To πολυτελές Anantara Golden Triangle

Πόσο σουρεαλιστικό είναι να παίρνετε πρωινό με έναν ελέφαντα; Και μάλιστα στην καρδιά της ζούγκλας; Τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο διοργανωτή. Ένα ταξίδι στο Χρυσό Τρίγωνο και το πολυτελές Anandara Golden Triangle Resort & Spa στη βόρειο Ταϊλάνδη, θα σας το αποδείξει!

Το πρωινό είναι ομιχλώδες πάνω από τη ζούγκλα της βορείου Ταϊλάνδης, ο ποταμός Μεκόνγκ αργοκυλά και οι πρώτες βάρκες αρχίζουν να ακούγονται. Ένας mahout (οδηγός ελεφάντων) σας φέρνει το συμπαθές παχύδερμο στο τραπέζι σας και κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. Αλλά προσοχή αν το παχύδερμο αποφασίσει να κάτσει στο τραπέζι! 

Οι mahout φέρνουν τον ελέφαντα για πρωινό στο τραπέζι σας!

Η όλη διαδικασία αποτελεί μέρος του προγράμματος γνωριμίας του έργου προστασίας των ελεφάντων της Βορείου Ταϊλάνδης και το Anantara Golden Triangle έχει καταφέρει να συνδυάσει την περιβαλλοντική ευθύνη με ένα πολυτελές θέρετρο και ένα υπέροχο spa, υποστηρίζοντας οικονομικά το πολύ σημαντικό έργο διάσωσης των ελεφάντων, με το ιδιόκτητο κέντρο προστασίας ελεφάντων, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση του επιστήμονα John Roberts και έχει εγκριθεί από τον ίδιο το Βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Το Anantara Golden Triangle βρίσκεται στη Βόρειο Ταϊλάνδη, σε 64 εκτάρια τροπικής ζούγκλας, με θέα τον ποταμό Μεκόνγκ και τα σύνορα της Βιρμανίας, του Λάος και της Ταϊλάνδης. Η περιοχή έχει πλούσια κληρονομιά του βασιλείου Λάνα, του πρώην Σιάμ και φιλοξενεί ορεινές φυλές, αλλά και μια φάρμα ελεφάντων, όπου οι τουρίστες μπορούν να το "παίξουν" φύλακες και οδηγοί ελεφάντων για μια μέρα, γνωρίζοντας από κοντά τη ζωή των Ταϊλανδών οδηγών ελεφάντων αλλά και τις καθημερινές πρακτικές τους στη φροντίδα και το τάισμα των γιγάντιων φίλων τους. Ευτυχώς, ο καθαρισμός των ακαθαρστιών των ελεφάντων δεν περιλαμβάνεται...

Οι mahout φέρνουν τον ελέφαντα για πρωινό στο τραπέζι σας!

Η σύγκριση της φάρμας των ελεφάντων και του αισθήματος επιστροφής στη φύση, της επαφής με 34 ελέφαντες και τους εκπαιδευτές τους μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την πολυτέλεια των δωματίων του θερέτρου, που απολαμβάνουν τη θέα προς το Τρίγωνο του Οπίου, μέσα από μεταξωτές κουρτίνες, με πατώματα από ξύλο τικ και διακοσμήσεις ταϊλανδικών έργων τέχνης. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν trekking, να παρακολουθήσουν τα συμπαθή παχύδερμα να δροσίζονται στον ποταμό Μεκόνγκ και πολλές φορές βρέχονται από το νερό που τους ραντίζουν με την προβοσκίδα τους. Πέρα από την επαφή με τη φύση, μπορείτε να απολαύσετε μαθήματα γιόγκα, ταϊλανδικής μαγειρικής, να κάνετε βόλτα με βάρκες στο ποταμό ή να αγοράσετε πάμφθηνα διακοσμητικά και ενθύμια από τις τοπικές φυλές. 

Golden Triangle Discovery Package

Deluxe Country View, τιμές από €712 (διαμονή, καθημερινό πρωινό buffet στο Sala Mae Nam restaurant, δείπνο, γεύμα, αναψυκτικά, επίσκεψη στο Μουσείο Οπίου, μεταφορές από/ προς αεροδρόμιο Chiang Rai & μία από τις δραστηριότητες: Spa Treatment, Elephant Camp Experience, Three Country Tour, Cooking Class).

Πληροφορίες: http://www.helpingelephants.org και http://goldentriangle.anantara.com/Elephant-Camp/

Photo Copyright © 2010 Unusual Hotels of the World

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr