To πολύ-αναμενόμενο νέο ΜΑΝΝΑ στην Αρκαδία, έχει μόλις ανοίξει τις πύλες του στο κοινό! Μετά από 4 χρόνια προσεκτικής μελέτης και αναστήλωσης το νέο ΜΑΝΝΑ, μέλος των Design Hotels, είναι πλέον γεγονός. Το ξενοδοχείο, αποτελεί διατηρητέο κτήριο, πρώην σανατόριο, και βρίσκεται στην καρδιά του Αρκαδίας, μέσα σε ένα παρθένο ελατό δάσος και σε απόσταση αναπνοής από τα γραφικά χωριά της Βυτίνας και της Δημητσάνας και τον ποταμό Λούσιο. Το management του ΜΑΝΝΑ έχει αναλάβει η MODUS & AMPLIO Hospitality.

Περιτριγυρισμένο από ένα τοπίο που θεωρείται επίγειος παράδεισος από την αρχαιότητα έως και σήμερα, μέσα σε ένα παρθένο δάσος ελάτης σε υψόμετρο 1200 μ. το ΜΑΝΝΑ είναι ένα εμβληματικό και ιστορικά διατηρητέο ​​κτήριο του 1929, το οποίο έχει αναστηλωθεί εκ βάθρων για να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει τους περιηγητές του Αρκαδικού Ιδεώδους. Εκπληρώνοντας το όνειρο του ιδιοκτήτη και εμπνευστή του ο οποίος πέρναγε τα παιδικά καλοκαίρια του στην περιοχή και είχε ως όνειρο ζωής την αναγέννηση του νέου ΜΑΝΝΑ, ανατέθηκε στους αρχιτέκτονες K-Studio αναστήλωση του μοναδικού αυτού κτιρίου και η μετατροπή του από ένα σανατόριο σε ένα ορεινό θέρετρο ευεξίας και γαστρονομίας 5*.

manna hero photo 128 Edit 11Τον Ιούλιο του 2023 πλέον, το ΜΑΝΝΑ ανοίγει τις πύλες του έτοιμο για να υποδεχτεί το κοινό, ως ένα μέρος ιδανικό για ανανέωση και επανασύνδεση με όλα αυτά που πραγματικά αξίζουν. Επανασύνδεση με τον χρόνο, το σώμα και την ψυχή μέσα από το ιδεατό μονοπάτι της επικής Αρκαδικής Φύσης που το περιτριγυρίζει. Στο ΜΑΝΝΑ ο ταξιδιώτης χάνεται για να βρει τον εαυτό του.

Ιστορία:

Η ιστορία του ΜΑΝΝΑ ξεκίνησε το 1929 από την ΑΝΝΑ ΜΕΛΑ, αδερφή του Παύλου Μελά, η οποία αφιέρωσε τη ζωή και περιουσία της στη δημιουργία ενός σανατόριου για τους στρατιώτες των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας. Πρόκειται ίσως για το μοναδικό κτίριο για του οποίου την κατασκευή έγιναν έρανοι σε 3 ηπείρους. Ξεφεύγοντας από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει την Ελλάδα εκείνη την εποχή, το κτίριο - το οποίο υποδέχτηκε ασθενείς που έπασχαν από φυματίωση από το άνοιγμα του μέχρι το 1938, όταν η πενικιλίνη έγινε ευρέως προσβάσιμη —έχει αρχιτεκτονικό σχέδιο που αντικατοπτρίζει χαρακτηριστικά που σχετίζονται περισσότερο με την κεντρική Ευρώπη. Μετά από μια κατάσταση εγκατάλειψης για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες, το νέο ΜΑΝΝΑ είναι πλέον εδώ, με σεβασμό στην ιστορία του. Ενθαρρύνει τον επισκέπτη να επιβραδύνει και να αγκαλιάσει τη στιγμή, να θρέψει τις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, τη φύση και τον εαυτό του. «Μάννα», σε τελική ανάλυση, σημαίνει μια ξαφνική και απροσδόκητη πηγή ικανοποίησης ή ευχαρίστησης - και εδώ οι επισκέπτες θα βρουν ακριβώς αυτό, φωλιασμένο ανάμεσα σε ένα σχεδόν ανέγγιχτο τοπίο.

manna 236 EditΑρχιτεκτονικός Σχεδιασμός:

Εμπνευσμένοι από την ιστορία του κτιρίου και την απομονωμένη θέση του, οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων K-Studio μαζί με το γραφείο Monogon ολοκλήρωσαν μια ιστορικά ακριβή ανακαίνιση συνεργαζόμενοι στενά με αρχαιολογικές αρχές και εξετάζοντας το αρχειακό υλικό για να εντοπίσουν τις προθέσεις των πρώτων αρχιτεκτόνων, ενώ ταυτόχρονα να συλλάβουν το σύγχρονο όραμα της ιδιοκτησίας. Το αποτέλεσμα είναι μια αφθονία διατηρητέων δαπέδων από γκρι ασβεστόλιθο, ξύλο και μωσαϊκό σε συνδυασμό με πρόσφατα προστιθέμενες, τοπικής προέλευσης πέτρες και terrazzo, καθώς και δοκάρια από ξύλο καστανιάς. Τα φυσικά φινιρίσματα συμπληρώνονται από μαλακά υφάσματα σε μία σειρά επίπλων που έχουν δημιουργηθεί και σχεδιαστεί σε αποκλειστικότητα και χειροποίητα ειδικά για το MANNA. Το αποτέλεσμα ενισχύετε το βράδυ μέσω της φυσικής ατμόσφαιρας, αποτέλεσμα του σχεδιασμού φωτισμού από την, Ελευθερία Ντέκο, την καταξιωμένη ειδικό που δημιούργησε επίσης τον νέο, πολλαπλά βραβευμένο φωτισμό για την Ακρόπολη.

Τέτοια χαρακτηριστικά επεκτείνονται στα 32 δωμάτια. Διατηρώντας τις αυθεντικές ψηλές οροφές, κάθε χώρος είναι εξαιρετικά φωτεινός επιτρέποντας ουσιαστικά στο παρθένο ελατό δάσος να εισέλθει μέσα σε κάθε εσωτερικό σκηνικό.

manna 57 EditΓαστρονομία:

Επίσης βαθιά συνδεδεμένο με τη Μητέρα Γη είναι το εστιατόριο ΜΑΝΝΑ, όπου ο βραβευμένος Έλληνας σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος δημιουργεί εποχικά μενού εμπνευσμένα από την Ελλάδα και τα αγνά, αυθεντικά προϊόντα της Αρκαδικής γης. Ακολουθώντας αυτό το ήθος, τα πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές παρασκευάζονται με προϊόντα υψηλής ποιότητας, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, χειροποίητα ζυμαρικά και κρέατα αμιγώς της περιοχής. Σε ένα νεύμα στην ιστορία του κτιρίου, το MANNA διαθέτει επίσης ένα μπαρ σε στυλ φαρμακείου που σερβίρει μεγάλη ποικιλία από malt ουίσκι και οινοπνευματώδη ποτά από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα ξεχωριστά συστατικά του μενού ποτών, που επιμελείται ο Αθανάσιος Κατσούλας, περιλαμβάνουν φρέσκα βότανα, που προέρχονται από τα υψίπεδα του Μαίναλου, και τοπικό μέλι ελάτης. Ιδιαίτερη σημείωση πρέπει επίσης να δοθεί στον καφέ του ΜΑΝΝΑ. Φτιαγμένο από ένα χαρμάνι, αποκλειστικά για το ΜΑΝΝΑ. Κόκκοι καφέ εισάγονται και καβουρδίζονται σε μια μοναδική συνταγή αποκλειστικά και μόνο για το ΜΑΝΝΑ.

Spa 1MANNA Wellness:

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν στο MANNA Wellness Hub. Διαθέτει δύο αίθουσες περιποίησης, σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο και μία θερμαινόμενη πισίνα σχεδιασμένη να μοιάζει με σπήλαιο, με φεγγίτες που αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου που χορεύουν στην επιφάνεια του νερού. Εξωτερικά, οι κήποι που δημιουργήθηκαν από την αρχιτέκτονα τοπίου Έλλη Πάγκαλου προσφέρουν μια πρόσθετη όαση ιδανική για ξεκούραση και ανανέωση: στην κορυφή ενός μικρού λόφου με θέα στη λίμνη με τα νούφαρα, ένα υπαίθριο καθιστικό με τζάκι δημιουργεί χώρο για κοινωνικοποίηση και διαλογισμό. Ενώ το ξύλινο κατάστρωμα δίπλα στο λίμνη, εξοπλισμένο με ξαπλώστρες για τον ήλιο, αποτελούν το ιδανικό καταφύγιο για να απολαύσει κανείς τον εκπληκτικά καθαρό έναστρο νυχτερινό ουρανό.

manna 619 EditΠροορισμός

Από την αρχαιότητα, η περιοχή της Αρκαδίας θεωρούνταν επίγειος παράδεισος, οδηγώντας στη δημιουργία του «αρκαδικού ιδεώδους», γνωστό και ως «αρκαδική παράδοση», κατά την Αναγέννηση. Σήμερα, η φράση υποδηλώνει μια ουτοπική φιλοσοφία της ζωής σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και όχι της επιβολής σε αυτήν — και, με τη σειρά της, απόκτησης δύναμης, υγείας και γνώσης. Το MANNA ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να ζουν σε άμεση σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του παρθένου ελατοδάσους του όρους Μαινάλου, των μαγευτικών λιμνών και του πεντακάθαρου ποταμού Λούσιου. Οι υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν ράφτινγκ, κανό, συγκομιδή μελιού, ποδηλασία, ιππασία, σκι και πεζοπορία κατά μήκος του πιο εκτεταμένου δικτύου μονοπατιών της χώρας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν κοντινά βραβευμένα οινοποιεία στην περιοχή της Νεμέας, ελαιοτριβεία και γαλακτοκομεία. τα ορεινά χωριά Μαγούλιανα, Βυτίνα και Δημητσάνα και ιστορικές τοποθεσίες όπως τα βυζαντινά μοναστήρια Πρόδρομος και Φιλόσοφος στην πλαγιά του βράχου. To ΜΑΝΝΑ είναι εύκολα προσβάσιμο: απέχει λιγότερο από δύο ώρες οδικώς τόσο από την πόλη της Αθήνας και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών όσο και από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

dh mbo manna 77Βιωσιμότητα

Σε αρμονία με το αρκαδικό ιδεώδες, το MANNA εγκατέστησε γεωθερμική αντλία θερμότητας για την κάλυψη των ενεργειακών απαιτήσεων θέρμανσης και ψύξης μέσω της μητέρας Γης. Υπάρχει απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης σε όλη την ιδιοκτησία και χρησιμοποιείται ξύλο στη θέση του πλαστικού όπου είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένων των καρτών-κλειδιών και του υπερσύγχρονου εξοπλισμού γυμναστηρίου. Ένα ισχυρό πρόγραμμα ανακύκλωσης έχει επίσης εφαρμοστεί στην κουζίνα του εστιατορίου και σε όλους τους χώρους.

MANNA, Κορφοξυλιά Μαγουλιάνων, Αρκαδία, 22010. Ελλάδα. [Τ: +30 2710 309009 | E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | https://www.mannaarcadia.gr]

 

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr