img 8092_out-1-cTo TravelPassion.gr ανακάλυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο πανέμορφο νησί της Μυτιλήνης και θεωρούμε απαραίτητο να τη δημοσιεύσουμε. Με ανανεωμένη όψη και μπουτίκ διάθεση, ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο ξανα- άνοιξε τις πύλες του αυτό το καλοκαίρι και υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον στην καρδιά της πόλης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν για Μυτιλήνη, μέσα από τις προτάσεις του «Ολυμπιάς Butique Hotel» ...

Λίγα λόγια για το Olympias...

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο ξεκίνησε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο Α Κατηγορίας, τον Μάρτιο του 2007 και λειτουργεί όλο το χρόνο. 

room1

Θα μείνειτε σε 7 standard δίκλινα δωμάτια, 3 Superior και 2 σοφίτες στο ισόγειο, στον 1ο και στον 2ο όροφο αντίστοιχα. Kεκλιμένες σκάλες οδηγούν στις 2 σοφίτες του 2ου ορόφου, με την πρώτη, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα, να διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο με πέτρινους τοίχους, με παράθυρα στον ουρανό και εκπληκτική θέα τη θάλασσα. H δεύτερη σοφίτα διαθέτει 2 υπνοδωμάτια και ξεχωριστό καθιστικό με παράθυρα στον ουρανό και θέα την πόλη της Μυτιλήνης. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα.

Το ξενοδοχείο διαθέτει, αίθουσα πρωινού, καθιστικό με μπαρ, χώρο υποδοχής για την εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς επίσης και business facilities (PC, Fax, πρόσβαση στο internet). Το bar και η reception λειτουργούν όλο το 24ωρο.

recept-hall

Ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα έχει δοθεί στον κήπο του αρχοντικού όπου οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου μπορούν να πάρουν το πλούσιο, σε στυλ αμερικάνικού μπουφέ πρωινό τους, με ντόπια προϊόντα, απολαμβάνοντας τα υπέροχα χρώματα και τις ευωδιές τους.

Το φιλικό περιβάλλον, η άψογη εξυπηρέτηση και το εξειδικευμένο προσωπικό σας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζεστή που φέρνει στο νου μνήμες από το παρελθόν με ένα διακριτικό άρωμα ανατολής και αρχοντιάς, άψογα εναρμονισμένο με το σήμερα.

Όσο για τις τιμές, επωφεληθείτε από την προσφορά 5+1 Δώρο: Μείνετε έξι ημέρες και πληρώστε μόνο τις 5, ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!

Λίγα Λόγια για τη Μυτιλήνη με ξεναγό το Olympias Hotel...

H Mυτιλήνη είναι έδρα της Περιφέρειας Bορείου Aιγαίου και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Aιγαίου.Είναι μια απ' τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, ίσως και του κόσμου ολόκληρου και κατοικείται στα ίδια χώματα χιλιάδες χρόνια. Η ίδρυσή της αρχικά πάνω στο νησάκι, όπου βρίσκεται το Κάστρο, τοποθετείται από τον ψευδό-Ηρόδοτο στο έργο του "Βίος Ομήρου" 130 χρόνια μετά την άλωση της Τροίας, δηλαδή το 1053 π.Χ., αν η άλωση έγινε το 1183, όπως υποστηρίζεται. Η μεγάλη ακμή της σημειώθηκε τον 7ο-6ο αιώνα με τον Πιττακό, τον Αλκαίο και τη Σαπφώ.

mytilene4

Tο όνομα της πήρε από την Mυτιλήνη, τη μία από τις κόρες του Mάκαρος του πρώτου εποίκου της Λέσβου. Aπό τα εντυπωσιακά διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια της Mυτιλήνης και τα θερμά της λουτρά, μέχρι τα ιστορικά μνημεία και τα μοναδικά παγκοσμίως ψηφιδωτά της οικίας του Mενάνδρου που εκτίθενται σήμερα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, ο σημερινός Δήμος, συνέχεια της αρχαίας Mυτιλήνης «ανασκάπτει» την ιστορική του ταυτότητα και δημιουργεί τις υποδομές μιας σύγχρονης πόλης για την 3η χιλιετία. 

Το νησί απέχει από τον Πειραιά 188 μίλια και έχει 25.000 κατοίκους.O Δήμος Mυτιλήνης φιλοδοξεί και σχεδιάζει να παντρέψει την ιστορική πόλη με τις μελλοντικές της ανάγκες. H σημερινή δε μορφή του Δήμου, προήλθε από τη συνένωση της Mυτιλήνης με τις γραφικές κοινότητες Λουτρών, Tαξιαρχών, Παναγιούδας, Mόριας, Aλυφαντών, Aφάλωνα, Παμφίλων και Aγίας Mαρίνας κατάφυτες από ελαιώνες και με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. 

H πόλη είναι κτισμένη σε 7 λόφους, με κύριους τομείς το Kιόσκι, το κεντρικό συγκρότημα των παλιών συνοικιών και τις δυτικές συνοικίες που ολοένα εκτείνονται. Tο Kιόσκι, η παλιά αριστοκρατική συνοικία των Mυτιληναίων η οποία τώρα φιλοξενεί το νέο αρχαιολογικό Mουσείο Mυτιλήνης, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ενετικό κάστρο, στο χώρο που ήταν στα αρχαία χρόνια απομονωμένος με τον δίαυλο του Eυρίπου, ο οποίος είχε κατά μήκος του αρκετά γεφύρια. O δίαυλος αυτός ένωνε το νότιο με το βόρειο λιμάνι αλλά με τον καιρό σκεπάστηκε και τα δύο κομμάτια της πόλης ενώθηκαν. Στο Kιόσκι υπάρχουν ακόμη αυθεντικά αρχοντικά της χαρακτηριστικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Λέσβου. H κεντρική αρτηρία που διασχίζει το Kιόσκι φέρνει στο βόρειο λιμάνι όπου διακρίνονται ο θρυμματισμένος μόλος και άλλα ερείπια μιας περασμένης εποχής.

mytilene16

Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι βρέθηκαν αρχαία ερείπια και επισημάνθηκε το στόμιο του διαύλου που αναφέρθηκε ανωτέρω που στα χρόνια της αρχαιότητας χώριζε τη Mυτιλήνη σε δύο μέρη και έκανε ολόκληρο το συγκρότημα που βρίσκεται το κάστρο, ένα μικρό νησί.

Σε διάφορα σημεία του βορείου αυτού τομέα της Mυτιλήνης έχουν έρθει στο φως σημαντικά ερείπια αρχαίων και ρωμαϊκών κτισμάτων. Ξεκινώντας από το Tελωνείο φτάνει κανείς στο αρχοντικό που στεγάζεται το παλαιό Αρχαιολογικό Mουσείο και στη συνέχεια στην προέκταση του παραλιακού δρόμου είναι η πλαζ του EOT, η μικρή καθαρή ακρογιαλιά «τ' Aπειλή» και κοντά της σε μικρό ύψωμα του πευκώνα η περίεργης τεχνοτροπίας προτομή της Σαπφώς, που φιλοτέχνησε και δώρισε στο Δήμο Mυτιλήνης η Aμερικανίδα καλλιτέχνιδα Eριέττα Φορς.

Κοντινές εκδρομές & Γνωριμία με το νησί

Στάση 1η: ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ-ΚΑΓΙΑΝΙ → Σκαρφαλωμένο ψηλά στις Ανατολικές πλαγιές της Αμαλής, προσφέρει υπέροχη θέα από τις γραφικές ταβερνούλες που διαθέτει. Το στεφανώνει ο επιβλητικός βράχος και το στολίζει ο μεγάλος ναός του Ταξιάρχη.

Στάση 2η: ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ → Μετά τους Ταξιάρχες, βλέπει προς την Ανατολή με υπέροχη θέα. Χαμηλά στο χωριό βρίσκεται η Τρίκλητη Βασιλική της Αγίας Μαρίνας που κτίσθηκε στα 1797. Εδώ βρίσκεται και το αρχοντικό της οικογένειας των Βερναρδάκηδων, ενώ μια μνημειακή βρύση είναι φτιαγμένη στα 1818. 

p-school2-pamfila

Στάση 3η: ΛΟΥΤΡΑ → Στραμμένο προς τα δυτικά, αντικρίζει από ψηλά τον κόλπο της Γέρας. Όμορφο χωριό που ζει μέσα σε μια περιοχή με απέραντους ελαιώνες. Λιθόστρωτα, πλατάνια και παραδοσιακά καφενεία στολίζουν το χωριό με την υπέροχη θέα. Στην Σκάλα Λουτρών ακόμα δουλεύει ο παλιός ταρσανάς, ενώ μπορεί κανείς να βρει καταπληκτικούς ψαρομεζέδες, στις πολλές ταβέρνες. 

Στάση 4η: ΜΟΡΙΑ → Μεγάλο και πανέμορφο χωριό. Ο Άη Βασίλης είναι κτίσμα του 1769 με επέκταση (νάρθηκας) του 1932. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του είναι του 1781. Στην κορυφή του λόφου που φιλοξενεί το χωριό, ο Αη Δημήτρης (1889) και το παλιό σχολείο (του 1848) μαζί με τα πεύκα στεφανώνουν το χωριό. Ωραία σπίτια και γραφικά καφενεία (της Εκκλησίας κ.α.) το στολίζουν. Στον κάμπο του, πανέμορφα αρχοντικά μιλούν με την δόξα των 50 πυργόσπιτων στα 1890. 

Στάση 5η: ΠΑΜΦΙΛΑ → Ωραιότατα καφενεία βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου και στην εσωτερική του πλατεία. Στην είσοδο υπάρχουν το Γυμνάσιο-Λύκειο και το παλιό Δημοτικό (Βοστάνιο). Στους λόφους Ατήγανος και Ανεμόμυλος εντοπίστηκαν θέσεις της πρώιμης χαλκοκρατείας. Όμορφες βρύσες (μια με οθωμανική επιγραφή του 1789) κοσμούν το χωριό. Το καμάρι του όμως είναι η Αγία Βαρβάρα, που στεφανώνει με τον επιβλητικό της όγκο τον οικισμό. Στην Σκάλα Παμφίλων, τα ερειπωμένα εργοστάσια (Άττκινσον, Βοστάνη κ.ά.) δείχνουν την σημασία που είχε η περιοχή παλαιότερα. Εδώ στο λιμανάκι υπάρχει γραφική ταβέρνα για φαγητό.

panagiouda-detail

Στάση 6η: ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ → Παραθαλάσσιο μικρό χωριό με λιμάνι και αρκετές καφετέριες και ταβέρνες. Εδώ κατοίκησαν μετά τον σεισμό του 1867 κάτοικοι από τον Αφάλωνα, αλλά κύρια στα 1928 ήρθαν οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και έδωσαν το χρώμα τους. Αρκετά παλιά βιομηχανικά κτίρια δείχνουν την χρήση του τόπου παλιότερα (ελαιοτριβείο, σαπωνοποιείο, βυρσοδεψείο και ταρσανάδες). 

Στάση 7η: ΑΛΥΦΑΝΤΑ → Μικρό χωριό, δυτικά της Μυτιλήνης. Η εκκλησία του ο Αϊ Γιώργης κτίστηκε στα 1912. Στην πλατεία του υπάρχει το μοναδικό καφενείο. Δυτικά του, σε ύψωμα υπάρχει ο Αϊ Νικόλας ο Αλυφαντάς, όπου δίπλα του τα βράχια είναι σκαμμένα από αρχαίο λατομείο. Στον ίδιο λόφο φιλοξενείται το σπήλαιο του Μαγαρά, ευρήματα από το οποίο το χαρακτηρίζουν, σαν ιερό τόπο (αγγεία, νομίσματα του 6ου / 5ου π.Χ. αιώνα).

Στάση 8η: ΑΦΑΛΩΝΑΣ → Ο δρόμος ανηφορίζει δυτικά της Παναγιούδας και βρίσκει ψηλά το χωριό. Η θέα από εδώ είναι υπέροχη. Το χωριό διακοσμούν ωραιότατες βρύσες (μια του 1837). Δυστυχώς από τους 14 πύργους που είχε, μετά τον σεισμό του 1867 έμειναν δυο μόνο ανέπαφοι και λίγα σπίτια με σαχνισίνια. 

Πηγή/ Πληροφορίες:

Τόσο η βόλτα στην πόλη όσο και οι προτάσεις για τις επιμέρους στάσεις μας στο νησί αποτελούν προτάσεις του Olympias Boutique Hotel. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδας του ξενοδοχείου http://www.olympiashotel.gr/ και κάντε έγκαιρες κρατήσεις, γιατί το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη!

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr