River trekking σε κρυμμένους παράδεισους

Περιβεβλημένοι από την καταπράσινη φύση, περιπλανιόμαστε σε φαράγγια και μονοπάτια, τσαλαβουτάμε στα παγωμένα νερά των ποταμών και οι πιο θαρραλέοι κάνουν μπάνιο και βουτιές. Τo river trekking είναι μια από τις πιο συναρπαστικές δράσεις στη φύση και δεν απαιτεί ιδιαίτερες φυσικές ικανότητες. Μόνο κέφι για περπάτημα και καλή παρέα! Συνδυάστε το με flying fox, τοξοβολία και πικνίκ και η διασκέδαση είναι σίγουρη!

 


River Trekking, Flying Fox & Τοξοβολία στην Μελιβοία-Κίσαβος

River trekking σε κρυμμένους παράδεισουςΓνωρίστε το ορεινό χωριό Μελιβοία στις Νότιο-Ανατολικές πλαγιές του Κίσαβου, που έχει σύμβολο τον Φιλοκτήτη, μυθικό βασιλιά και ήρωα του Τρωικού πολέμου. Οι συνοδοί μας θα σας οδηγήσουν για River Trekking στο πανέμορφο μονοπάτι στην «Τσουβάλα» που ξεκινά κάτω από το χωριό. Παραμυθένια διαδρομή κατά μήκος ρυακιού, με ξύλινα γεφύρια, καταρράκτες και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία στάσης/ ανάπαυσης. Στο τέλος τις διαδρομής, μετά από 2.30 ώρες περίπου, προαιρετικά, θα περάσουμε εναέρια το ρέμα (Flying Fox) και θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας, δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας και θα απολαύσουμε το πικνίκ.

Διάρκεια διαδρομής: 2 1/2 ώρες, Διάρκεια προγράμματος: 3-4 ώρες, Κατώτατο όριο ηλικίας: 6 ετών, Υλοποίηση: Κάθε Σαββατοκύριακο

Τιμή: 40 € το άτομο. Περιλαμβάνοντα όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, έμπειροι συνοδοί/εκπαιδευτές, τοπικές μεταφορές, πικ-νικ (πλήρες γεύμα).

River trekking στο Πάντα Βρέχει-Ευρυτανία

River trekking σε κρυμμένους παράδεισουςΤο φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας, που καταλήγει σε μία περιοχή όπου κυριολεκτικά Πάνταβρέχει. Για να φθάσουμε στο σημείο με τους καταρράκτες περνάμε με jeep το βουνό της Καλιακούδας και φτάνουμε στο ποτάμι, όπου ξεκινάμε την πεζοπορία στις όχθες και μέσα στον Κρικελοπόταμου. Στη διάρκεια της διαδρομής μας πολλές φορές το νερό μπορεί να φτάσει και μέχρι τη μέση μας. Μετά από 45' περίπου φτάνουμε στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες όπου μπορούμε και να κολυμπήσουμε. Για να γυρίσουμε ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο και όσοι θέλουν μπορούν να ανέβουν να απολαύσουν τη θέα στην εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα.

Σημείο συνάντησης: Στο Μεγάλο Χωριό στο δρόμο Καρπενησίου-Προυσού, 15χλμ από το Καρπενήσι

Διάρκεια δραστηριότητας: 1 ώρα πεζοπορία και 2,30 ώρες διαδρομή με 4Χ4. Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα. Υλοποίηση: Κάθε Σαββατοκύριακο (από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο)

Τιμή: 40 €/άτομο ενώ από 10 άτομα και άνω: 30 €/ άτομο. Περιλαμβάνονται έμπειροι συνοδοί, τοπική μεταφορά με 4x4, ελαφρύ σνακ με σάντουιτς και χυμό.

River Trekking Φαράγγι του Ερυμάνθιου Κάπρου

River trekking σε κρυμμένους παράδεισουςΠροορισμός σας είναι το χωριό Πανόπουλο όπου βρίσκεται το φαράγγι του Ερυμάνθιου Kάπρου. Εκεί θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Πελοπόννησο, όπου λίγοι έχουν δει. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα εναλλασσόμενο τοπίο, καθώς ο ποταμός περνά μέσα από το περίφημο δάσος από βελανιδιές της Φολόης, στενεύει και εξαφανίζεται σε σπηλιές και στη συνέχεια ανοίγει πάλι στο φυσικό περιβάλλον. Τελειώνουμε κοντά στο χωριό Καρυά μετά από 5 ώρες. Η διαδρομή θεωρείται μέτριας δυσκολίας και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, μόνο σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Tιμή: 35 ευρώ/άτομο. Περιλαμβάνει έμπειρους συνοδούς δραστηριότητας, τοπικές μεταφορές, τον απαραίτητο εξοπλισμό, 1 σνακ.

River Trekking στη Νέδα-Ορ.Αρκαδία

River trekking σε κρυμμένους παράδεισουςΣτα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας κρύβεται ο παράδεισος της Νέδας, ο μοναδικός ποταμός στην Ελλάδα με γυναικείο όνομα. Η διάσχιση εξελίσσεται στο ομορφότερο τμήμα του κατάφυτου φαραγγιού, περνώντας μέσα από φυσικές πισίνες, στενά τοιχώματα, υπόγειες σπηλιές και εντυπωσιακούς καταρράκτες.

Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες περίπου. Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών. Υλοποίηση: Κάθε Σαββατοκύριακο (και καθημερινές για ομάδες 6 ατόμων) από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο

Τιμή: 45 €/άτομο. Περιλαμβάνει έμπειρους συνοδούς δραστηριότητας, τοπικές μεταφορές.

Πληροφορίες: TREKKING HELLAS, http://www.trekking.gr/

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr