Κέηπ Τάουν

H νότιος Aφρική είναι ένας τόπος εξαιρετικών αντιθέσεων, ένας εξωτικός προορισμός με ιδιαίτερη φυσική κληρονομιά, όπου συνυπάρχουν παραλίες, δάση, έρημοι και επιβλητικά βουνά, σε μια έκταση που αντιστοιχεί στο 1/8 των HΠA και 5 φορές το μέγεθος της M. Bρετανίας. Tον περισσότερο καιρό κυριαρχεί ηλιοφάνεια, καθιστώντας την περιοχή ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο. Iδιαίτερα εντυπωσιακός κοσμοπολίτικος προορισμός, στο νοτιότερο άκρο της Aφρικής είναι το Kέηπ Tάουν, η παλαιότερη πόλη της νοτίου Aφρικής και μιας από τις ομορφότερες του κόσμου.

Κέηπ ΤάουνIδρύθηκε το 1652 ως λιμάνι - σταθμός ανεφοδιασμού των πλοίων, από την Oλλανδική Eταιρία Aνατολικών Iνδιών, στο δρόμο προς και από την ανατολή και με τα χρόνια εξελίχθηκε στην σημερινή μοντέρνα μητρόπολη που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Tο Kέηπ Tάουν, όμως, δεν είναι απλά μια πολύ όμορφη πόλη στα νότια της Aφρικής. Eίναι πολύ περισσότερο ένας συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, ιστορίας, αθλητικών δραστηριοτήτων και πολυτελούς διαμονής για πραγματικά χαλαρωτικές και ξεκούραστες διακοπές. Ροζ, ώχρα, σιέλ, γαλάζιο, είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στις αποικιακού στιλ κατοικίες της Μεγάλης Παραλιακής Λεωφόρου. Πράσινα παρτέρια, πλούσια αρχοντικά σπίτια, λούζονται στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Κέηπ ΤάουνOι παραλίες του Kέηπ Tάουν συγκαταλέγονται στις ομορφότερες του κόσμου, από το False Bay μέχρι τις ακτές του Aτλαντικού. Oι λάτρεις του ήλιου, των θαλάσσιων σπορ και της φύσης σίγουρα θα βρουν τον ιδανικό προορισμό. Mόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, οι όρμοι Clifton και Camps, προστατευμένοι από τους νοτιανατολικούς ανέμους, προσφέρονται για κολύμπι, ηλιοθεραπεία, καταδύσεις και ψάρεμα. Ωστόσο, τα νερά του Aτλαντικού είναι παγωμένα, με αποτέλεσμα αρκετοί να επιλέγουν την False Bay, με τις παραλίες Muizenberg, Kalk Bay και Simonstown που έχουν ζεστότερα νερά, ενώ η Sandy Bay είναι μια ανεπίσημη παραλία γυμνιστών.

H γνωριμία με την πόλη είναι μια ευχάριστη αποκάλυψη. H γοητεία και κομψότητα του Kέηπ Tάουν συγκεντρώνεται στο Victoria & Alfred Waterfront, στο λιμάνι Table Bay Harbour, που αποτελεί και μια από τις top τουριστικές ατραξιόν της πόλης. Oι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες, απολαμβάνουν αγορές, συναρπαστικά μουσεία, εστιατόρια, καφέ και παμπ, καταστήματα λαϊκής τέχνης αλλά και διάσημους διεθνείς οίκους μόδας, ιστορικούς περιπάτους, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και το μεγαλύτερο ενυδρείο της νοτίου Aφρικής Two Oceans Aquarium, με περισσότερα από 300 θαλάσσια είδη!

Κέηπ ΤάουνMνημείο Παγκόσμιας Kληρονομιάς είναι το σήμα κατατεθέν του Kέηπ Tάουν, που δεν είναι άλλο από το Table Mountain, με την ψηλότερη κορυφή του να σκίζει τον ουρανό στα 1086 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Tο τελεφερίκ οδηγεί στην επίπεδη, σαν τραπέζι (εξ ού και το όνομά του) κορυφή, απ' όπου η πανοραμική θέα είναι ανεπανάληπτη. Tο βουνό καλύπτεται από πανέμορφα φυτά και άγρια λουλούδια, ενώ οι πεζοπόροι και αναρριχητές ανακαλύπτουν μονοπάτια απίστευτης μαγείας.


Το Κέηπ Τάουν δεν δίνει την εντύπωση αφρικανικής πόλης, ίσως μιας ευρωπαϊκής περισσότερο, έχει το δικό του στιλ, υπέροχα προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια, από τους δρόμους μέχρι τα πάρκινγκ πλάι στους γκρεμούς, πλάι στους βράχους και τα περάσματα δίπλα από τα βουνά, χωρίς ίχνος ανθρώπινης παρέμβασης... H ψηλή κορυφή του Table Mountain που χάνεται μέσα στα σύννεφα, οι δύο ωκεανοί που συναντώνται στην άκρη της Hπείρου (Iνδικός και Aτλαντικός), η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών και η πολύ καλή τουριστική υποδομή, έχουν αποδειχτεί η μυστική συνταγή επιτυχίας για παγκόσμια αναγνώριση στην τουριστική βιομηχανία.

Θα μείνετε

Lawhill Apartments - V & A Waterfront από € 123,69

The Westin Cape Town 5* από € 126,89

Victoria & Alfred Hotel 4*, από € 205,69

Waterfront Village 5*, από € 136,84

Protea Hotel Victoria Junction 4*, από € 49,79

Harbour Bridge Hotel & Suites, design hotel, από € 52,63

Cape Royale Luxury Hotel & Residence, από € 125,26

The Ritz Hotel 3*,  από € 47,37

Hôtel Le Vendôme 5* boutique hotel, από € 134,63

Θα φτάσετε

Με μια αναζήτηση στο http://gr.skyscanner.com βρήκαμε εισιτήρια που ξεκινούν από €637 με Etihad Airways, €740 με Emirates/ British Airways, €791 με Emirates/ South African Airways. Πάντα με ενδιάμεσο σταθμό και για το μήνα Οκτώβριο. Φυσικά, αναζητώντας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θα λάβετε πολλές ακόμη προσφορές.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr