Η περιοχή της Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια είναι μια περιοχή μεγάλης φυσικής ομορφιάς και είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια, για τις φυσικές ιαματικές της πηγές. Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, η πορεία της λουτρόπολης εξελίσσεται και ανανεώνεται, ώστε σήμερα να αποτελεί έναν προορισμό για όλες τις εποχές και για όλες τις ηλικίες. Οι ειδικοί εκμεταλλεύονται τα μυστικά που τους αποκαλύπτει η επιστήμη και δημιουργούν σειρά φυσικών καλλυντικών με τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού νερού...


Στην Αιδηψό το ιαματικό νερό αναβλύζει από φυσικές πηγές από βάθος έως και 3.000 μ. σε θερμοκρασίες 75-85οC. Κατά τη διαδρομή του ο εμπλουτισμός του νερού με πληθώρα μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων κυρίως σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, ραδίου, θείου, το κατατάσσει στα καλύτερα του κόσμου. Οι θεραπευτικές ιδιότητες έχουν παρατηρηθεί σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος (ρευματολογικά, αρθριτικά, κινητικά νοσήματα), δερματικές, γυναικολογικές παθήσεις, παθήσεις των περιφερικών νεύρων και στην αισθητική φροντίδα.

Ταξίδι ευεξίας στην Αιδηψό, σε ένα από τα δέκα καλύτερα thermal spas στον κόσμοΠάνω από 80 ιαματικές πηγές έχει η Αιδηψός, με θερμοκρασία που κυμαίνεται από 28οC μέχρι 86οC. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη γνωστότερη ίσως λουτρόπολη της Ελλάδας από την αρχαιότητα. Σήμερα στην Αιδηψό λειτουργούν πολλά υδροθεραπευτήρια εντός ή εκτός ξενοδοχείων που διαθέτουν λουτήρες ή/και πισίνες. Τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα είναι του ΕΟΤ και το ιδιωτικό «Θέρμαι Σύλλα. Το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ είναι από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στη χώρα. Διαθέτει κανονικούς λουτήρες, λουτήρες ειδικών θεραπειών, λουτήρες άκρων, σκοτσέζικο ντους, ανοιχτή πισίνα, φυσικοθεραπευτήριο με όργανα γύμνασης και ηλεκτροθεραπείας κ.α. Το «ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ» κτισμένο πριν από έναν αιώνα ήταν το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα της πόλης. Στα 1988 χαρακτηρίστηκε μαζί με άλλα κτίρια διατηρητέο. Οι νέοι ιδιοκτήτες του μπόρεσαν, κρατώντας ανέπαφη την εξωτερική του μορφή να κατασκευάσουν ένα συγκρότημα υδροθεραπείας και αναζωογόνησης που συναγωνίζεται τα καλύτερα SPA της Ευρώπης.

Το Χτες και το Σήμερα

Ταξίδι ευεξίας στην Αιδηψό, σε ένα από τα δέκα καλύτερα thermal spas στον κόσμο

Το ιαματικό μπάνιο πριν από μερικά χρόνια σηματοδοτούσε την έναρξη της τρίτης ηλικίας. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και στις αναζωογονητικές του ιδιότητες οι νεότεροι αναζητούν τη σωματική και ψυχική ισορροπία για μια θετική προσέγγιση της ζωής. Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 4ο π.Χ. αιώνα. Από την αρχή της ιστορίας, αγγίζοντας σχεδόν τη μυθολογία, εξελίσσεται η ιστορία της Αιδηψού, απόλυτα συνυφασμένη με το πολύτιμο δώρο που της χάρισε η φύση. Ο Ηρακλής λουζόταν στα καυτά νερά της πριν από κάθε άθλο, για να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Ο Πλούταρχος αναφέρεται με ενθουσιασμό στα νερά αυτής της πόλης και τις απολαύσεις που προσφέρουν. Ο Στράβων περιγράφει με θαυμασμό τις ιαματικές πηγές της Αιδηψού με το καυτό νερό και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.Αγαπημένη πόλη των Ρωμαίων, η Αιδηψός φιλοξένησε πλήθος αυτοκρατόρων, στρατηγών και συγκλητικών. Ο Αδριανός, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Σύλλας, είναι μερικοί μόνο από τον απέραντο κύκλο των Ρωμαίων που έσπευδαν κάθε χρόνο να ανακουφιστούν και να θεραπευτούν στα νερά της.

Στις αρχές του 20ου αιώνα προβάλλει η Belle Epoque της Αιδηψού. Τα νερά της αδιαμφισβήτητα πλέον θεραπευτικά, έλκουν πλήθος ανθρώπων του πλούτου, των τεχνών, των γραμμάτων, του κινηματογράφου και των επιστημών. Ο Ωνάσης, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Μαρία Κάλλας, ο Τσώρτσιλ, ο Λουντέμης, άφησαν τα αποτυπώματά τους στην πόλη, διαφημίζοντας σε όλο τον κόσμο το θείο δώρο που της χάρισε η φύση και τις "θαυματουργές" του ιδιότητες.

Ταξίδι ευεξίας στην Αιδηψό, σε ένα από τα δέκα καλύτερα thermal spas στον κόσμοΜε την αυγή του 21ου αιώνα άρχισε και η άνθιση των SPA και η GEOTHERMICA ανέλαβε να γράψει τη συνέχεια της ιστορίας του ιαματικού νερού της Αιδηψού. Η φύση κρατούσε πολύ σφιχτά το μυστικό της. Πολύχρονες έρευνες, δοκιμές και έλεγχοι απαιτήθηκαν για να αιχμαλωτιστούνόλα τα ευεργετικά συστατικά του ιαματικού νερού. Σήμερα, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου ποιότητας, με συνεχή επίβλεψη ειδικώνεπιστημόνων, όλα αυτά τα συστατικά, απομονωμένα πλέον από τον υγρό διαλύτη τους, δημιουργούν μια πλήρη σειρά φυσικών προϊόντων που μεταφέρουν στο σπίτι σας το "Νερό της Αιδηψού", προσφέροντάς σας σε εύχρηστες συσκευασίες όλα τα ευεργετικά συστατικά του.

Όλοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Την τελευταία περίοδο, χάρη στην εξέλιξη της κυτταρολογίας, το ιαματικό νερό έχει την αναγνώριση που του αξίζει. Το 2003, οι βραβευμένοι με το Nobel Χημείας Peter Agre και Roderick Mackinnon, σε ανακάλυψή τους σχετικά με τη μεμβράνη του κυττάρου και ειδικότερα τη δομή και το μηχανισμό λειτουργίας των ενυδατικών και ιονικών καναλιών, βοηθούν στην αποκρυπτογράφηση της λειτουργίας του. Ήδη από το 1950 γνώριζαν τη δίοδο του νερού και των ηλεκτρολυτών μέσω της μεμβράνης των κυττάρων. Έπρεπε να περάσουν παραπάνω από 50 χρόνια για να αποδειχθεί ότι η ίδια η φύση έχει δημιουργήσει "ειδικές διόδους" στη μεμβράνη του κυττάρου, τόσο για το νερό, όσο και για τους ηλεκτρολύτες. gΑυτές οι ανακαλύψεις είναι πολύ σημαντικές, επειδή ένας μεγάλος αριθμός παθήσεων προέρχεται από τις δυσλειτουργίες αυτών των καναλιών.

Φυσικά Spa Προϊόντα - EdipsoSpa

Ταξίδι ευεξίας στην Αιδηψό, σε ένα από τα δέκα καλύτερα thermal spas στον κόσμοΤο ιαματικό νερό των Λουτρών της Αιδηψού, με τις ιδιότητές του, τη χημική του σύσταση και την θερμαντική του δράση, επιδρά αποτελεσματικά στην επιδερμίδα και κατ' επέκταση σε όλο τον οργανισμό. Το δέρμα, πλούσιο σε αιμάτωση και σε νευρικές απολήξεις, δέχεται το χημικό συνδυασμό και τη θερμότητα του ιαματικού νερού στο επίπεδο των ιστών, συμβάλλοντας έτσι στην ευεξία του οργανισμού. Συμπερασματικά, τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού έχουν θαυματουργή δράση σε πάρα πολλές ασθένειες όπως αρθρίτιδα, ρευματικές παθήσεις, μυϊκούς πόνους, δερματικές παθήσεις κ.ά. Επίσης, η δύναμη του ιαματικού νερού της Αιδηψού επιφέρει ευεργετικές συνέπειες στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην κυκλοφορία του αίματος, καταπραϋνει την ευαίσθητη επιδερμίδα, επιταχύνει την επούλωση και καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος.

Γι' αυτό η GEOTHERMICA δημιούργησε μια νέα σειρά προϊόντων που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας, όπου και να βρισκόμαστε, να απολαμβάνουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού της Αιδηψού. Τα EdipsoSpa είναι μια νέα σειρά φυσικών προϊόντων Spa τα οποία έχουν φτιαχτεί με απολύτως φυσικά συστατικά και έχουν τις ίδιες ιδιότητες περιποίησης, με αυτές στα ιαματικά νερά στα λουτρά της Αιδηψού.

Η σειρά EdipsoSpa καλύπτει Πρόσωπο, Σώμα, Μαλλιά, Νύχια και διαθέτει Spa προϊόντα όπου το κάθε ένα προσφέρει την ιαματική περιποίηση που συναντάται στα ιαματικά νερά της Αιδηψού. Στο MySpaProducts.com θα βρείτε μεγάλη επιλογή σε Φυσικά Προϊόντα Spa από τη γνωστή σειρά προϊόντων περιποίησης EdipsosSpa (Φυσικό Ιαματικό Νερό, Άλατα Μπάνιου (αποστραγγισμένο ιαματικό νερό), Πηλός Απολέπισης - Σύσφιξης Προσώπου και Σώματος, Κρέμες Ημέρας και Σώματος, Χαλαρωτικό Gel για Μασάζ σε Καταπονημένους Μύες και Αρθρώσεις).

Ταξίδι ευεξίας στην Αιδηψό, σε ένα από τα δέκα καλύτερα thermal spas στον κόσμο

 

Πηγή: http://www.edipsosspa.comhttp://www.myspaproducts.com

Ένα portal γεμάτο ταξίδια! Διαβάστε αφιερώματα, ανακαλύψτε προσφορές και κάνετε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων & ξενοδοχείων μέσα από τις καλύτερες προτάσεις διακοπών!

-----------------------------------------------

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal www.travelpassion.gr