Enagron Ecotourism Village.

Στην καρδιά της Κρήτης στον Ψηλορείτη, το πιο ψηλό και ιερό βουνό του νησιού, στον τόπο όπου ο μύθος μπερδεύεται με την ιστορία και η φύση με το όνειρο, όπου πολιτισμός αιώνων έχει αφήσει τα σημάδια του και εκφράζεται στις καθημερινές εκδηλώσεις και σχέσεις των ανθρώπων, εδώ όπου η οικονομική «ανάπτυξη «δεν έχει ακόμα αλλοιώσει την φύση και δεν έχει σφραγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις, στο βουνό που η πλούσια γεωλογική και βιολογική ποικιλομορφία - τα σπάνια φυτά, ζώα και πουλιά το ανέδειξαν σε φυσικό πάρκο και μέλος των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, σ'αυτή την περιοχή, στο χωριό Αξός, που κατοικείται συνεχώς εδώ και 4000 χρόνια, σε ένα κτήμα 60 στρεμμάτων ανακαλύπτουμε το Enagron Ecotourism Village... Ένα οικοτουριστικό χωριό, που ήδη έχει γίνει πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό.

Βασικό εργαλείο προβολής του, το ίντερνετ. Το Έναγρον ανακοίνωσε προσφατα ότι περισσότερες από τις μισές κρατήσεις του προέρχονται από το internet με την χρήση των Google Adwords και με τις καλοσχεδιασμένες καμπάνιες που διαχειρίζεται η Eyewide Internet Marketing Agency. Ένα μείγμα καλοσχεδιασμένων και αποδοτικών διαφημίσεων, λέξεις-κλειδιά και στοχευμένο κοινό καθώς και το γενικότερο πλάνο internet marketing του Οικοτουριστικού Χωριού Έναγρον, το κάνουν δημοφιλές σε πολλές χώρες. Η Google Greece πρόσφατα λάνσαρε ένα σύντομο video με την επιτυχημένη ιστορία του Έναγρον, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ

Enagron Ecotourism Village.Το οικοτουριστικό Χωριό Έναγρον βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα πάνω από 50 στρέμματα με καλλιέργειες (ελιές – αμπέλια – περιβόλια με οπορωφόρα δένδρα και λαχανικά αλλά και άγρια βλάστηση της Κρήτης) και σε υψόμετρο 500 περίπου μ. πάνω από τις πηγές του Μυλοποτάμου που έδωσε το όνομα του στη περιοχή και απέναντι από φαράγγια και σπηλιές, στην ΑΞΟ στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Στο κτήμα καλλιεργούνται ελιές, αμπέλι, οπορωφόρα και καρποφόρα δένδρα, όλων των ειδών τα οπορωκηπευτικά και λαχανικά και δεκάδες αρωματικά φυτά και βότανα, με μεθόδους ήπιες, φυσικές, οργανικές, χωρίς λιπάσματα και χημικά, και η φάρμα μας έχει πολλά ζώα και πουλερικά, για αυγά, γάλα και κρέας. Οι άνθρωποι πού τα φροντίζουν αγρότες, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη περιοχή και με πρακτικές που έρχονται από παλιά.

Enagron Ecotourism Village.Το ΕΝΑΓΡΟΝ παρέχει υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υπηρεσίες, αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως 'ξενοδοχείο', γιατί οι άνθρωποι που το επισκέπτονται δεν αντιμετωπίζονται απλώς ως 'πελάτες' αλλά ως 'φιλοξενούμενοι'. 'οικείοι' άνθρωποι και η έγνοια των ιδιοκτητών και διαχειριστών του συγκροτήματος είναι οι καλεσμένοι τους να περάσουν καλά!

Παρέχονται υψηλού επιπέδου Κρητική παραδοσιακή γαστρονομία, αλλά δεν είναι μόνο εστιατόριο, αφού επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, η προετοιμασία και παρασκευή των εδεσμάτων είναι ανοικτή και η συμμετοχή ελεύθερη, συχνά, δε, καταλήγει σε μια καλή παρέα και ένα μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής.

Για την καλύτερα επαφή, γνωριμία και δράση στη φύση προτείνονται πολλά ενδιαφέροντα προγράμματα για όλους τους επισκέπτες είτε είναι μόνοι είτε σε ομάδες:

• Πεζοπορίες στη φύση σε χαραγμένα μονοπάτια.
• Διαδρομές με γαϊδουράκια.
Enagron Ecotourism Village.• Συμμετοχή η απλά παρακολούθηση γεωργικών εργασιών.
• Συμμετοχή η παρακολούθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών εκδηλώσεων, που γίνονται στα χωριά της περιοχής.
• Μαθήματα Κρητικής παραδοσιακής κουζίνας .
• Τυροκομική από τον συνεργάτη βοσκό, ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού στο ξυλόφουρνο.
• Τρύγος κρασί και ρακοκάζανο.
• Βοτανικός περίπατος, αναγνώριση και συλλογή βοτάνων που στην επιστροφή απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο ρόφημα από αυτά.
• Παρακολούθηση των άγριων πουλιών.
• ή απλά, απόλαυση της φύσης με όλες τις αισθήσεις κάτω από τα δένδρα στους άνετους χώρους η στη πισίνα το καλοκαίρι.
Τα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που μπορείς να απολαύσεις στο ΕΝΑΓΡΟΝ. Ζώντας φυσικά και απολαμβάνοντας την φύση με όλες τις αισθήσεις σου και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου.

Όσο για τις τιμές, πάρτε μια γεύση...

 
Tύπος δωματίου Άτομα

01/09/13 - 30/06/14
&
01/09/14 - 31/10/14

01/07/14 - 31/08/14
Studio 35m2 2-3 78€ 85€
Studio with attic 45m2 2-4 85€ 94€
2- Room Apartment 55m2* 4 95€ 110€
3- Room Apartment 70m2** 4-5 122€ 130€
Three Room Apartment 75m2** 5-6 130€ 140€

Πληροφορίες: www.enagron.gr

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr