Η SWISS προσφέρει στο προσωπικό της καμπίνας αύξηση μισθoύ, καλύτερο προγραμματισμό ωραρίων και περισσότερες ατομικές επιλογές στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η Η Swiss International Air Lines (SWISS) και ο σύλλογος kapers, των υπαλλήλων καμπίνας της εταιρείας, έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (CLA) που περιλαμβάνει πολλαπλές βελτιώσεις. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, και οι δύο πλευρές είναι πεπεισμένες ότι έχουν διαμορφώσει μια νέα συμφωνία που θα βελτιώσει σημαντικά τους όρους απασχόλησης των μελών του πληρώματος καμπίνας της εταιρείας.Όλα τα μέλη του πληρώματος καμπίνας της SWISS θα έχουν αύξηση CHF 400 στον μηνιαίο βασικό τους μισθό. Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επίσης προσαρμογή του μισθού κατά 2% βάσει της πληθωρικής ανόδου και αύξηση των αποζημιώσεων.

Η SWISS επενδύει επίσης στην ποιότητα ζωής του προσωπικού της καμπίνας με τη νέα CLA. Τα μέλη του πληρώματος θα λαμβάνουν τα προγράμματα εργασίας τους πιο νωρίς από πριν και θα έχουν επίσης επτά σταθερές ελεύθερες ημέρες κάθε μήνα. Επιπλέον, η συμφωνία προσφέρει νέα μοντέλα μερικής απασχόλησης, όπως για γονείς ή φοιτητές. Τα μέλη του πληρώματος θα μπορούν επίσης να επιλέγουν μεταξύ μιας μερικής πληρωμής του 13ου μισθού και μιας μεταβλητής αποζημίωσης βάσει της επιτυχίας της εταιρείας. Η SWISS θα επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια CHF στους όρους απασχόλησης του προσωπικού της καμπίνας μέσω της νέας CLA τα επόμενα πέντε χρόνια. Τα μέλη της kapers θα ψηφίσουν έως τις 19 Δεκεμβρίου για την αποδοχή της νέας συμφωνίας CLA24.

swiss business2 ic 2col"Αυτό είναι υψηλή προτεραιότητα για εμένα, καθώς θέλουμε πολύ να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία για το κοινό μας μέλλον με τη μεγαλύτερη ομάδα προσωπικού," δηλώνει ο CEO της SWISS, Dieter. "Έτσι, είμαι ενθουσιασμένος που τώρα έχουμε μια συλλογική συμφωνία εργασίας που αποτελεί πραγματική επένδυση στο προσωπικό μας της καμπίνας και προσφέρει σαφή προστιθέμενη αξία για όλους όσους εμπλέκονται. Η SWISS θα επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια CHF στη νέα CLA τα επόμενα πέντε χρόνια. "Η νέα συμφωνία δεν αυξάνει μόνο τους μισθούς των περισσότερων από 3,500 μελών του πληρώματος καμπίνας μας," συνεχίζει ο Vranckx. "Αντιμετωπίζει καλύτερα τις ατομικές τους ανάγκες από πριν και, κατά τον τρόπο αυτό, συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους."

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr