σε καταστήματα με αντίκες και δημοπρασίες σε περισσότερες από 40 χώρες, το Μουσείο Παιχνιδιών αποτελεί ιδανικό μέρος για παιδιά και γονείς. Τα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνουν τα πλέον περίφημα παραδείγματα από την ιστορία των παιχνιδιών από το 1700 έως τις μέρες μας, δίνοντας σε γονείς και παιδιά την ευκαιρία να εντυπώσουν στον νου τους στοιχεία της παγκόσμιας ιστορίας με διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, το Μουσείο Παιχνιδιών της Κωνσταντινούπολης υπήρξε πρωτοπόρο όσον αφορά την καθιέρωση μιας παγκόσμιας ένωσης μουσείων παιδιού και παιχνιδιών, χαρίζοντας στην Κωνσταντινούπολη τον τίτλο της «πρωτεύουσας των μουσείων παιχνιδιών».

Toy Museum 5 LOWΕκεί όπου ο χρόνος έχει σταματήσει: Miniatürk

Ένα ακόμη αγαπημένο μουσείο των παιδιών είναι το Miniatürk, το οποίο συγκεντρώνει την αρχιτεκτονική κληρονομιά των πολιτισμών που κυριάρχησαν στην Ανατολία στο πέρασμα της Ιστορίας. Το Miniatürk, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για τους επισκέπτες το 2003 με το μότο: «Ένα μικρό μοντέλο μιας μεγάλης χώρας»,  είναι ένα μοναδικό πάρκο όπου εκτίθενται μοντέλα των πιο σημαντικών έργων της Τουρκίας σε κλίμακα 1/25. Μοντέλα-μινιατούρες 137 αρχιτεκτονικών έργων, από πανδοχεία (καραβανσεράι) μέχρι κτιριακά συμπλέγματα, τεμένη, εκκλησίες και συναγωγές, και από αρχαία κτίρια μέχρι παλάτια, επιδεικνύουν τη δεξιοτεχνία και την αρχιτεκτονική της Τουρκίας. Μια επίσκεψη στο Miniatürk αποτελεί μια απολαυστική εισαγωγή στην ιστορία της Τουρκίας! (https://miniaturk.com.tr/en/ )

Istıklal LOW6Ένας κόσμος ψευδαισθήσεων: Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων

Γενικά, τα παιδιά γοητεύονται από τη μαγεία και την ψευδαίσθηση. Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων της Κωνσταντινούπολης προσκαλεί τα παιδιά σε έναν διασκεδαστικό κόσμο ψευδαισθήσεων γεμάτο εκπλήξεις στο Ναρμάλι Χαν (Narmanlı Han) στο Μπέιογλου, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και στο Emaar Square Mall στην πλευρά της Ανατολίας. Με οπτικές ψευδαισθήσεις, ολογράμματα, σήραγγες ψευδαισθήσεων και έξυπνα σχεδιασμένες αίθουσες που κάνουν τους επισκέπτες να φαίνονται αναποδογυρισμένοι, το μουσείο χαρίζει συναρπαστικές εμπειρίες σε επισκέπτες όλων των ηλικιών. Κι ενώ το Μουσείο Ψευδαισθήσεων της Κωνσταντινούπολης υπόσχεται στα παιδιά ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό ταξίδι, τα εκθέματα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας με τρικ αντίληψης. Επισκεφθείτε την Αίθουσα του Απείρου (Infinity Room), τη Σήραγγα Περιδίνησης (Vortex Tunnel) και την Αίθουσα Αναποδογυρίσματος (Upside-Down Room), διασκεδάστε με τα παιδιά σας και τραβήξτε πολλές φωτογραφίες! (https://museumofillusions.com.tr/)

 

 

 

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr