Νέα σεζόν και το ‘reset button’ έχει ήδη πατηθεί όσον αφορά στο στιλ και τα looks του Φθινοπώρου. Όπως κάθε χρόνο, το GLAMI, μία κορυφαία ευρωπαϊκή πλατφόρμα αναζήτησης μόδας, παρουσιάζει τα κυρίαρχα χρώματα και αξεσουάρ που επιλέγουν οι Ελληνίδες καταναλώτριες, σύμφωνα με τα φίλτρα αγορών της πλατφόρμας. Oι γήινες χρωματικές παλέτες, τα oversized πανωφόρια και τα μποτάκια κάθε είδους γίνονται τα key-pieces των φθινοπωρινών looks των Ελληνίδων shoppers που αξιοποιούν τη δυναμική της υπερ-εξατομίκευσης στις online αγορές μέσα από το εργαλείο Fashion Quiz και την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης που χρησιμοποιεί το GLAMI.gr.

GLAMIs Fall trends 1Τα χρώματα του Φθινοπώρου

Απλότητα και σοφιστικέ προσέγγιση. Αν το Φθινόπωρο ήταν χρώμα, θα ήταν σίγουρα μια γήινη χρωματική παλέτα – κυρίως γκρι, λευκές και μαύρες αποχρώσεις – με το μπλε και το καφέ να διεκδικούν επίσης μερίδιο στο καθημερινό μας στιλ σύμφωνα με τις τάσεις των φθινοπωρινών catwalks. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από την επιλογή χρωματικών φίλτρων που διαθέτει το GLAMI.gr με το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού να επιλέγει κλασικούς και διαχρονικούς συνδυασμούς για το φθινόπωρο: γκρι με καμηλό, κόκκινο με μαύρο και καφέ με κρεμ χρώμα. Η τάση του Barbiecore, που κυριάρχησε τους προηγούμενους μήνες, φαίνεται πως εξακολουθεί επίσης να έχει δυναμική και να αποτελεί σημαντικό trend και το φθινόπωρο.

Oversized is key

Τι συνθέτει μία διαχρονική αλλά effortless εμφάνιση; Ένα σκουρόχρωμο μπλε jean, το απλό λευκό t-shirt, το all time classic μαύρο φόρεμα, ένα ζευγάρι άνετα loafers καθώς και μία μεγάλη μαύρη δερμάτινη τσάντα «απαντούν» στην ανάγκη των πιο πρακτικών αλλά ταυτόχρονα stylish outfits. Η τάση του total black παραμένει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φθινοπώρου με την έμφαση να δίνεται στις διαφορετικές υφές, όπως το κασμίρ, το σατέν και το δέρμα. Και βέβαια, κομμάτια-κλειδιά της σεζόν δεν είναι άλλα από τα δερμάτινα jackets και blazers με μία λεπτομέρεια: η απόλυτη τάση τα θέλει να είναι oversized!

Οι κορυφαίες τάσεις σε παπούτσια και αξεσουάρ!

Από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες του GLAMI.gr, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ έχουν και αυτή τη σεζόν βασικό ρόλο στη σύνθεση των πιο ενημερωμένων εμφανίσεων. Τα καλοκαιρινά σανδάλια δίνουν τη θέση τους στα κλασικά αγαπημένα λευκά sneakers αλλά και σε πιο ρετρό μοντέλα, όπως τα chunky αθλητικά παπούτσια. Διαχρονική επιλογή παραμένουν τα μποτάκια που το 2023 παρουσιάζονται πιο πολύπλευρα από ποτέ: από κομψές γραμμές όπως αυτές των Chelsea boots μέχρι πιο «στιβαρά» σχέδια όπως τα κλασικά αγαπημένα Dr. Martens με τα κορδόνια, μπορούν να φορεθούν με τα πάντα δίνοντας άλλο αποτέλεσμα κάθε φορά. Όσο για τις τσάντες, υπάρχουν πολλά στιλ – oversized, tote ή top-handle bags – όμως για άλλη μία φορά φαίνεται πως όσο πιο απλό και ουδέτερο είναι ένα αξεσουάρ, τόσο πιο διαχρονικά ελκυστικό καταλήγει να είναι, αναδεικνύοντας την τάση του καταναλωτικού κοινού για «επιστροφή» σε πιο all time classic επιλογές και σχέδια.

GLAMIs Fall trends 2Ανακαλύψτε τα δικά σας must-haves για το φθινοπωρινό ντύσιμο μέσα από την πλατφόρμα του GLAMI.gr και τις προτάσεις προϊόντων που «προσαρμόζονται» στις προτιμήσεις σας, αναγνωρίζουν τα ενδιαφέροντά σας και σας παρουσιάζουν σας εξατομικευμένες επιλογές καταστημάτων και προϊόντων. [www.glami.gr]

 

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr