Πολλές περιοχές παντρεύουν με επιτυχία τα τοπικά προϊόντα της γης με τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Το τρίτο μέρος του γεύματος, δηλαδή το σερβίρισμα του τυριού με το ανάλογο κρασί, αποτελεί αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικό της " εμπνευσμένης " γαλλικής κουζίνας!

Αριστοκρατικό φαγητό ... στις παμπ

Το 1991 ο David Eyre και ο Mike Belben αποφάσισαν να ανοίξουν το δικό τους χώρο εστίασης. Δεν είχαν όμως αρκετά χρήματα για να ανοίξουν ένα εστιατόριο, και έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν το The Eagle, μια παμπ στο Λονδίνο. Σερβίροντας καλό φαγητό σε μια πιο καθημερινή ατμόσφαιρα το The Eagle ξεκίνησε μια επανάσταση στο χώρο του φαγητού και ποτού- τις gastropub. Αυτοί οι ασυνάρτητοι χώροι με μια σαφή έμφαση στο καλό φαγητό είναι διάσπαρτοι σε όλη τη Βρετανία. Εδώ θα βρείτε τις 10 καλύτερες και σίγουρα αξίζει να τις επισκεφτείτε.

Πλατεία Νέας Σμύρνης, περίπατος, ψώνια, επαγγελματικό ραντεβού, η ώρα έχει φτάσει μεσημέρι και το στομάχι διαμαρτύρεται. Εδώ και καιρό ήξερα την ύπαρξη μιας νέας μοντέρνας Ελληνικής ταβέρνας για "κρεατοκατάνυξη", που μέσα από την πληθώρα επιλογών στην περιοχή, έχει ξεχωρίσει για την εξαιρετική ποιότητα και τις πολύ καλές τιμές της. Άφησα τη... «μύτη» να με οδηγήσει από μόνη της, μέχρι το Meat House και δεν άργησα να το εντοπίσω, σε μια λευκή μονοκατοικία, απέναντι από το Cine Φιλίπ...

Τα πιάτα της Σουαβίας είναι πολύ πιο απλά από ότι εκείνα της γειτονικής Βάδης, που επηρεάζονται από τη Γαλλική κουζίνα. Η παραδοσιακή πατρίδα τους είναι η Σουαβία, η Βαυαρική Σουαβία και η περιοχή Allgau, τμήμα των οποίων φτάνουν μέχρι την Αυστρία.

Βασικό συστατικό είναι το ζυμαρικά από αβγό, σε διάφορα σχέδια και σχήματα, όπως τα spatzle και maultaschen (νουντλς της Σουαβίας και ραβιόλια αντίστοιχα). Οι μεστές σούπες και τα βραστά κρέατα είναι επίσης τυπικά της τοπικής κουζίνας. Για πολλές εκατοντάδες χρόνια, το άγονο, πετρώδες έδαφος των Σουαβικών Όρεων είχε καταστήσει αδύνατη την εκτροφή μεγάλων κοπαδιών. Μόνο λίγοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να απολαμβάνουν το κρέας. Θεωρούνταν το φαγητό των λόρδων, ενώ οι απλοί κάτοικοι μπορούσαν να φάνε μόνο τα εντόσθια ή απλά γεύματα με βάση το αλεύρι.

tudor hall restaurant lounge 1

Με έμφαση στα αγνά και φρέσκα υλικά, το εστιατόριο Tudor Hall επανέρχεται με μια νέα γαστρονομική πρόταση. Ετοίμασε ένα πρωτότυπο μενού με τίτλο «Tudor goes raw» και πιάτα χωρίς θερμική επεξεργασία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να γευτούμε όστρακα, ψάρια και κρέατα στην αυθεντική τους μορφή. Πρόκειται για συνταγές εκτελεσμένες με τα πιο φρέσκα υλικά που η γεύση τους σίγουρα θα σας εκπλήξει.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της ζ Hellenic Pilsener Beer... Η Νέα Ελληνική Premium Μπίρα. Νέα διάσταση στην απόλαυση της ελληνικής premium μπύρας φέρνει η ζ Hellenic Pilsener Beer από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η μόνη ελληνική μπύρα με 5,2 % αλκοόλ και νερό από πηγές του Παρνασσού. Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η νέα Ελληνική Premium ζ Hellenic Pilsener Beer έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της. Το event πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου ζυμώνονται οι ιδέες του σήμερα και του αύριο, στην 4η Μπιενάλε της Αθήνας, στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια εκδήλωση με πρωταγωνιστή τη μπύρα ζ που «παντρεύει» τη γεύση με την τέχνη και τη μουσική.

Νέα διάσταση στην απόλαυση της ελληνικής premium μπύρας φέρνει η ζ Hellenic Pilsener Beer από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η μόνη ελληνική μπύρα με 5,2 % αλκοόλ και νερό από πηγές του Παρνασσού. Mετρά μόλις λίγους μήνες από την "πρώτη" εμφάνισή της στην αγορά, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013. Έκτοτε, χαρίζει την απόλαυση σε όποιον τη δοκιμάσει. Απλά, ζητήστε την και αφεθείτε να σας μεταφέρει σε ένα ταξίδι γευστικής ευδαιμονίας...

Η «βασίλισσα» Λευκή Τρούφα έφτασε στο SALE & PEPE

Λίγο πριν μπούμε στο λαμπερό και εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων το SALE & PEPE έχει την τιμή να υποδεχτεί την αυτού μεγαλειότητα «βασίλισσα» Λευκή και Μαύρη Τρούφα. Η πρώτη άφιξη του διαμαντιού της Ιταλικής γης είναι γεγονός και έρχεται για να απογειώσει τα μοναδικά πιάτα που ετοίμασε η ομάδα του Ivan Ottaviani για τους λάτρεις των γεύσεων υψηλών αξιώσεων.

Μπιτόκ α λα ρους, μοσχαρίσια μάγουλα ‘Χουνκιάρ Μπεγιεντί’, κόκορας με χυλοπίτες γιουβέτσι... γεύσεις που για κάποιους συμβολίζουν παλιές, οικογενειακές στιγμές και για άλλους θα αποτελέσουν μια γαστρονομική έκπληξη. Η Αστική Ελληνική Κουζίνα επανέρχεται δυναμικά από σήμερα και για κάθε μεσημέρι στο εστιατόριο Tudor Hall, στον 7ο όροφο του Ξενοδοχείου King George, με ένα ειδικό μενού «εξοπλισμένο» με τα πιο διάσημα και νόστιμα πιάτα του περίφημου κυρικάτικου τραπεζιού.

Μπιτόκ α λα ρους, μοσχαρίσια μάγουλα 'Χουνκιάρ Μπεγιεντί', κόκορας με χυλοπίτες γιουβέτσι... γεύσεις που για κάποιους συμβολίζουν παλιές, οικογενειακές στιγμές και για άλλους θα αποτελέσουν μια γαστρονομική έκπληξη. Η Αστική Ελληνική Κουζίνα επανέρχεται δυναμικά από σήμερα και για κάθε μεσημέρι στο εστιατόριο Tudor Hall, στον 7ο όροφο του Ξενοδοχείου King George, με ένα ειδικό μενού «εξοπλισμένο» με τα πιο διάσημα και νόστιμα πιάτα του περίφημου κυριακάτικου τραπεζιού.

Ο Ivan Ottaviani και το SALE & PEPE, προσθέτουν το... «αλατοπίπερο» στο γαστριμαργικό χάρτη της Αθήνας

Το SALE & PEPE στο Κολωνάκι και ο οικοδεσπότης του Ivan Ottaviani υποδέχονται τις γιορτές με το πρωτότυπο μενού «Vintage Kitchen and Wines» για τους λάτρεις των gourmet εδεσμάτων εμπνευσμένο από παραδοσιακές συνταγές της Βορείου Ιταλίας. Το νέο μενού 4 πιάτων συνοδεύεται από ένα μπουκάλι παλαιωμένο κρασί ανά 2 άτομα, από τη βραβευμένη κάβα του εστιατορίου από το αμερικάνικο περιοδικό «Wine Spectator», και προσφέρεται στην τιμή των €35/άτομο!

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr