Η Κωνσταντινούπολη, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του συνεδριακού τουρισμού, θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συμπόσιο Χορωδιακής Μουσικής (WSCM) το διάστημα 25-30 Απριλίου. Το Συμπόσιο, με οικοδεσπότη το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, θα συγκεντρώσει τις καλύτερες χορωδίες του κόσμου, καθώς και εξειδικευμένους ομιλητές στα ιστορικά τοπόσημα της περιοχής Μπέιογλου, και ειδικότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ.

Η Κωνσταντινούπολη, που συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πόλεις του συνεδριακού τουρισμού (MICE) στον κόσμο, φιλοξενεί πολλά συνέδρια και συναντήσεις κάθε έτος στα μοναδικά της τοπόσημα, ενώ παρέχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις διαμονής. Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις που θα φιλοξενήσει η Κωνσταντινούπολη αυτή την άνοιξη είναι το Παγκόσμιο Συμπόσιο Χορωδιακής Μουσικής (WSCM), τη σημαντικότερη εκδήλωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χορωδιακής Μουσικής (IFCM) σε διάστημα έξι ετών. Το Συμπόσιο, το οποίο θα λάβει χώρα το διάστημα 25-30 Απριλίου, σηματοδοτεί την πρώτη παγκόσμια συνάντηση χορωδιών μετά την πανδημία.

Το θέμα του Παγκόσμιου Συμποσίου Χορωδιακής Μουσικής της Κωνσταντινούπολης είναι η «Αλλαγή οριζόντων», επιλογή που αποσκοπεί να τιμήσει την παράδοση του χορωδιακού τραγουδιού και να αναδείξει την αντιπροσώπευση διαφορετικών γεωγραφιών του κόσμου καλύπτοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερες και ποικίλες μορφές χορωδιακής μουσικής.

Vancouver Youth ChoirΗ Κωνσταντινούπολη, ένας οικοδεσπότης με πολυετή εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, θα συγκεντρώσει περισσότερους από 50 ομιλητές, περισσότερους από χίλιους καλλιτέχνες και περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες από 28 διαφορετικές χώρες και πέντε ηπείρους στα εμβληματικά τοπόσημα της περιοχής Μπέιογλου (Beyoğlu). Το πρόγραμμα θα διερευνήσει τον υφιστάμενο κόσμο της χορωδιακής μουσικής, καθώς και την πιθανή μορφή που θα λάβει το χορωδιακό τραγούδι στο άμεσο και το απώτερο μέλλον.

Αξέχαστες συναυλίες στα εμβληματικά και ιστορικά τοπόσημα της Κωνσταντινούπολης

Το πρόγραμμα του Συμποσίου παρουσιάζει μια ποικιλία από στιλ και παραδόσεις της χορωδιακής μουσικής. Η εκδήλωση, που περιλαμβάνει μια σειρά από συναυλίες, εκθέσεις, εργαστήρια και εκδηλώσεις φέρνοντας στο προσκήνιο καλλιτέχνες από την Τουρκία και το εξωτερικό, προάγει την ενοποιητική επίδραση της μουσικής που αγκαλιάζει διαφορετικές κουλτούρες και συγκεντρώνει ποικίλους πολιτισμούς. Περισσότερες από 30 χορωδίες από την Τουρκία θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο, μαζί με 11 ειδικά προσκεκλημένες χορωδίες από το εξωτερικό. Οι τουρκικές χορωδίες καθώς και αυτές του εξωτερικού θα δίνουν περισσότερες από 40 παραστάσεις κάθε βράδυ στα εμβληματικά ιστορικά μνημεία της περιοχής Μπέιογλου, συμπεριλαμβανομένων της Οικίας Γαλατά Μεβλεβί (Galata Mevlevi), της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και της μεγάλης οδού του Πέραν.

Leioa Kantika Korala AM38JbF

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμποσίου Χορωδιακής Μουσικής, η λαμπερή σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ θα φιλοξενήσει τη βραβευμένη με Γκράμι Estonian Philharmonic Chamber Choir (Φιλαρμονική Χορωδία Δωματίου της Εσθονίας), το σύνολο Batavia Madrigal Singers από την Ινδονησία, τη Fayha National Choir (Εθνική χορωδία Fayha) του Λιβάνου, τη Georgia State University Singers (Χορωδία πολιτειακού πανεπιστημίου της Τζόρτζια) από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη χορωδία Le Chant Sur La Lowé από την Γκαμπόν, καθώς και τη χορωδία Leioia Kantika Korala από την Ισπανία, το χωροδιακό σύνολο Orfeón San Juan Bautista από το Πουέρτο Ρίκο, το Sofia Vokalensemble από τη Σουηδία, την Taipei Philharmonic Chamber Choir (Φιλαρμονική Χορωδία Δωματίου της Ταϊπέι) από την Ταϊβάν, τη Vancouver Youth Choir (Χορωδία Νέων του Βανκούβερ) από τον Καναδά και την Κρατική Χορωδία της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια των βραδινών συναυλιών, οι προσκεκλημένες χορωδίες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά έργα η σύνθεση των οποίων πραγματοποιήθηκε ειδικά για το Συμπόσιο, στο πλαίσιο του θέματος «Αλλαγή οριζόντων».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Συμποσίου Χορωδιακής Μουσικής, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://wscmistanbul2023.com

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr