Βίκος - Ζαγόρι

Τα πέτρινα χωριουδάκια, οι παραδοσιακοί και φιλόξενοι ξενώνες αλλά και το υπέροχο περιβάλλον, συνθέτουν τον απόλυτο προορισμό. Ο Βοϊδομάτης είναι ένα από τα ομορφότερα ποτάμια της Ελλάδος και επιλέγεται για τις χειμερινές καταβάσεις rafting από αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους, όσους έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Μία κατάβαση για όλους στο πιο καθαρό ποτάμι της Ελλάδας, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου. Η κατάβαση εξελίσσεται σε ένα όμορφο φαράγγι, ανάμεσα στις γέφυρες Αρίστης και Κλειδωνιάς.

Μία ιδιαίτερα τεχνική κατάβαση είναι εκείνη στον Καλαρρίτικο, με συνεχόμενα περάσματα, στροφές, βράχια και καταρράκτες σε μία διαδρομή εκπληκτικής ομορφιάς (βαθμός δυσκολίας 3). Συνδυάζοντας το ράφτινγκ με trekking σε μια εύκολη κατάβαση, σίγουρα θα επιστρέψετε ανανεωμένοι και περισσότερο ζωντανοί από ποτέ.

Η διαδρομή για το jeep safari στο ανατολικό Ζαγόρι έχει αφετηρία το χωριό της Ελάτης. Επόμενος σταθμός είναι το Καβαλάρι, με το αρχαιότερο πέτρινο γεφύρι της περιοχής ηλικίας 400 ετών και από εκεί ανατολικά μέσα από δασικούς δρόμους μπορεί κανείς να "χαθεί" στα πυκνά δάση και τα χωριά του ανατολικού Ζαγορίου. Ανάλογα με την εποχή, οι ομάδες-κονβόϊ είτε παραμένουν χαμηλά στις κοιλάδες είτε συνεχίζουν την ανάβαση σε αλπικούς δρόμους επιστρέφοντας από τον Γυφτόκαμπο και το Τσεπέλοβο.

Βίκος - ΖαγόριΣυνδυάζοντας το ράφτινγκ με trekking σε μια εύκολη κατάβαση, σίγουρα θα επιστρέψετε ανανεωμένοι και περισσότερο ζωντανοί από ποτέ. Ο Βοϊδομάτης και η χαράδρα του Bίκου είναι μια διαδρομή που προτιμούν οι περισσότεροι. Πρόκειται για μία διάσχιση που ξεκινάει από το Μονοδένδρι και τελειώνει στο Βίκο, μήκους 12 χιλιομέτρων, που απαιτεί ικανοποιητική φυσική κατάσταση και περνάει από τις πηγές του Βοϊδομάτη, του καθαρότερου ποταμού της Ευρώπης. Μην φύγετε αν δεν περπατήσετε το πανέμορφο πλακόστρωτο καλντερίμι με πέτρινα γεφύρια προσιτό στον κάθε περιπατητή, που ξεκινάει από το χωριό Καπέσοβο και περνώντας από το χωριό Βραδέτο φτάνει μέχρι την τοποθεσία Μπελόη στο χείλος της Χαράδρας του Βίκου προσφέροντας πανοραμική θέα όλης της χαράδρας. Μία πεζοπορία που απαιτεί ικανοποιητική φυσική κατάσταση είναι στην περιοχή της Δρακόλιμνης Γκαμήλας, όπου μπορεί κανείς να δει τους τρίτωνες που ζουν στη λίμνη και να αγναντέψει τη θέα στον Αώο, το Σμόλικα και την εντυπωσιακή ορθοπλαγιά της Γκαμήλας.

Βίκος - Ζαγόρι

Mια σχετικά παρθένα και ανεξερεύνητη περιοχή, με πανέμορφα τοπία, ορμητικά ποτάμια, εντυπωσιακούς καταρράκτες και κατάφυτα φαράγγια, τα Τζουμέρκα είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Η περιοχή ενδείκνυται για rafting στο φαράγγι του Άραχθου, μια εύκολη κατάβαση, προσιτή στον καθένα, ή μια πεζοπορική διαδρομή στο ορεινό χωριό Καλαρρύτες, το χωριό Συρράκο και το εκπληκτικό φαράγγι με τους καταρράκτες.

Οι φίλοι της ιππασίας επιλέγουν τα Λάζαινα και μια βόλτα με άλογα που εντυπωσιάζει.

Προτεινόμενες δραστηριότητες:

- Rafting στον Βοιδομάτη-Ζαγοροχώρια

- Canyoning στο Βραδέτο-Ζαγοροχώρια

- Ιππασία στο Μεγάλο Πάπιγκο-Ζαγοροχώρια

- Ανάβαση στην Δρακόλιμνη της Γκαμήλας-Ζαγοροχώρια

- Πεζοπορία στο Βοιδομάτη-Ζαγοροχώρια

- Safari 4X4 στα Ζαγοροχώρια

- Διάσχιση του Φαραγγιού Βίκου-Ζαγοροχώρια

- Πεζοπορία στη σκάλα του Βραδέτο-Ζαγοροχώρια

Info: Το πρόγραμμα είναι πρόταση της Trekking Hellas (www.trekking.gr). Φωτό: Trekking Hellas

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr