• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Μετέωροι στα Μετέωρα

kalampakaΤο δίπτυχο Καλαμπάκας - Μετεώρων είναι από τα δημοφιλέστερα δρομολόγια ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Η Καλαμπάκα, που ζει στη σκιά των θρυλικών βράχων των Μετεώρων και των ιερών μονών που είναι κτισμένες πάνω σ’ αυτούς, θεωρείται από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών από τη χώρα μας και το εξωτερικό, σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παράδεισος των αναρριχητών, οι βράχοι των Μετεώρων υποδέχονται δεκάδες ριψοκίνδυνους αναρριχητές, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Καλαμπάκα - ΜετέωραΗ Καλαμπάκα είναι μια πόλη μοντέρνα, κοσμοπολίτικη, διαθέτοντας άριστες τουριστικές υποδομές, στην αριστερή όχθη του Πηνειού ποταμού, ορμητήριο για τους επισκέπτες της που επιθυμούν να γνωρίσουν τα μνημεία και τις υπέροχες τοποθεσίες του Ασπροποτάμου, των Χασίων, του Κόζιακα και κυρίως των Μετεώρων.

Η γραφικότερη συνοικία της είναι το Καστράκι, που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων. Τα σπίτια είναι παραδοσιακά κτισμένα και είναι αγαπημένη γωνιά για τους ντόπιους, αφού διαθέτει πολύ καλές ταβέρνες και ψησταριές. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σαν βάση για τους αναρριχητές των βράχων, αφού τα μοναστήρια βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από αυτό.

Καλαμπάκα - ΜετέωραΠάνω σ' ένα γεωλογικό θαύμα της φύσης, έχει κτιστεί η δεύτερη σημαντικότερη Μοναστηριακή πολιτεία της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Οι βράχοι των Μετεώρων, μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων, είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα τουριστικά logo της Ελλάδας διεθνώς. Το ύψος των βράχων κυμαίνεται από 100 μέχρι 400 μέτρα, έχοντας μορφοποιηθεί από τα προϊστορικά χρόνια, όταν η Θεσσαλία ήταν θάλασσα. Στη θέση της σημερινής Καλαμπάκας, ένα ποτάμι σχημάτιζε ένα μεγάλο δέλτα. Τα πετρώματα της περιοχής και τα υλικά που κουβαλούσε το ποτάμι δημιούργησαν ένα τεράστιο βράχο. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η θάλασσα υποχωρούσε, η διάβρωση ακολουθούσε τους δικούς της κανόνες και με το συνδυασμό των ανέμων και μεγάλων σεισμών, ο συμπαγής βράχος διασπάστηκε δημιουργώντας τα σημερινά Μετέωρα. Ο χώρος ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στα περίεργα χρόνια του Μεσαίωνα οι βράχοι θεωρήθηκαν σαν ένδειξη Θεϊκής παρουσίας, αναγκάζοντας πολλούς μοναχούς να βρουν καταφύγιο. Ο Μοναχός Αθανάσιος ο Μετεωρίτης ίδρυσε το πρώτο μοναστήρι του 14ου αιώνα και το αφιέρωσε στη Μεταμόρφωση του Σωτήρoς.

Καλαμπάκα - ΜετέωραΣιγά-σιγά κτίστηκαν 24 μονές για να φθάσουμε στο σήμερα όπου κατοικούνται μόνο τα έξι. Τα υπόλοιπα 15 είναι ακατοίκητα και ερειπωμένα. Oι Ιερές Μονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, και του Βαρλαάμ είναι αντρικές ενώ η Ιερά Μονή Ρουσάνου και Αγίου Στεφάνου γυναικείες. Πολλά από αυτά από τις αυλές και τα μπαλκόνια τους προσφέρουν μια απολαυστική θέα της Καλαμπάκας και των απέναντι βουνοκορφών της Πίνδου, εκτός από θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς που φιλοξενούν.

Οι 6 κατοικούμενες Μονές είναι: Μεγάλο Μετέωρο που είναι και το μεγαλύτερο, Μονή Αγίου Στεφάνου, Μονή Βαρλαάμ, Μονή Αγίας Τριάδος, Μονή Ρουσάνου, Μονή Αγίου Νικολάου Ανάπαυσα. Όλες οι Μονές συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και η περιοχή είναι ο παράδεισος των αναρριχητών με πάνω από 600 διαδρομές, ανήκoντας επίσης στο δίκτυο NATURA 2000.

Ο παράδεισος της αναρρίχησης

Καλαμπάκα - ΜετέωραΉταν το καλοκαίρι του1975 όταν ήρθε για πρώτη φορά στα Μετέωρα ο ήδη τότε μεγάλος αναρριχητής-ορειβάτης Dietrich Hasse μαζί με τον φίλο του επαγγελματία φωτογράφο-ορειβάτη Heinz Lotar Stutte. Ήταν το ξεκίνημα της αθλητικής μορφής της αναρρίχησης. Μέχρι το 1985 είχαν διανοιχθεί περισσότερες από 200 διαδρομές, σε 100 πύργους του πεδίου. Δίκαια, λοιπόν, οι Hasse και Stutte θεωρούνται οι πατέρες της αναρρίχησης στα ΜΕΤΕΩΡΑ. Αποκορύφωμα της δραστηριότητάς τους μπορεί να θεωρηθεί η ανάβαση της ανατολικής πλευράς του ΑΛΥΣΣΟΥ και το άνοιγμα του "ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ (VIA2), που σήμανε την κατάκτηση του βράχου- μύθου, όπως θεωρούνταν μέχρι τότε.

Σήμερα τα Μετέωρα είναι ένα από τα ασφαλέστερα αναρριχητικά πεδία παγκοσμίως. Υπάρχουν 100 πύργοι και έχουν διανοιχτεί 700 περίπου διαδρομές, που προσκαλούν αναρριχητές κάθε επιπέδου. Οι αριθμοί μιλούν για 10.000 διανυκτερεύσεις το χρόνο μόνο από τους αναρριχητές, κάτι που ενισχύεται χρόνο με το χρόνο. Δεν έχει υπολογιστεί, επίσης, ο αριθμός των πεζοπόρων των μονοπατιών που επισκέπτονται την περιοχή.

Μερικές σημαντικές ημερομηνίες

1977: οι Hasse και Stutte εκδίδουν τον πρώτο αναρριχητικό οδηγό και αρχίζουν οι πρώτες επισκέψεις αναρριχητών τουριστών στο χώρο. Παράλληλα, όμως, με τους γερμανούς αναρριχητές, ντόπιοι νέοι βλέποντάς τους παρακινήθηκαν και ήρθαν σε επαφή μαζί τους αρχίζοντας τις πρώτες αναρριχήσεις.

1979: Οι ντόπιοι αναρριχητές Αν. Τζέλιος, Αφοι Σκαρλάτου, Σ. Αθανασίου, με αρχηγό το γερμανομαθή 'Αρη Μητρονάτσιο, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης δημιούργησαν στο Καστράκι παράρτημα με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ.

Δεκαετία του `80: πληθαίνουν οι επισκέψεις Ελλήνων και ξένων στο πεδίο. Το τουριστικό ρεύμα για αναρριχήσεις στα ΜΕΤΕΩΡΑ αυξάνεται κατακόρυφα.

1985: οι Hasse και Stutte δημιουργούν σε Γερμανία και Αυστρία το Meteora Climbing Fun Club.

1986: εκδίδεται ο 2ος Αναρριχητικός Οδηγός (το γνωστό μπλε βιβλιαράκι), ένα πλήρες βιβλίο, μια θαυμάσια δουλειά των Hasse και Stutte. Την ίδια χρονιά οργανώνεται στα ΜΕΤΕΩΡΑ η 1η Πανευρωπαϊκή Αναρριχητική Συνάντηση, με τη συμμετοχή κορυφαίων Αναρριχητών της εποχής.

1989: Ιδρύεται η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας. Μέσα από σχολές που δημιουργήθηκαν, πολλοί νέοι έμαθαν το άθλημα και ενίσχυσαν το σύλλογο. Αποτέλεσμα των σχολών είναι οι πολύ δύσκολες επαναλήψεις διαδρομών, το άνοιγμα πολλών νέων και σκληρών διαδρομών, οι δύσκολες αναρριχήσεις στο εξωτερικό και οι πολλές πανελλήνιες νίκες και συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό από τους νέους αναρριχητές (Ν. ΓΑΖΟΣ, Αφοι ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Γ. ΒΑΪΟΥ, Χ. ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Β. ΜΠΑΤΖΙΟΣ κ.ά.).1993: Πρώτη χρονιά διοργάνωσης της Πανελλήνιας Αναρριχητικής Συνάντησης στα Μετέωρα.

1999 - 2000: Διοργανώνεται η 2η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με πολύ μεγάλη επιτυχία και Πανελλήνιοι Αγώνες Αγωνιστικής Αναρρίχησης στην Καλαμπάκα.2000: κυκλοφορεί ο 3ος Αναρριχητικός Οδηγός από τους Hasse και Stutte, το κύκνειο άσμα των δύο μεγάλων ορειβατών, οι οποίοι (μεγάλοι σε ηλικία πλέον) παραδίδουν το πεδίο στα χέρια των νεότερων αλλά το ίδιο δραστήριων αναρριχητών της Ο.Λ.Κ.

Η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας (Τηλ 24320 22386, 24320 24117) διαθέτει ομάδα διάσωσης που έχει επέμβει σε σωρεία περιστατικών για να βοηθήσει διάφορους συνανθρώπους μας που κινδύνεψαν. Διαθέτει επίσης και ομάδα συντήρησης αναρριχητικών διαδρομών που σκοπό έχει την αλλαγή των επικίνδυνων ασφαλειών (καρφιών) έτσι ώστε το πεδίο να είναι πάντα επισκέψιμο.

Στην επίσκεψή σας στην περιοχή δείτε επίσης:

50 χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα, το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στη Κρανιά Καλαμπάκας.

Το σπήλαιο της Θεόπετρας, στο δρόμο Τρικάλων-Καλαμπάκας, 3 χιλιόμετρα από τα Μετέωρα. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για ένα από τα λίγα σπήλαια στην Ελλάδα με τόσο μεγάλο εύρος επιχώσεων που καλύπτουν την εξέλιξη του ανθρώπου σε μία περίοδο πολύ καθοριστική για την εξέλιξή του, της μετάβασης του, δηλαδή, από τον Νεάτερνταλ στο Χόμο Σάπιενς.

Τη Μονή Δούσικου, σε υψόμετρο 750 μ. στις πλαγιές του Κόζιακα (1527 - 1535)

Το βιότοπο "Όρη Αντιχάσια-Μετέωρα", που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα από τα Αντιχάσια Όρη, στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Τρικάλων.

Θα πάτε

Οδικώς: Από την Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, θα στρίψετε για Λαμία και θα περάσετε το οροπέδιο του Δομοκού. Εν συνεχεία ο Θεσσαλικός κάμπος ανοίγεται μπροστά σας και σε λίγα χιλιόμετρα θα φθάσετε στον προορισμό της επιλογής σας. Σιδηροδρομικώς: Με ΟΣΕ για Καλαμπάκα, τηλ.: 1440.

Πηγές κειμένου Αναρρίχησης: http://www.kalampaka.com/gr/meteora/index.asp, Πηγή: http://www.kalampaka.com/gr/meteora/climbing_history.asp

Φωτογραφίες/ Κείμενο Καλαμπάκας - Μετεώρων: Βαγγέλης Κορρός.

Ο Βαγγέλης Κορρός ασχολείται επαγγελματικά με τη ταξιδιωτική φωτογραφία εδώ και 10 χρόνια. Με ιδιαίτερη οπτική γωνία και ρομαντική διάθεση, αποτυπώνει τους προορισμούς που επισκέπτεται με γλαφυρότητα και λεπτομέρεια. Δείτε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από το αρχείο του κάνοντας κλικ εδώ. Για να προμηθευτείτε φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του στο τηλ. 6942 849064. Μπορείτε με τη βοήθειά του να δημιουργήσετε μοναδικά φωτογραφικά άλμπουμ, κρατώντας ζωντανές τις αναμνήσεις σας. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top Shopping Spots

Η Black Friday week έρχεται στο GLAMI.gr

Η Black Friday week έρχεται στο GLAMI.gr

Για τη φετινή Black Friday εβδομάδα που αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από τις...

Black Fri...date στο Athens Metro Mall

Black Fri...date στο Athens Metro Mall

Από αυτό το ραντεβού δεν θα λείπει κανείς! Το ATHENS METRO MALL σας...

Αεροπορικά Νέα

Air Arabia: Νέα σύνδεση Αθήνας - Sharjah από 28 Ιουνίου 2024

Air Arabia: Νέα σύνδεση Αθήνας - Sharjah από 28 Ιουνίου 2024

Η Air Arabia, η πρώτη και μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στη Μ. Ανατολή...

Hotel Promotions

Kαλωρίζουμε το ΜΑΝΝΑ, το νέο κόσμημα της Αρκαδίας!

Kαλωρίζουμε το ΜΑΝΝΑ, το νέο κόσμημα της Αρκαδίας!

To πολύ-αναμενόμενο νέο ΜΑΝΝΑ στην Αρκαδία, έχει μόλις ανοίξει τις πύλες του στο κοινό!...

Eco Travel

Εναλλακτικές εξορμήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Εναλλακτικές εξορμήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Τα υψίπεδα της Τουρκίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προσφέρουν πολλές εναλλακτικές για εξορμήσεις σε όσους επιζητούν να αποδράσουν από τη φασαρία και τους έντονους ρυθμούς των πόλεων. Τα οροπέδια...

Γνωριμία με τα εκθαμβωτικά Πριγκιποννήσια

Γνωριμία με τα εκθαμβωτικά Πριγκιποννήσια

Νότια της Κωνσταντινούπολης, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, τα Πριγκιποννήσια δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, με εκθαμβωτικές παραλίες, όμορφους δρόμους και αρχιτεκτονική χαρίζοντας στους επισκέπτες μια ευχάριστη αύρα που αναδύει αρώματα λουλουδιών!...

Vip Travel

Enjoy the BILL&COO Way of Life, στη Μύκονο!

Enjoy the BILL&COO Way of Life, στη Μύκονο!

Λιτή αισθητική, στοιχεία πολυτέλειας, προσήλωση στη λεπτομέρεια, συνθήκες...

Η Costa Navarino υποδέχεται το 2ο Aegean Messinia Pro-Am 2023

Η Costa Navarino υποδέχεται το 2ο Aegean Messinia Pro-Am 2023

Η Costa Navarino υποδέχεται για 2η χρονιά το...

Grecotel Costa Botanica, το νέο κόσμημα της Κέρκυρας

Grecotel Costa Botanica, το νέο κόσμημα της Κέρκυρας

Ενισχύει την παρουσία του στην Κέρκυρα ο Όμιλος...

Divani Apollon Palace & Thalasso: μια όαση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Divani Apollon Palace & Thalasso: μια όαση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το καλοκαίρι έφτασε, οι ημέρες μεγάλωσαν και για...

Love is in the Air! Οι καλύτερες προτάσεις για ταξίδι!

Love is in the Air! Οι καλύτερες προτάσεις για ταξίδι!

To ταξίδι είναι ΕΡΩΤΑΣ και ο έρωτας χρειάζεται...

9 + 1 λόγοι για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο!

9 + 1 λόγοι για να επισκεφτείς τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο!

Θεσσαλονίκη, η Νύμφη του Θερμαϊκού έχει την τιμητική...

Η SCOOT μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι!

Η SCOOT μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι!

Οι γιορτές πλησιάζουν, ο χειμώνας «δείχνει όλο και...

Απόδραση στο Σίδνεϋ με τα φτερά της SCOOT!

Απόδραση στο Σίδνεϋ με τα φτερά της SCOOT!

Αφήνοντας πίσω το χειμερινό τοπίο της Ελλάδας, η...

World Cruising

Allure of the Seas: Πέρα από κάθε φαντασία

Allure of the Seas: Πέρα από κάθε φαντασία

Το ολοκαίνουργιο, ονειρικό Allure of the Seas της Roya...

Ανταποκριθείτε στο προκλητικό κάλεσμα της θάλασσας

Ανταποκριθείτε στο προκλητικό κάλεσμα της θάλασσας

Η Royal Caribbean International παρουσίασε πρόσφατα γι...

Κρουαζιέρα Αδριατική & Αιγαίο από Πειραιά

Κρουαζιέρα Αδριατική & Αιγαίο από Πειραιά

Πορτοκαλί έχουν το χρώμα των διακοπών σας φέτος το καλ...

Με το Oasis of the Seas μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής

Με το Oasis of the Seas μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής

To μεγαλύτερο και πλέον καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο στον...

Κρουαζιέρες από Πειραιά με τη Holland America Line

Κρουαζιέρες από Πειραιά με τη Holland America Line

Για πρώτη φορά δεκάδες δρομολόγια με επιβίβαση και α...

Οργανωμένες κρουαζιέρες για το καλοκαίρι, από την Orange Cruises

Οργανωμένες κρουαζιέρες για το καλοκαίρι, από την Orange Cruises

Συνεχίζοντας για μια ακόμη χρονιά τις εξαιρετικά επιτυ...

Costa Diadema: η «Βασίλισσα της Μεσογείου»

Costa Diadema: η «Βασίλισσα της Μεσογείου»

H «Βασίλισσα της Μεσογείου» και «στέμμα» του στόλου τη...

Πολυτελείς κρουαζιέρες με το Costa Mediterranea

Πολυτελείς κρουαζιέρες με το Costa Mediterranea

Η Orange Cruises Hellas, αποκλειστικός αντιπρόσωπος τη...

Carnival Vista: η νέα πρόταση της Orange Cruises

Carnival Vista: η νέα πρόταση της Orange Cruises

Πέφτεις για ύπνο το βράδυ γεμάτος όμορφες εικόνες από ...

Το Ovasion of the Seas κατακτά τους ωκεανούς!

Το Ovasion of the Seas κατακτά τους ωκεανούς!

Ένα ολοκαίνουριο, μοντέρνο και από τα μεγαλύτερα κρουα...

Celestyal Cruises: “Best Value Cruise Line of 2016”

Celestyal Cruises: “Best Value Cruise Line of 2016”

Διατηρώντας τη φήμη της ότι παρέχει αυθεντικές εμπειρί...

Οργανωμένες κρουαζιέρες με Έλληνα σύνοδο

Οργανωμένες κρουαζιέρες με Έλληνα σύνοδο

Κρουαζιέρες σε Μεσόγειο, Νότιο Αμερική Κανάλι Πανα...

Πασχαλινή κρουαζιέρα με το Celestyal Majesty!

Πασχαλινή κρουαζιέρα με το Celestyal Majesty!

Ετοιμαστείτε για το ομορφότερο Πάσχα της ζωής σας, επι...

Μη χάσετε αυτή την προσφορά!

Μη χάσετε αυτή την προσφορά!

Μια υπέροχη κρουαζιέρα αναχωρεί από το Ηράκλειο της Κρ...

Windstar Cruises: exclusive κρουαζιέρες από Πειραιά

Windstar Cruises: exclusive κρουαζιέρες από Πειραιά

Με αναλογία επιβατών- προσωπικού 2:1, απόλυτα εξατομικ...

MSC Cruises Surprise: Dine & Drink δωρεάν!

MSC Cruises Surprise: Dine & Drink δωρεάν!

Η ΜSC Cruises είναι αναμφισβήτητα μια κορυφαία εταιρία...

Deluxe Happy New Year με το Costa Smeralda!

Deluxe Happy New Year με το Costa Smeralda!

Yποδεχόμαστε το νέο χρόνο ταξιδεύοντας με τη βασίλισσα...

Το allCruises.gr αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας

Το allCruises.gr αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας

Oι μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο επιλέγ...

Costa Venezia… Διαπλέοντας το Αιγαίο με ιταλικό «αέρα»!

Costa Venezia… Διαπλέοντας το Αιγαίο με ιταλικό «αέρα»!

Το πρόσφατο απόκτημα της Costa Cruises, το πολυτελές C...

Με την allCruises.gr σε συναρπαστικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο!

Με την allCruises.gr σε συναρπαστικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο!

Όποιος δεν έχει κάνει μια κρουαζιέρα στη ζωή του ίσως ...

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ANEK LINES σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα

Το ΠΡΕΒΕΛΗΣ της ANEK LINES σε Κυκλάδες & Δωδεκάνησα

Το δημοφιλές ΕΓ/ΟΓ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” της ΑΝΕΚ LINES, ξεκινάει...

Με το Costa Deliziosa οι διακοπές συνεχίζονται !!!!

Με το Costa Deliziosa οι διακοπές συνεχίζονται !!!!

Aν νομίζετε ότι το καλοκαίρι τελείωσε, τότε καιρός είν...

Η allCruises.gr στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Η allCruises.gr στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Το συναρπαστικό μέλλον της κρουαζιέρας παρουσίασε η Ιτ...

Τop κρουαζιέρες της MSC Cruises για αυτό το καλοκαίρι!

Τop κρουαζιέρες της MSC Cruises για αυτό το καλοκαίρι!

Η κρουαζιέρα αποτελεί έναν από τους απολαυστικότερους ...

Με το MSC MUSICA στην απόλυτη κρουαζιέρα του καλοκαιριού!

Με το MSC MUSICA στην απόλυτη κρουαζιέρα του καλοκαιριού!

Όταν προσεγγίζετε το λιμάνι του Πειραιά, το μαγευτικό ...

Βράβευση της allCruises.gr από την MSC Cruises

Βράβευση της allCruises.gr από την MSC Cruises

H allCruises.gr (allCruises.gr)βραβεύτηκε την περασμέ...

12ήμερη κρουαζιέρα Ανατολική και Δυτική Μεσόγειος

12ήμερη κρουαζιέρα Ανατολική και Δυτική Μεσόγειος

Το #MSCPoesia μας ταξιδεύει από τον Πειραιά σε Δυτική ...

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr