Χωρίς βίζα από τις αρχές Μαΐου 2018 μπορούν και οι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου να επισκεφθούν το νησί Χαϊνάν της Κίνας για διάστημα ενός μηνός, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νησί Χαϊνάν της Κίνας και οι βασικότεροι λόγοι που αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί.

Hainan China excludes SA from visa free travel to Hainan 300 200Το Χαϊνάν αποτελεί ειδική οικονομική ζώνη και από το Μάιο του 2018 οι κάτοικοι 59 χωρών μπορούν να το επισκεφθούν χωρίς θεώρηση βίζας για διάστημα 30 ημερών με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και αυτής της επαρχίας της Κίνας.

Πρόκειται για ένα νησί στην τροπική ζώνη της Κίνας, στο νοτιότερο σημείο της χώρας, με θαυμάσιο τροπικό θαλάσσιο κλίμα και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι από τα ισχυρά σημεία του καταγάλανου νησιού που τα νερά του έχουν ορατότητα 8-15 μέτρα. Διαθέτει πάνω από 60 κόλπους που το κάνουν ιδανικό προορισμό για κρουαζιέρες, ενοικίαση σκαφών, σερφινγκ, ιστιοπλοΐα, και φυσικά καταδύσεις.

aerial view of a modern luxurious hotel resort in sanya on hainan island in the south china sea rlx2ggisig thumbnail full01Εκτός από τις τροπικές θάλασσες διαθέτει και ένα μοναδικό ηπειρωτικό τοπίο με κάλυψη τροπικών δασών κατά 62% με βουνά που ξεπερνούν σε υψόμετρο και τα 1.000 μέτρα. Έτσι, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χαρούν δραστηριότητες στα δάση και στις 10 περιοχές προστατευόμενης φύσης που υπάρχουν εκεί.

To Χαϊνάν διαθέτει, επίσης 120 θερμές πηγές και 6 πολυτελή ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις spa μεταξύ των 150 που διαθέτει συνολικά. Φυσικά, ο επισκέπτης του Χαϊνάν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και το πολιτισμό του Νότιου Ειρηνικού, που αποτελείται από τη φυλή ΛιΜιαο, τον πολιτισμό Τάνκα, τον πολιτισμό Τζούνπο, τον πολιτισμό της χαράς, αλλά και τον θρησκευτικό πολιτισμό της Κίνας μαζί με τα τοπικά έθιμα.

Διαβάστε ακόμη: Χαϊνάν, η Χαβάη της Άπω Ανατολής

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr