Ο Όμιλος της Singapore Airlines ανακοίνωσε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023/24, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και τις στρατηγικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Ο Όμιλος πέτυχε ρεκόρ πληρότητας, με αποτέλεσμα να πετύχει τα υψηλότερα λειτουργικά και καθαρά κέρδη εξαμήνου όλων των εποχών.

Επιδόσεις-ρεκόρ
Κατά τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2023/24, η Singapore Airlines και η Scoot μετέφεραν συνολικά 17,4 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που αντανακλά μια αξιοσημείωτη αύξηση 52,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 38,0% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας την αύξηση της χωρητικότητας κατά 29,0%. Ως αποτέλεσμα, ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 88,8%, το υψηλότερο που έχει σημειωθεί ποτέ για περίοδο εξαμήνου. Η Singapore Airlines και η Scoot πέτυχαν ξεχωριστά ρεκόρ πληρότητας 88,0% και 91,3%, αντίστοιχα.

105245766 Singapore Airlines A350URL.1910x1000Παρά τις προκλήσεις στον τομέα των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών λόγω γεωπολιτικών και μακροοικονομικών αντιξοοτήτων, ο Όμιλος επέδειξε ανθεκτικότητα. Οι αποδόσεις των εμπορευματικών μεταφορών, αν και σημείωσαν μείωση, ήταν 37,0% πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Τα έσοδα του Ομίλου σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 745 εκατ. δολάρια (+8,9%) σε 9.162 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των εσόδων από τις επιβατικές πτήσεις. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1.554 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας βελτίωση κατά 320 εκατ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σε αναγνώριση των εξαιρετικών επιδόσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος 10 σεντς ανά μετοχή, πληρωτέο στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Προοπτικές και μελλοντική στρατηγική
Αναφορικά με το μέλλον, ο Όμιλος αναμένει συνεχιζόμενη υγιή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, αλλά αναγνωρίζει πιθανές προκλήσεις, ιδίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου η σημαντική αποκατάσταση της χωρητικότητας ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στις επιδόσεις. Ο τομέας των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών αναμένεται να αντιμετωπίσει αντίξοες συνθήκες κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023/24, επηρεαζόμενος από τα πλεονάζοντα αποθέματα, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις μακροοικονομικές αβεβαιότητες. Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και οι πληθωριστικές πιέσεις κόστους, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών τιμών των καυσίμων, παραμένουν βασικές ανησυχίες. Ωστόσο, ο Όμιλος Singapore Airlines είναι βέβαιος ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.

Hero singaporeΟ Όμιλος έχει οικοδομήσει ισχυρά θεμέλια μέσω των δύο προγραμμάτων μετασχηματισμού του. Θα συνεχίσει να αξιοποιεί τη δύναμη του χαρτοφυλακίου των αεροπορικών εταιρειών του και να αναπτύσσει τα σωστά οχήματα στις σωστές αγορές, με αυξανόμενη συνδεσιμότητα μεταξύ των δικτύων της Singapore Airlines και της Scoot. Ο Όμιλος θα συνεχίσει επίσης να επενδύει σε κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες εσόδων και ανάπτυξης, κρατώντας παράλληλα την απαραίτητη πειθαρχία ως προς το κόστος.

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr